Отказ при селекцията за Quebec?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Mnogo si prav, Gez, tochno i az tova imah predvid, che mirkaa e tryabvalo da napravi vpechatlenie, che znae frenski, a ne nepremeno da go znae. Az sashto ne sam s otlichen frenski, no kogato se naloji moga da gi nakaram da povyarvat kebekarite, che frenskiyat mi e na nivo 12/12. :P

Ot druga strana iskam da obrna seriozno vnimanie na chetyashtite ot Bulgaria, che predi da doydat v Canada e mnogo jelatelno da znayat pone edin ot dvata oficialni ezika na Canada da kajem pone na sredno nivo (4-5 000 dumi) i saotvetno da idat v rayon, v koyto se govori tozi ezik. V smisal, ako si s otlichen frenski i idesh v Calgary, nyama zashto da se oplakvash, che si bez rabota, osven ako ne si uchitel po frenski, drugo edva li shte se nameri tam.
Zabelyazal sam, che tochno hora, koito ne znayat nito edin ot dvata ezika i doydat tuk se oplakvat nay-mnogo ot Canada, zashtoto se depresirat, che ne mogat da si nameryat rabota ili stoyat na social i rabotyat nekvalificirana rabota, koyato ne gi kara da se chuvstvat po-dobre i pochvat da plyuyat kakv ad e Canada. Taka che, ako nyakoy ne znae nito frenski, nito angliyski i na interviewto deklamira 5-6 zazubreni otgovora na standarrtni vaprosi, spored men si vkarva avtogoal! :idea:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
ivandi

Мнение от ivandi »

Canuk, malko preuvelichavash za ezicite. Pone za tehnicheska rabota. Naj vajnoto e da si na podhodiashtoto miasto v podhodiashtoto vreme :). Kakto kazva edin poznat: "Za da te vzemat triabva da sa na zor, da niama mesten, kojto moje da svarshi rabotata, ili ako ima takuv, toj da e otkazal"

A i s tova, che horata, koito ne govoriat nito edin ot dvata ezika sa naj-nedovolni ne sam saglasen. Po skoro e obratnoto. Stoto vladeeneto na ezika ne pomaga koj znae kolko. :cry: Tuk francuzite imat sashtite problemi kato nas pri tarsene na rabota, vapreki che govoriat perfecten frenski :wink: (to maj i v tova im e problema, kebekarite ki smiatat za naduti).
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Botzo

Мнение от Botzo »

monny написа:може и да си прав - на канадците не им трябват модни дизайнери а бачкатори, затова mirkaa се опитай да ги излъжеш че имаш намерение да се гърбиш за да живеят маринованите моркови от твоите данаци пък прави после каквото искаш
успех
А тука аз не съм съгласен. Не съм компетентен за модните дизайнери, но пък от това коетовидях точно бачкатори не им трябват. Бачкатори са тези копито са в процес на защитаване на диплома или такива дето няма да я защитят защото не могат или не искат. Т.е. те са без диполма и просто няма какво друго да работят. Но пък от хората с които се запознах 100% от тезикоито са си защитили диплонмата работят по това което са учили.
monny

Мнение от monny »

боца, звучиш много хубаво -учиш малко и започваш желаната и добре платена работа
но ако всички сме началници кой тогава ще работи, имам впредвид тази работа която я работеха виетнамците в бг
освен ако нямаш в предвид и дипломите за стругар, бояджия и т.н.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Abe, ti Ivandi si prav za diskriminaciyata, osobeno v gradove, v koito nyama mnogo imigranti, kato vashiyat da kajem, no misalta mi beshe za pretencii na hora, koito ne znayat da kajat kak se kazvat na angliyski ili frenski, a mi se oplakvat kolko bilo zle tuk. govorih s edna ikonomistka minalata godina, kaza mi, che tuk bilo mnogo zle, ne mojela da si nameri rabota, no nito znae frenski, nito angliyski, nito trsi rabota usileno de, shtoto toy sociala vrvi taka ili inache, no inache ako ya pitash mnogo ya diskriminirat i ne moje da se nameri rabota. Az togava ya popitah nay-uchtivo na kakv ezik tochno ochakva da raboti i kade bez frenski i angliyski, no ne poluchih otgovor. :nenam: Ey za takiva sluchai govorya.
Per aspera ad astra!
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Първо, благодаря на всички за изказаните менения! :beer:

Хора, кво интервю, кви 5 лева ви гонят? :conf: Няма такива работи, нали писах, че ме отрязаха още при DCS. Не са ме викали на интервю, просто ми пратиха писмо, в което ми казват че професията ми не била търсена (и разни там други точки и алинеи), което ми е ясно и без да ми го казват?! МАКАР ЧЕ, ако се разрови човек в техния site, ще види че дизайнер (не е казано какъв) всъщност е в списъка на търсените работи v Quebec! :twisted:

Аз като един честен човек :krila: , избрах Quebec по простата причина, че ако искам да си работя професията, a основното място за това е почти изключително Montreal. Не че съм много влюбена в френския или пък Quebec.

Сега вече се чудя дали си струва да се пъна толкова, като честно казано не ми се учи нов език. Имам дете на 6 месеца и за това съм в България (Америка не е най-благоприятната страна за майки ако не искаш да започнеш работа на 6та седмица!), така че нямам бърза работа през следващата година и половина, две. Не знам колко време взима по Федералната програма, но дали е повече от 2 год?? Освен това се чудя дали има значение (сигурно има) къде си подал документи. Аз ги подадох в NY, а вече не съм там, и следващите ще трябва да ги подавам в Виена, или Букурещ!? :thinkerg:
Alina

Мнение от Alina »

Mirkaa,

Честито за бебенцето. Напълно те разбирам защо искаш да си гледаш детето поне първите години в БГ.

Колкото до моето мнение - езика е това, за което са те отрязали. Не можеш да ги убедиш с отличен Английски и почти 0 френски, че ще се заселиш в Кебек. Не си първата, на която и правят секира заради това. Предполагам, че вече са ти писали и други.

Ако пак решиш да подаваш документи - понамали английския и пораздуй френския. Добави и някой документ, че си изкарала 2-3 нива френски. А както си в майчинство, лека по лека все ще понаучиш 3-4000 думи на френски, така че да минеш проклетото интервю. Те доста си приличат някои думи, другите няма как, трябва да се учат. Граматиката малко кофти, но ако си даваш срок 2 години - никакъв дерт да го минеш без проблем интервюто. Бавно и полека, постепенно учене.

Федералната програма от БГ е много дълга - около и дори над 4 години. Чувала съм от САЩ да става за около 1-2 години. Можело е да опиташ направо за Федералната, но през САЩ. От БГ е дъъълго и мъчително.

Ти от кой град си. Потърси във форума хора от твоя град и искай от тях телефони на добри учители, и започни уроци по малко. Ще се справиш без проблеми.

Успех
Alina
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Сетих се и едно въпросче на тема френски!

Добре де, как да пиша в документите че зная супер french, а englisha ми е само ок, след като в цялото си образование нямам и 1 час френски, а колежа ми е на английски!? Ами не изглежда ли супер тъпо? Те да не са паднали толкова от небето..
Alina

Мнение от Alina »

Ами пиши 7-8 на френски, а 9 на Английски. Разликата не трябва да е фрапираща, разбираш ли.

А и много хора учат в университети и колежи, без да са с английския като с роден език. Колко от завършилите китайци и индийци ги разбираш какво ти говорят.

Правиш се на ударена и толкова.
Alina
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Mirkaa, pak povtaryam, az pisah i na frenski, i na angliyski 12 i nyamah problem. Ne moje da sam izkaral magistratura samo na angliyski i da im pisha, che angliyakiyat mi e na nivo 9, a frenskiyat po-dobr, nyakak si, nelepo e. Ti si v pdoobno polojenie, sled izkaran college v USA e smeshno da pravish takiva manevri, zatova moyat savet e: 12/12 English, 12/12 francais i s Boga napred! :thumbsup:
Per aspera ad astra!
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Здр!

Някой знае ли къде мога да прочета тези точки и анекси. То е ясно май, че отказа не е нещо по-особено, но от собствено любопитство... :D

Благодаря!

Vous n’avez pu obtenir un nombre de points suffisants pour vous qualifier en regard du facteur de sélection 2c portant sur l’employabilité et la mobilité professionnelle. (Réglement sur la sélection, Art 31,32,38, Annexe A et Réglement sur la pondération, factour 2c de l’Annexe 1)
Заключено