Резидентска карта по старата процедура?
Резидентска карта по старата процедура?
Имам приятелка, която се интересува колко време ще й отнеме, за да си уреди всички необходими документи за получаването на тази карта. Аз не мога да съм й полезна, защото нашите документи бяха уредени още преди пристигането и още на летището допопълниха каквото трябва. Но хората, пристигнали преди 06.2002, си подаваха молби. Та точно този процес ме интересува като срокове. И нужно ли е да е тук, за да си получи картата, или това става по пощата (аз така мисля, но не съм сидурна). Моля някой, който го е правил, да сподели инфо.
Мерси!
Мерси!
Обичам да преча
Не зная как е по другите провинции, но тук картата трябва да се получи лично. Точно колко отнема като време не мога да кажа. Моят съвет е, ако няма да пътува до Нова година, да си подаде документи след това. Просто народа се е юрнал да вади карта, защото от тогава тя ще е необходима, когато се връщаш от чужбина. Ако няма да пътува е по-добре да изчака да минат големите опашки.
Re: Резидентска карта по старата процедура?
Анито, аз така и не подадох документи за карта, явно направо ще подавам документи за ситизен. Но това което знам е че за тези които сме вече в Канада и сме дошли със старите документи, отнема повече време - незнам точно колко - за издаването на картата, освен това трябва да идеш да си я получиш лично.anito написа:Имам приятелка, която се интересува колко време ще й отнеме, за да си уреди всички необходими документи за получаването на тази карта. Аз не мога да съм й полезна, защото нашите документи бяха уредени още преди пристигането и още на летището допопълниха каквото трябва. Но хората, пристигнали преди 06.2002, си подаваха молби. Та точно този процес ме интересува като срокове. И нужно ли е да е тук, за да си получи картата, или това става по пощата (аз така мисля, но не съм сидурна). Моля някой, който го е правил, да сподели инфо.
Мерси!
Това е файла с указанията:
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/5445E.PDF
на 12 стр. пише следното:
".....
If your application is properly completed and you meet the requirements, a letter will be sent advising you where to pick up your PR Cаrd."
Re: Резидентска карта по старата процедура?
Polu4avaneto stava LI4NO. Az izpratih formuliara, snimkite, kvitanciata i zaverenite kopia na pasporta i vizata v kraia na mesec avgust i predi 1-2 sedmici polu4ih pismo da se iavia LI4NO da si ia polu4a.anito написа:Имам приятелка, която се интересува колко време ще й отнеме, за да си уреди всички необходими документи за получаването на тази карта. Аз не мога да съм й полезна, защото нашите документи бяха уредени още преди пристигането и още на летището допопълниха каквото трябва. Но хората, пристигнали преди 06.2002, си подаваха молби. Та точно този процес ме интересува като срокове. И нужно ли е да е тук, за да си получи картата, или това става по пощата (аз така мисля, но не съм сидурна). Моля някой, който го е правил, да сподели инфо.
Мерси!
Ясно е значи, че получаването става лично. Обаче съм озадачена: къде е логиката? Ние нашите си ги получихме по пощата. Даже когато на летището ни попитаха за адрес, накойто да ни ги пратят, ние отговорихме, че нямаме такъв, и хората рекоха: Ми добре. като се настаните, се обадете там и там и си кажете адреса. И това беше. За 1 месец ги получихме. Наши приятели ги получиха на нашия адрес. Даже писмата не бяха препоръчани. А сега не стига, че се занимаваш с попълване на документи и подаване, амо и лично трябва да си я получиш

Обичам да преча
Анито,къде си тръгнала да търсиш логика в тукашната бюрокрация?За една година не схвана ли,че тук няма нищо логично?То да са им само тези глупости!anito написа:Ясно е значи, че получаването става лично. Обаче съм озадачена: къде е логиката? Ние нашите си ги получихме по пощата. Даже когато на летището ни попитаха за адрес, накойто да ни ги пратят, ние отговорихме, че нямаме такъв, и хората рекоха: Ми добре. като се настаните, се обадете там и там и си кажете адреса. И това беше. За 1 месец ги получихме. Наши приятели ги получиха на нашия адрес. Даже писмата не бяха препоръчани. А сега не стига, че се занимаваш с попълване на документи и подаване, амо и лично трябва да си я получиш![]()
Предполагам, че е направено с цел да се преброят голяма част от фиктивно пребиваващите тук. Не е тайна, че няма как да преброят дните, които не си бил в страната, тъй като на излизане не удрят печат, а дори и не проверяват паспортите. Това е само предположение...anito написа:Ясно е значи, че получаването става лично. Обаче съм озадачена: къде е логиката?![]()
Също да се избегнат опитите за кражба на чужда самоличност, което се е превърнало в цял бизнес - доколко е успешно е друг въпрос.Petia написа:Предполагам, че е направено с цел да се преброят голяма част от фиктивно пребиваващите тук. Не е тайна, че няма как да преброят дните, които не си бил в страната, тъй като на излизане не удрят печат, а дори и не проверяват паспортите. Това е само предположение...anito написа:Ясно е значи, че получаването става лично. Обаче съм озадачена: къде е логиката?![]()