Собствен бизнес в Квебек?
-
Собствен бизнес в Квебек?
Здравейте! Искам да попитам дали някой от вас знае какви са условията и изискванията за развитие на собствен бизнес в Квебек. Не съм жител на Канада, никога не съм била там. По професия съм козметичка и ме интересува дали мога да отворя собствен салон? Имате ли представа и какви средства са необходими за едно такова начинание?
- gez
- Обратна връзка:
Zdravei
Kozmetichen salon - taka narechenoto "spa". Az sam elektrichar i skoro zavarshih edin project - stava duma tochno za spa. Miastoto e novo i sobstvenika zapochna da pravi vsichko ot nachaloto. Ta kato beshe veche vav gotov vid, choveka mi kaza, che mu struva poveche 200 000 CAD. Stava duma za spa s 2 stai za masaj, 1 staq s djakuzi, edna priemna, edna targovska zala, edna kuhnia, bania i toalet, edin ofis i oshte edna staq za neshto si beshe - niakakva specialna procedura.
Ta taka - kasmet. Ako vzemesh razraboteno miasto ne viarvam da e po-evtino, po-skoro po-skapo. Zavisi kolko dobro e spato.
Kozmetichen salon - taka narechenoto "spa". Az sam elektrichar i skoro zavarshih edin project - stava duma tochno za spa. Miastoto e novo i sobstvenika zapochna da pravi vsichko ot nachaloto. Ta kato beshe veche vav gotov vid, choveka mi kaza, che mu struva poveche 200 000 CAD. Stava duma za spa s 2 stai za masaj, 1 staq s djakuzi, edna priemna, edna targovska zala, edna kuhnia, bania i toalet, edin ofis i oshte edna staq za neshto si beshe - niakakva specialna procedura.
Ta taka - kasmet. Ako vzemesh razraboteno miasto ne viarvam da e po-evtino, po-skoro po-skapo. Zavisi kolko dobro e spato.
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Ако си добра можеш след време да работиш и самостоятелно.За мен най правилният начин е да тръгнеш да се изкачваш по стълбичката,можеш да започнеш като козметичка в някой козм. салон,следващото стъпало е да наемеш стол/разбирай место за упражняването на тази дейност/ ,ползваш оборудването и клиентите на салона и плашаш наем.Най високото стъпало е сама да си наемеш место ,да го ремонтираш ,да го оборудваш ,както дава пример и Гез,което никак не е ефтино,проблемът тук е да имаш и готови клиенти ,да имаш име преди това и клиентите да вървят с теб.
По удачен вариант е да вземеш салон на франчайзинг ,действащ салон с готова клиентела,ако е здрав салона ще е скъпо ,но от този бизнес излизат пари.
Заплащането на козметичките в първия случай които описах е ниско -да кажем 7д. на час ,но никой не работи за тях ,в услугите се работи за типа/бакшиш/ ,клиента освен цената по неписан закон е длъжен да плати и 10% отгоре за човека извършил услугата /козметика ,сервитьора.../,ако си добра ,ако салонът в който работиш е добър и има богати клиентки типа става двоен и троен и можеш да правиш по 200-300д.и по вече на ден ,това го знам от едана практикуваща рускиня тук.
По удачен вариант е да вземеш салон на франчайзинг ,действащ салон с готова клиентела,ако е здрав салона ще е скъпо ,но от този бизнес излизат пари.
Заплащането на козметичките в първия случай които описах е ниско -да кажем 7д. на час ,но никой не работи за тях ,в услугите се работи за типа/бакшиш/ ,клиента освен цената по неписан закон е длъжен да плати и 10% отгоре за човека извършил услугата /козметика ,сервитьора.../,ако си добра ,ако салонът в който работиш е добър и има богати клиентки типа става двоен и троен и можеш да правиш по 200-300д.и по вече на ден ,това го знам от едана практикуваща рускиня тук.
- gez
- Обратна връзка:
Taka e...a ako se nauchish i silikonovi cici da pravish....maliiiiii.....goliama para shte pada...bateto написа:Ако си добра можеш след време да работиш и самостоятелно.За мен най правилният начин е да тръгнеш да се изкачваш по стълбичката,можеш да започнеш като козметичка в някой козм. салон,следващото стъпало е да наемеш стол/разбирай место за упражняването на тази дейност/ ,ползваш оборудването и клиентите на салона и плашаш наем.Най високото стъпало е сама да си наемеш место ,да го ремонтираш ,да го оборудваш ,както дава пример и Гез,което никак не е ефтино,проблемът тук е да имаш и готови клиенти ,да имаш име преди това и клиентите да вървят с теб.

Batkata e prav - ne se plashi ot sedemte dolara - ima bakshishi v tozi biznes....i to vseki pat, ot vseki klient - bez propusk...taka che - davai napred.
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Стана ми любопитно, защото имам опит в ресторантьорския бранш в БГ - действително ли в Квебек се вадят добри пари от бакшиш специално при сервитьорите.bateto написа: Заплащането на козметичките в първия случай които описах е ниско -да кажем 7д. на час ,но никой не работи за тях ,в услугите се работи за типа/бакшиш/ ,клиента освен цената по неписан закон е длъжен да плати и 10% отгоре за човека извършил услугата /козметика ,сервитьора.../,ако си добра ,ако салонът в който работиш е добър и има богати клиентки типа става двоен и троен и можеш да правиш по 200-300д.и по вече на ден ,това го знам от едана практикуваща рускиня тук.
Не само в Кебек,а и в цяла С.Америка е неписан закон който се спазва на сервитьора да се оставят 10% от сметката .Ако си добре с двата езика ,разбираш работата и имаш привлекателен външен вид/не е задължително да си с физ. качества на фотомодел/ ако се захванеш с тая работа ,като започнеш от по лоши заведения за натрупване на опит и опознаване на местните схващания за сервиз имаш шансове след време да влезеш в добро заведение където на 200 д. и +бакшиш в силните дни ще се мръщиш.Ако не стигнеш до там ще трябва да се задоволиш със стотарка на ден + заплатата,всичко зависи от заведението,нищо по различно от Бг.
Изобщо тук услугите са много скъпи и в обслужващата сфера има пари,ако станеш танцьорка например надника ти може да скочи десетократно в сравнение тоя на сервитьорката.
Изобщо тук услугите са много скъпи и в обслужващата сфера има пари,ако станеш танцьорка например надника ти може да скочи десетократно в сравнение тоя на сервитьорката.
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
бате,бате,бате,това е неписан закон,и много малко хора го спазват.Никой не дава 10%.Щедрите дават по 5%,останалите-по малко или нещо.истината е в редовните клиенти,и истински богатите.bateto написа:Не само в Кебек,а и в цяла С.Америка е неписан закон който се спазва на сервитьора да се оставят 10% от сметката .Ако си добре с двата езика ,разбираш работата и имаш привлекателен външен вид/не е задължително да си с физ. качества на фотомодел/ ако се захванеш с тая работа ,като започнеш от по лоши заведения за натрупване на опит и опознаване на местните схващания за сервиз имаш шансове след време да влезеш в добро заведение където на 200 д. и +бакшиш в силните дни ще се мръщиш.Ако не стигнеш до там ще трябва да се задоволиш със стотарка на ден + заплатата,всичко зависи от заведението,нищо по различно от Бг.
Това е мойто мнение от тук-меката на бакшишите

п.с.а това'където на 200 д. и +бакшиш " го няма в Северна Америка.Колкото е по-голям бакшиша,толкова е по-малка заплатата.Знам за БГ-ка,която работи на север някъде като сервиьорка,и няма заплата!!!!!!! само на бакшиш
Един дава 5 друг 20,не винаги е равно на 10,но всички поне в Канада в частност Монтреал си знаят 10те процента ,които не са едно и също във фаст фууд и реномиран ресторант или бар,но са си около 10 % + -вечерта като удариш калема.
В Мтл. мин заплата/преди година по мое инфо/ е 7,50,там където има типс е 6,45 регламентирано ,в/у оборота на сервитьора се предвиждат 10% тип в заведенията със сервиз /мкдоналдс и подобните не са в сметката/които се прибавят към тия 6,45 и сервитьора плаща такси в/у тях .Доколко се спазва това е друг въпрос ,но често може да чуете от сервитьора -господине дължите ми типа ,аз плащам данъци в/у него.
В Мтл. мин заплата/преди година по мое инфо/ е 7,50,там където има типс е 6,45 регламентирано ,в/у оборота на сервитьора се предвиждат 10% тип в заведенията със сервиз /мкдоналдс и подобните не са в сметката/които се прибавят към тия 6,45 и сервитьора плаща такси в/у тях .Доколко се спазва това е друг въпрос ,но често може да чуете от сервитьора -господине дължите ми типа ,аз плащам данъци в/у него.