И въобще ще съм благодарна на всякакви мнения за това нужен ли е френскя или не
Втория език
- drifter
- Обратна връзка:
Втория език
Колко от вас знаеха френски когато се заселваха във английски говорящата част? Учихте ли го след това? Помага ли при търсенето на работа ?
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Az kato doydoh (v kraya na 2002) znaeh frenski na nivo okolo 2 000 dumi, sega znam moje bi 4 000, nishto osobeno ne mi e fresnkiyat, no razbiram kato mi govoryat, a i az se spravyam s govoreneto, za pisane ne me trsi. Tuk, v Ottawa frenskiyat opredeleno pomaga, zashtoto 90% ot apetitnite dlajnosti imat sred iziskvaniyata si, da si bilingual, kato tuk pod dvuezichen se razbira govorene na angliyski i frenski. No, tova e v Ottawa, zashtoto sme na granicata s Quebec, a i imame mnogo frankoontariyci, dokato v drugite gradove na Ontario, dori i da kajesh, che znaesh frenski, obiknoveno nyama koy da te proveri, dali e taka.

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид
Re: Втория език
Като изключим правителствените служби в Отава, за които е написал Canuck, и няколкото градчета в севверните райони на Онтарио, Манитоба и Саскачуан, другото за което се сещам в са разни двуезични inside sales и customer service, които седят под ключ в call centre-овете. Тия позиции обикновено се заемат от хора, на които първият им език е френски, а английският им е мъчение. Най вече дошли от QC.drifter написа:Колко от вас знаеха френски когато се заселваха във английски говорящата част? Учихте ли го след това? Помага ли при търсенето на работа ?
От "стандартните" канадци, единици знаят френски, въпреки, че всички го учат в училище.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
Дрифтер не се кафъри само минаваш границата с Онтарио и си дотам с френския без да броим Отава разбира се, булката неможа да си поръча едни понички с капучино на бензиностанцията 10 км след границата.
п.с. прав е Спийди телефонисти търговци и стюардеси са само кебекари и кебекарки или такива дошли оттам, но дотук.
п.с. прав е Спийди телефонисти търговци и стюардеси са само кебекари и кебекарки или такива дошли оттам, но дотук.