Car Hire or public transport
-
Car Hire or public transport
Zdravejte,
Iskam da popitam za savet. Poluchih si dokumentite naskoro i trjabva da vljaza v opredelen period ot vreme v Canada. Imame namerenie da izkarame 2 sedmici v Ontario i oshte 2 sedmici v Quebec v tarsene na rabota i ako ne namerim da se vrashtame.
Kak shte ni izele po-evtino i po-udobno:
1. Da vzemem kola pod naem ili da polzvame public transport? Ako e po-dobre da e car hire to mozhe li da dadete njakakvi saveti za po-evtino resehnie (po-evtina firma) i razni polezni saveti.
2. Ima li njakakav dobar site na free map na Toronto i Montreal? Ako ne, mozhe li da preporachate dobri city maps i otkade da se kupjat.
Blagodarja.
Iskam da popitam za savet. Poluchih si dokumentite naskoro i trjabva da vljaza v opredelen period ot vreme v Canada. Imame namerenie da izkarame 2 sedmici v Ontario i oshte 2 sedmici v Quebec v tarsene na rabota i ako ne namerim da se vrashtame.
1. Da vzemem kola pod naem ili da polzvame public transport? Ako e po-dobre da e car hire to mozhe li da dadete njakakvi saveti za po-evtino resehnie (po-evtina firma) i razni polezni saveti.
2. Ima li njakakav dobar site na free map na Toronto i Montreal? Ako ne, mozhe li da preporachate dobri city maps i otkade da se kupjat.
Blagodarja.
Re: Car Hire or public transport
Подробна информация за Торонто, включително карта на града можеш да намериш на този сайтNew Arrival написа:Zdravejte,
Blagodarja.
http://www.torontowebsites.com/
Сайта на градския транспорт е този (току-що увеличиха цените на билетите)
http://www.toronto.ca/ttc/
Като лично мнение - две седмици са твърде кратък срок, ако човек иска добре да разбере какви са шансовете му за имигриране. За толкова време вероятно дори документите ви, като ПР картата и СИН номера, няма да са готови. Ако тръгвате с нагласата че ще стоите само няколко седмици и ако в този срок нещата не се получат, след това ще се прибирате обратно, то май е по-добре да не тръгвате изобщо.
New arrival,
Разстоянията са голям проблем тук, но Торонто има много добре организиран обществен транспорт и няма проблеми да го кръстосваш надлъж и нашир. Проблема е времето. От единия край на ТО до другия ще пътуваш поне 2 часа.
Rental car е доста скъпичко, не ти препоръчвам.
За две седмици в ТО нищо няма да можеш да направиш освен една хубава екскурзия.
Wellcome to Canada
Разстоянията са голям проблем тук, но Торонто има много добре организиран обществен транспорт и няма проблеми да го кръстосваш надлъж и нашир. Проблема е времето. От единия край на ТО до другия ще пътуваш поне 2 часа.
Rental car е доста скъпичко, не ти препоръчвам.
За две седмици в ТО нищо няма да можеш да направиш освен една хубава екскурзия.
Wellcome to Canada

"The secret of success is going from failure to failure without loss of enthusiasm."
~ Winston Churchill
~ Winston Churchill
-
Blagodarja za Web Site-ovete. Ideata mi e da si uredja interview-ta izvan Canada i da dojda za tjah. Istinata e che prosto zasega naj-mnogo me interesuva da land-na.Koko написа:Подробна информация за Торонто, включително карта на града можеш да намериш на този сайтNew Arrival написа:Zdravejte,
Blagodarja.
http://www.torontowebsites.com/
Сайта на градския транспорт е този (току-що увеличиха цените на билетите)
http://www.toronto.ca/ttc/
Като лично мнение - две седмици са твърде кратък срок, ако човек иска добре да разбере какви са шансовете му за имигриране. За толкова време вероятно дори документите ви, като ПР картата и СИН номера, няма да са готови. Ако тръгвате с нагласата че ще стоите само няколко седмици и ако в този срок нещата не се получат, след това ще се прибирате обратно, то май е по-добре да не тръгвате изобщо.
Mozhe li da mi kazhete kolko pari shte sa mi neobhodimi za 1 mesec v Canada (pei 2 sedmici v Toronto i 2 sedmici v Montreal)?
Без да те подценявам ,но първите няколко месеца ще гледаш стерео освен ,ако не си живял преди това в УСА.В коренно различна обстановка като тукашната 2 седмици тук и 2 седмици там няма да са ти достатъчни за ориентация даже и от географска гледна точка.Ако имаш предварително уредени интервюта за работа и някой познат който да те ориентира в началото е добре,времето което си даваш може и да ти стигне,но ако мислиш да я караш авантюристично ,к'вото излезе на късмет си е обречено на провал и загуба на пари.
Само да вметна, че за да ти дадат кола под наем трябва да имаш кредитна карта.New Arrival написа:...1. Da vzemem kola pod naem ili da polzvame public transport? ...
Obey gravity ... It's the law!
a ako ти е златна кредитна няма да плащаш застраховкаVanBC написа:Само да вметна, че за да ти дадат кола под наем трябва да имаш кредитна карта.New Arrival написа:...1. Da vzemem kola pod naem ili da polzvame public transport? ...
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
-
sasho71 написа:a ako ти е златна кредитна няма да плащаш застраховкаVanBC написа:Само да вметна, че за да ти дадат кола под наем трябва да имаш кредитна карта.New Arrival написа:...1. Da vzemem kola pod naem ili da polzvame public transport? ...
Mozhe li da mi kazhete kolko pari shte sa mi nuzhni za 1 mesec v Canada?
Zavisi kolko ste har4i6. Pri vseki e razli4no.
Vremeto nqma da ti stigne, za da si svar6i6 vsi4ko neobhodimo po landvaneto.
Na interviuta bade6tite ti rabotodateli moje da te pokanqt sled tri - 4etiri sedmitsi. Slu4va se i po-dalag period da 4aka6.
Za parite - ako ste badete na gosti na nqkogo i v dvata grada 3000 $ moje i da vi stignat. Po golqma 4ast ot parite ste vi sa neobhodimi za transport, pri tazi intenzivna programa deto ste q zamislili.
Uspeh.
P.S. Posle napi6ete v foruma prikliu4eniqta. Nesto kato " Nabarzo iz Kanada "
Na interviuta bade6tite ti rabotodateli moje da te pokanqt sled tri - 4etiri sedmitsi. Slu4va se i po-dalag period da 4aka6.
Za parite - ako ste badete na gosti na nqkogo i v dvata grada 3000 $ moje i da vi stignat. Po golqma 4ast ot parite ste vi sa neobhodimi za transport, pri tazi intenzivna programa deto ste q zamislili.

Uspeh.

-
leaf написа:Zavisi kolko ste har4i6. Pri vseki e razli4no.
Za parite - ako ste badete na gosti na nqkogo i v dvata grada 3000 $ moje i da vi stignat. Po golqma 4ast ot parite ste vi sa neobhodimi za transport, pri tazi intenzivna programa deto ste q zamislili.![]()
Uspeh.![]()
O.K. A kolko shte mi trjabvat ako trjabva dazhiveem po hoteli? Za kolko CAD na den mozhe da se nameri neshto svjastno?
Za sajalenie nqmam dostoverna informatsiq. Po - dobre proveri v neta B&B motels, te sa edni ot nai-eftenite. Tsenite sa razli4ni.
http://www.bedandbreakfast.com/canada.html
Po4ni tarseneto ot tuk. Ima i obzavedeni stai, koito sa po efteni , no nqmam adres za tqh.
Ako imate poznati, vsi4ko ste e mnogo po-lesno. I ne zabravqi, 4e parvata sedmitsa nqma da se 4uvstva6 komfortno porade 4asovata razlika. Organizma na 4ovek ima nujda ot vreme, za da si nagodi biologi4niq 4asovnik.
http://www.bedandbreakfast.com/canada.html
Po4ni tarseneto ot tuk. Ima i obzavedeni stai, koito sa po efteni , no nqmam adres za tqh.
Ako imate poznati, vsi4ko ste e mnogo po-lesno. I ne zabravqi, 4e parvata sedmitsa nqma da se 4uvstva6 komfortno porade 4asovata razlika. Organizma na 4ovek ima nujda ot vreme, za da si nagodi biologi4niq 4asovnik.