за извлечение на банкова сметка

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
sneja

за извлечение на банкова сметка

Мнение от sneja »

здравейте на всички,

имам въпрос - трябва ли с първите документи, които пращаме до Виена да има извлечение на банкова сметка с необходимата сума пари, които ни трябват или това извлечение се носи на самото интервю?

и още един въпрос, свързан с предишния - данъчна оценка на имот може ли да се изпрати вместо това извлечение?
може и да се повтаря темата, за което предварително се извинявам, но прочетох различни мнения по въпроса.
Аватар
Dani§Ticho
Обратна връзка:

Мнение от Dani§Ticho »

дравей, Снежи. Да с първите документи трябва да има и банкова референция и тя трябва да е в оригинал. Ако нямаш достатъчна сума по банкова сметка, то тогава можеш да покажеш данъчна оценка на недвижим имот. Но съм чувала, че това не е много за предпочитане, защото ако дай Боже заминеш за Канада и ако трябва там да кандидатстваш за социални помощи, това че имаш недвижим имот в България ще повлияе отрицателно.
Аватар
sneja

Мнение от sneja »

благодаря, Dani§Ticho

Акаква е сумата, която трябва да имаш в банковата сметка за трима човека и в каква валута /при положение, че не си изпратил данъчна оценка на имот/
Аватар
Alabama
Обратна връзка:

Мнение от Alabama »

Хубавото при склерозата е, че човек непрекъснато научава нещо ново...
Аватар
sneja

Мнение от sneja »

Благодаря ви за отговорите.

Информацията е ценна.
А може ли данъчната оценка на имот да замести наличието на част от тези суми, с уговорката, че преди заминаване ако ни одобрят, той ще бъде продаден?
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

Не е желателно , но все пак зависи каква сума ще покривате с оценка на имот. Сумата, която показваш, че имаш, служи като доказателство, че имаш необходимите ресурси да покриеш разходите по процедурата от таксите за молбата за селекция до тези за визите. Не се приема добре, ако нямаш тези суми. Така, че ако имаш поне тези пари, би могло за остатъка от изискуемата сума, с която се предполага че ще влезеш в Квебек и с която ще живееш, да представиш оценка за имот. Не съм точно запозната, но имам някакъв спомен, че във форума съм чела, че става дума за оценка от оценители, а не за данъчна оценка на имота, която се представя пред имиграционните. По този въпрос е добре да се разтърсиш назад.
Заключено