26 март - една година в Канада
Може би аз не съм се изразила правилно, подчертавайки суперлативи за Канада след всяко свое впечатление, но мнението ми за Канада е изключително положително. Никъде не съм споменала, че няма работа. Напротив, съпруга ми е доволен от заплатата си, а длъжностната му характеристика е същата като в Бг. Плащаме си всички сметки спокойно и заделяме настрани, макар, че аз нямам доходи в момента. Всички институции работят и повечето от бизнеса се върши по телефона. Ориентирахме се за около месец в ситуацията. Нямаше никакъв шок и от какво да сме стреснати-от една уредена държава ли? Идвайки от почти липсваща такава. Е, тогава допуснахме грешката да си помислим, че е време и място подходящо за деца. Но пък сега сме много щастливи, дори и притеснени.
Споделих опита ни от съд за малки дела, Ордер, полиция, Режи де ложмон, на данъчните съм се обаждала няколко пъти. За моята професия получих подробни указания и формуляри на 3-тата седмица от идването ни от местната адвокатска колегия. Отсреща са винаги любезни хора, които си знаят служебните задължения. Кога в БГ, данъчен ще ми пожелае 3 пъти приятен ден, след половин часов разговор и множество въпроси от моя страна?
За колегата, който не знаеше за езиковата полиция, явно отскоро е във форума-писано е много по темата за Закона за чистотата на "френския" език. Миналата година глобата за напис само на английски беше 700$, по мои спомени. Мисля, че малко е прекалено...
За строителството, признавам доста съм разглезена от Бг>Все пак така се строи и в Калифорния, трябва да го приема за нормално. И причината не е в студа /и в Банско е студено, но къшите са от камък и тухла и кажете на дедо ми, че не му е топло
/, а защото е "чийп". Но защо пък да не кажа, че не струва. Да лъжа ли?
За всички мили майки, които ми писаха и специално за Снежи, ще споделя, че още чакаме. И от сряда, след 42-ра седмица, ще ме включат в "листа на чакащите". Когато в болницата са свободни /не се знае кога/ ще ме извикат за поява на мързеливо бебе. Е, това определено ме изуми, но хората си имат система. Непременно ще пиша след събитието. Дотогава ще следя движения и ще вдигам тревога, както стана днес. Още от сега благодаря на Марк, чиято статия за раждане в Кебек ми е настолна, още повече, че сме си избрали същата болница.
Малко извъм темата, но пак касае положителни впечатления-когато дойдохме през май, в градинките край улиците имаше полянки с цъфнали момини сълзи и никой не ги береше. Така им се радвах и си спомнях как в Бг прескочиха оградата на къщата ми, за да изтръгнат с луковиците холандските ми зюмбюли. Интересно сега ще видя ли кокичета или тук няма....
Споделих опита ни от съд за малки дела, Ордер, полиция, Режи де ложмон, на данъчните съм се обаждала няколко пъти. За моята професия получих подробни указания и формуляри на 3-тата седмица от идването ни от местната адвокатска колегия. Отсреща са винаги любезни хора, които си знаят служебните задължения. Кога в БГ, данъчен ще ми пожелае 3 пъти приятен ден, след половин часов разговор и множество въпроси от моя страна?

За колегата, който не знаеше за езиковата полиция, явно отскоро е във форума-писано е много по темата за Закона за чистотата на "френския" език. Миналата година глобата за напис само на английски беше 700$, по мои спомени. Мисля, че малко е прекалено...
За строителството, признавам доста съм разглезена от Бг>Все пак така се строи и в Калифорния, трябва да го приема за нормално. И причината не е в студа /и в Банско е студено, но къшите са от камък и тухла и кажете на дедо ми, че не му е топло

За всички мили майки, които ми писаха и специално за Снежи, ще споделя, че още чакаме. И от сряда, след 42-ра седмица, ще ме включат в "листа на чакащите". Когато в болницата са свободни /не се знае кога/ ще ме извикат за поява на мързеливо бебе. Е, това определено ме изуми, но хората си имат система. Непременно ще пиша след събитието. Дотогава ще следя движения и ще вдигам тревога, както стана днес. Още от сега благодаря на Марк, чиято статия за раждане в Кебек ми е настолна, още повече, че сме си избрали същата болница.
Малко извъм темата, но пак касае положителни впечатления-когато дойдохме през май, в градинките край улиците имаше полянки с цъфнали момини сълзи и никой не ги береше. Така им се радвах и си спомнях как в Бг прескочиха оградата на къщата ми, за да изтръгнат с луковиците холандските ми зюмбюли. Интересно сега ще видя ли кокичета или тук няма....
Good luck!
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Клара, не знам дали думите ми ще внесат някакво смъкване на напрежението от очакването - но и в БГ не се препират много много да те приемат в болница, защото бебчо нещо закъснява с графика. Практиката е едва след 10-я ден след термина да те пратят за тонове и евентуално преглед. Счита се, че възможната грешка при изчисление на термина, дори при планирана бременност, е една седмица. При мен също имаше преносване и аз, така като вас, бях започнала да се притеснявам и да давам зор да ме приемат вече, да предизвикват раждане и т.н. Е, накрая успях, но като си платих на ръка на гинеколога. Оказа се, че бебчо въобще не е преносен, водите са нормални, просто , както ти каза малко мързелив и доста едър мъж.! Ако го чувстваш от време на време да помръдва - не се стягай! Имай предвид, че вече му е тясничко и не шава много, много! Е, сигурна съм, че всичко това и без мен си го знаеш. Другото, което аз наблюдавах е дали се смъква корема, което е признак, че времето наближава. И още нещо, има един прекрасен сайт за бременни и майки http://www.bg-mamma.com/
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Tuk mu e miastoto da spomena, che az sum bila baia prenosena siakash, i sum se rodila umriala - s okoloplodna voda sum se bila nagultala i za tova ne moga da pluvam!
Obache kakto vijdate - jiva sum, porasnah goliama, pisha gluposti v nesviast - dobre che e bil doktorut, deto e reshil da me vazkresiava...
Obache kakto vijdate - jiva sum, porasnah goliama, pisha gluposti v nesviast - dobre che e bil doktorut, deto e reshil da me vazkresiava...
Представителна извадка тип "паплач"