Отново съвместното съжителство

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
stephie
Обратна връзка:

Отново съвместното съжителство

Мнение от stephie »

Здравейте!
Пак питане по дискутиран въпрос, но...
Мога да докажа съвместно съжителство- от година и половина на един адрес, а преди това още три и половина на моя постоянен адрес/половинката ми е от друг град, аз от София/.
Въпросът ми е свързан със самите документи- от общината ще ми издадат удостоверение за настоящ адрес/подписано, подпечатано и т.н./ или трябва да занеса вече издадените ни удостоверения, които да бъдат подпечатани?
И още нещо...за първите три години и половина, достатъчно ли е копието на личната ми карта с адреса и удостоверението за тогавашния настоящ адрес на половинката?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Здравей, stephie,
Извадете си удостоверения за настоящ адрес и двамата. В твоя случай просто ще съвпадат постоянният и настоящият адреси. Не носи стари удостоверения, не е въпроса само в печата. На самото удостоверение трябва да пише и целта, за която се издава (пред кого да послужи).
Но сам по себе си, постоянният адрес не носи информация дали лицето живее (е живяло) на него. А и не се изисква от имиграционните копие на личната карта, нито пък някой ще иска да му я показвате.
От личните документи, единствено международният паспорт е важен за процедурата.
Не е необходимо и да доказвате целия период на съвместното си съжителство, а минимум 1 година назад. Не виждам никакви проблеми при вас да го направите.
Действайте спокойно и успех в процедурата!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
stephie
Обратна връзка:

Мнение от stephie »

Благодаря ти, отново Linko :D
stephie
Обратна връзка:

Мнение от stephie »

Още едно малко уточнение...

Какъв трябва да бъде текста на това удостоверение..."издава се да послужи пред посолството на Канада", или"...пред властите на Канада", или "...пред имиграционните служби..."
Простете невежеството ми.
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Мнение от hankroum »

МЕСТОЖИТЕЛСТВОТО ВИ НА ДВАМАТА ТРЯБВА ДА Е НА ЕДИН И СЪЩИ АДРЕС ПОНЕ ОТ 1 ГОДИНА НАЗАД. ДАНО ВИ ГО ПРИЗНАЯТ. В ОБЩИНАТА ОТИДЕТЕ И ИМ КАЖЕТЕ КАКВО ВИ ТРЯБВА.
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

stephie написа:Какъв трябва да бъде текста на това удостоверение..."издава се да послужи пред посолството на Канада", или"...пред властите на Канада", или "...пред имиграционните служби..."
Простете невежеството ми.
Целта на издаване - " да послужи пред властите на Канада" включва всичко останало.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено