26 март - една година в Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

:mrgreen: Льо-ла, са се вре! Табарнак, колис!
Клара

Мнение от Клара »

Може би аз не съм се изразила правилно, подчертавайки суперлативи за Канада след всяко свое впечатление, но мнението ми за Канада е изключително положително. Никъде не съм споменала, че няма работа. Напротив, съпруга ми е доволен от заплатата си, а длъжностната му характеристика е същата като в Бг. Плащаме си всички сметки спокойно и заделяме настрани, макар, че аз нямам доходи в момента. Всички институции работят и повечето от бизнеса се върши по телефона. Ориентирахме се за около месец в ситуацията. Нямаше никакъв шок и от какво да сме стреснати-от една уредена държава ли? Идвайки от почти липсваща такава. Е, тогава допуснахме грешката да си помислим, че е време и място подходящо за деца. Но пък сега сме много щастливи, дори и притеснени.
Споделих опита ни от съд за малки дела, Ордер, полиция, Режи де ложмон, на данъчните съм се обаждала няколко пъти. За моята професия получих подробни указания и формуляри на 3-тата седмица от идването ни от местната адвокатска колегия. Отсреща са винаги любезни хора, които си знаят служебните задължения. Кога в БГ, данъчен ще ми пожелае 3 пъти приятен ден, след половин часов разговор и множество въпроси от моя страна? :roll:
За колегата, който не знаеше за езиковата полиция, явно отскоро е във форума-писано е много по темата за Закона за чистотата на "френския" език. Миналата година глобата за напис само на английски беше 700$, по мои спомени. Мисля, че малко е прекалено...
За строителството, признавам доста съм разглезена от Бг>Все пак така се строи и в Калифорния, трябва да го приема за нормално. И причината не е в студа /и в Банско е студено, но къшите са от камък и тухла и кажете на дедо ми, че не му е топло :lol: /, а защото е "чийп". Но защо пък да не кажа, че не струва. Да лъжа ли?
За всички мили майки, които ми писаха и специално за Снежи, ще споделя, че още чакаме. И от сряда, след 42-ра седмица, ще ме включат в "листа на чакащите". Когато в болницата са свободни /не се знае кога/ ще ме извикат за поява на мързеливо бебе. Е, това определено ме изуми, но хората си имат система. Непременно ще пиша след събитието. Дотогава ще следя движения и ще вдигам тревога, както стана днес. Още от сега благодаря на Марк, чиято статия за раждане в Кебек ми е настолна, още повече, че сме си избрали същата болница.
Малко извъм темата, но пак касае положителни впечатления-когато дойдохме през май, в градинките край улиците имаше полянки с цъфнали момини сълзи и никой не ги береше. Така им се радвах и си спомнях как в Бг прескочиха оградата на къщата ми, за да изтръгнат с луковиците холандските ми зюмбюли. Интересно сега ще видя ли кокичета или тук няма....
Good luck!
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

Клара,успех напред.помня те с полезните постинги от Бг по юридически проблеми.раждай бебето и се връщай тук,защото трябва да победим Здравната каса :lol: :lol: :lol:
Joy

Мнение от Joy »

:D Задължително ще видиш кокичета-има по частните дворове...Това са и моите любими цветя.
Подарявам ти тези с пожелания за леко раждане, здраво и хубаво бебче! :)

Изображение
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

Клара, не знам дали думите ми ще внесат някакво смъкване на напрежението от очакването - но и в БГ не се препират много много да те приемат в болница, защото бебчо нещо закъснява с графика. Практиката е едва след 10-я ден след термина да те пратят за тонове и евентуално преглед. Счита се, че възможната грешка при изчисление на термина, дори при планирана бременност, е една седмица. При мен също имаше преносване и аз, така като вас, бях започнала да се притеснявам и да давам зор да ме приемат вече, да предизвикват раждане и т.н. Е, накрая успях, но като си платих на ръка на гинеколога. Оказа се, че бебчо въобще не е преносен, водите са нормални, просто , както ти каза малко мързелив и доста едър мъж.! Ако го чувстваш от време на време да помръдва - не се стягай! Имай предвид, че вече му е тясничко и не шава много, много! Е, сигурна съм, че всичко това и без мен си го знаеш. Другото, което аз наблюдавах е дали се смъква корема, което е признак, че времето наближава. И още нещо, има един прекрасен сайт за бременни и майки http://www.bg-mamma.com/
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Tuk mu e miastoto da spomena, che az sum bila baia prenosena siakash, i sum se rodila umriala - s okoloplodna voda sum se bila nagultala i za tova ne moga da pluvam!
Obache kakto vijdate - jiva sum, porasnah goliama, pisha gluposti v nesviast - dobre che e bil doktorut, deto e reshil da me vazkresiava...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Заключено