Е или И ...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Maria

Е или И ...

Мнение от Maria »

Понеже нали Имиграция означава "влизане, поселване на чужденци в дадена страна на постоянно местожителство", а Емиграция - "емигриране, изселване, пребиваване в чужбина като емигрант", та започнах да дремя над въпроса - какви сме ние?
След като Емигрант е човекът, който напуска страната си, за да отиде да живее и работи в друга, а Имигрант е човекът, който е пристигнал в една различна от родната си страна, за да живее и работи там, значи има съществена разлика между мен днес и мен утре...Ха! Чудо!
Обича ме, не ме обича, обича ме, не ме обича, Канада, България, България обича ме, не ме обича, Канада обича ме, не ме обича.....

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Koko

Re: Е или И ...

Мнение от Koko »

Maria написа:...
След като Емигрант е човекът, който напуска страната си, за да отиде да живее и работи в друга, а Имигрант е човекът, който е пристигнал в една различна от родната си страна, за да живее и работи там, значи има съществена разлика между мен днес и мен утре...Ха! Чудо!
....
Не, не е чудо, Мария - човек наистина се променя след като прекрачи границата, но промяната се усеща след време. Някои дори не могат да познаят сами себе си. :wink:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Koko

Re: Е или И ...

Мнение от Koko »

Maria написа:...
....
Не, не е чудо, Мария - човек наистина се променя след като прекрачи границата, но промяната се усеща след време. Някои дори не могат да познаят сами себе си. :wink:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Ние сме (или по-скоро ще бъдем :D ) емигранти от БГ и имигранти в Канада! :D
:beer:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Заключено