Citoyennete Quebecoise ??!!??

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Botzo

Citoyennete Quebecoise ??!!??

Мнение от Botzo »

Стана нещо странно и аз да питам че може да има факти които да незнам. В училището на жена ми учителката казала че има две гражданства:
1 -> квебекско
2 -> канадско
Та мен питането ми е свързано с гражданство номер едно. Ясно е че го няма, но виждали ли сте лична карта на кебекар? Тя по-различна ли е от федерлната?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

тая учителка или е пила газ, или е полово незадоволена :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Botzo

Мнение от Botzo »

Ми Саше незнам какво е пила ама ние тука обмиляме няколко контра въпроса ама аз исках да питам за личната карта че да не би да са различни и на тукашните случайно да не пише Citoyennete Quebecoise въпрекиче се съмнявам.

POSTREACT(ions) SUMMARY

tochica

.

Мнение от tochica »

а има ли лична карта на канадец ? :)
аз съм виждала само шофьорски книжки и здравни карти .

POSTREACT(ions) SUMMARY

"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
pumpy

Re: .

Мнение от pumpy »

tochica написа:а има ли лична карта на канадец ? :)
има

POSTREACT(ions) SUMMARY

huba

Мнение от huba »

poumpy написа:
tochica написа:а има ли лична карта на канадец ? :)
има
http://canada.gc.ca/cdns/wallet/wallet_e.html

Lichna karta na kanadec ili quebecois v smisal za dokazvane na samolichnost niama.Ima Canadian Citizenship Certificate no toi se iziskva samo za dokazvane na grajdanstvo.Za dokazvane na samolichnost se polzvat dokumentite koito e posochila tochica.

Inache po temata: Niama otdelno grajdanstvo za Quebec.

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
Aragorn

Мнение от Aragorn »

Ей тия Кебекуа ще ме уморят от смях, ако наистина съществува такъв документ. Живял съм и в Кебек и в Канада и знам от местните, че Канада не се обича много с Кебек и обратното. Веднъж даже един бояджия (става въпрос за Торонто регион) като го питах "Говорите ли френски" - отговорът му беше : "Аз съм канадец бе пич, що трябва да говоря френски??" Та тва е , уж са една страна, ама фактически са Кебек и Канада. Изобщо не се обичат, дайе обратното.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Taka e Botzo, jena ti da ne gi slusha kakvo y govoryat v COFI uchitelkite po frenski. Tam sa izvestni s promivaneto na mozaci. I v Hull/Gatineau sa sashtite, govoryat za kvebekski grajdani, drjava i kvo li oshte ne. Mene mnogo me vbesyavat, che se otnasyat s takova neuvajenie kam kanadskite simvoli i tova e edna ot osnovnite prichni da ne iskam da se zaselvam v nikakv sluchay v provinciya Quebec. :idea:
Takova neshto kvebeksko grajdanstvo nyama, to sashtestvuva kato ponyatie samo v bolnite mozaci na separatistite. Da ti go kaja na ispanski- v glavite na los tabarnacos :wink: :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Боцо тя тази у4ителка като гладната кокошка сънуваща просо...Ще трябва да по4ака следващия референдум :lol:
До тогава ще бъде ГРАЖДАНКА НА КАНАДА а не на lovely Québec
Изображение
Изображение

POSTREACT(ions) SUMMARY

"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Canuck написа:COFI uchitelkite po frenski. Tam sa izvestni s promivaneto na mozaci...
Познайте по времето на кое правителство са назна4ени тези у4ителки????
Joker : управлявало е преди Charest девет години.... :lol: :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

huba написа: Lichna karta na kanadec ili quebecois v smisal za dokazvane na samolichnost niama...
В Британска Колумбия има лични карти:
http://www.icbc.com/Licensing/lic_utili ... U.html#top
В другите провинции наистина ли няма? Ако няма, как може да си докаже самоличността човек който не е шофьор?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Obey gravity ... It's the law!
Botzo

Мнение от Botzo »

Че има лична карта на канадски гражданин знаех и благодаря на maria29 защото аз не можах да я намеря. Та последен въпрос ....... тези лични карти дали са еднакви за всички канадски граждани независимо от провинцията (предполагам че е така но да питам да не би дамата да излезе с някакви супер железни доводи).

POSTREACT(ions) SUMMARY

speedy

Мнение от speedy »

Botzo написа:Че има лична карта на канадски гражданин знаех и благодаря на maria29 защото аз не можах да я намеря. Та последен въпрос ....... тези лични карти дали са еднакви за всички канадски граждани независимо от провинцията (предполагам че е така но да питам да не би дамата да излезе с някакви супер железни доводи).
Сертификати за канадско гражданство имат само имигрантите, които са станали канадски граждани по познатата процедура. Канадските граждани по рождение си имат сертификати за раждане.

POSTREACT(ions) SUMMARY

За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Botzo

Мнение от Botzo »

speedy написа:...Канадските граждани по рождение си имат сертификати за раждане.
И в тях си пише че са канадци независимо от провинцията нали?
Сега идеята ни е утре жената да я помоли да покаже квебексия си паспорт (дано само да не излезе с номера че никога не е пътувала и затова не си е извадила).

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ами жена ти според мен не е разбрала нещо.Има граждани на дадена провинция в смисъла на местоживеенето ,това го доказваш с шофьорска книжка или медицинската карта като гласуваш или като посещаваш лекар,това има значение.
На френски ли си говорят?

По разни документи срещам понятието resident of Quebec
и resident du Quebec .Не бива да се бъкат с гражданство,става дума за жителство.

Питай жена ти коя дума точно е употрбила дaскaлката.Може да не са се разбрали .Всички quebecari знаят че нямат граждаство нали за това се борят.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено