здравейте на всички,
имам въпрос - трябва ли с първите документи, които пращаме до Виена да има извлечение на банкова сметка с необходимата сума пари, които ни трябват или това извлечение се носи на самото интервю?
и още един въпрос, свързан с предишния - данъчна оценка на имот може ли да се изпрати вместо това извлечение?
може и да се повтаря темата, за което предварително се извинявам, но прочетох различни мнения по въпроса.
за извлечение на банкова сметка
- Dani§Ticho
- Обратна връзка:
дравей, Снежи. Да с първите документи трябва да има и банкова референция и тя трябва да е в оригинал. Ако нямаш достатъчна сума по банкова сметка, то тогава можеш да покажеш данъчна оценка на недвижим имот. Но съм чувала, че това не е много за предпочитане, защото ако дай Боже заминеш за Канада и ако трябва там да кандидатстваш за социални помощи, това че имаш недвижим имот в България ще повлияе отрицателно.
Не е желателно , но все пак зависи каква сума ще покривате с оценка на имот. Сумата, която показваш, че имаш, служи като доказателство, че имаш необходимите ресурси да покриеш разходите по процедурата от таксите за молбата за селекция до тези за визите. Не се приема добре, ако нямаш тези суми. Така, че ако имаш поне тези пари, би могло за остатъка от изискуемата сума, с която се предполага че ще влезеш в Квебек и с която ще живееш, да представиш оценка за имот. Не съм точно запозната, но имам някакъв спомен, че във форума съм чела, че става дума за оценка от оценители, а не за данъчна оценка на имота, която се представя пред имиграционните. По този въпрос е добре да се разтърсиш назад.