Priwet na wsichki,
Dneska beshe dylgoochakwaniq moment. Imach chas za 11:00 h. Intervjuto pochna malko sled 11. Mme. Volci mi zadawashe standartni wyprosi ime, pasport, kyde rabotq i tem podobni prosti nesta. Gowori qsno i dostypno. Obsto wzeto se pridyrvashe kym tochkite w DCS. Pochti wsichko razbrach, no ne bqh mnogo ubeditelen w goworeneto. Za swedenie Fr.-7/7, En.-4/4. Prewodachkata pomogna na nqkolko pyti, kato mi razasnqwashe na lesen frenski. No w edin moment me popita ot kyde ste platq parite za wiza i taksite i az i kazah, che ste teglq ot bankowata smetka, pri koeto posledwa now wypros - Imate li druga bankowa smetka. Az i kazah, che nqmam. Tq mi otgowori, che ako teglq pari za taksata , to togawa nqma da mi stignat parite. Posledwa edno dylgo obqsnenie za trudnostite koito predstoqt i za towa, che chowek trqbwa da byde podsiguren finansowo . Az i obqsnih, che basta mi move da mi pomogne, no w momenta namam dokument s koeto da go dokava. Za syvalenie ne bqh se setil za pustite taksi i wizi. Ot tozi moment s wseki wypros si mislech, che interwjuto e prikljucho za men, no Mme. Volcy mi dade chans. Posledwaha wyprosi ot tipa-Zasto Quebec i kakwo znaq za nego. Razpisah deklaraciite, poluchih sinite papki i razqsnenieto za taksite, no ne i sertifikata. Poluchi oficialno otgowor w kojto pishe, che sym otrqzan ot selekciqta poradi nedostatychno pari i lipsata na blizki w Canada, koito biha mogli da mi pomognat. Razqsnenieto prodylvawa taka: towa pismo se schita za otkaz na DCS w sluchaj, che do 60 dni ne predstawq pred SIQ:
-bankowa referenciq;
-notarialna zawerena deklaraciq ot basta mi, che toj e gotow da mi pomogne finansowo.
Dneska se rovih w sajta, no ne movah da namerq podoben sluchaj. Ako nqkoj bi mogul da mi pomogne s nqkakwa informaciq, ste mu byda bezkrajno blagodaren. Kak trqbwa da izglevda deklaraciqta ot basta mi. Imam li shansowe za sertifikat. Blagodarq wi predwaritelno za otgoworite.
P.S. Lesno e, no moveshe i po-dobre da se predstawq. Uspeh na wsichki, koito sa trygnali kym Canada.
Interwju
отговор
Ти колко пари си показал? Нямаше ли банкова референция на интервюто за притежаваните суми? Аз имам един познат, на който не харесаха нотариалния акт за собственост на апартамента, тъй като имаше някакви ограничителни права. Той накара родителите си да подпишат нотариално заверена декларация, че му дават спестяванията си и го подкрепят за заминаването. Също представи и удостоверение за притежаваните средства на свое име. По -късно получи сертификата по пощата.
Последно промяна от Татяна на Вто Окт 21, 2003 1:57 am, променено общо 1 път.
- gerchev
- Обратна връзка:
Все още не са затворили вратата за теб към Канада. Не се отчайвай не си изгубил все още напълно. От исканото от тяхна страна е правилно искат всички доказателства да бъдат подплатени документално. Ако се получи някакво недоразумение в техните структури като от рода защо този е пуснат с такива средства да може да се защити позицията на интервюиращия.
Не зная каква ти е била наличноста на банковата референция. Знаеш какви са им изискванията за минимум парични средства като чисти пари при пристигането в Квебек.
Събери пари от приятели и познати напълни сметката си и им изпрати документ. А за нотариалната заверка извади извлечение от банковата сметка на баща ти или я напълни за кратко за да извадиш банкова референция от неговата сметка.
Съставете декларация при някой адвокат за което да речем ще ти излезе около 10-15 лева в която да пише, че тези парични средства ще ти бъдат предоставени при заминаването ти в Канада. Можеш да си извадиш и данъчна оценка на имот и да я предоставиш като гаранция за евентуална продажба и получаването на пари срещу нея.
Тези документи ги завери при нотариус преведи ги и им ги пусни .
Искат да бъдат подплатени с документи доказващи гарантирана финансова независимост в първите 3 месеца от прстоя ти там.
Така че дерзай и не се отказвай имаш реален шанс и нямаш категоричен отказ.
Не зная каква ти е била наличноста на банковата референция. Знаеш какви са им изискванията за минимум парични средства като чисти пари при пристигането в Квебек.
Събери пари от приятели и познати напълни сметката си и им изпрати документ. А за нотариалната заверка извади извлечение от банковата сметка на баща ти или я напълни за кратко за да извадиш банкова референция от неговата сметка.
Съставете декларация при някой адвокат за което да речем ще ти излезе около 10-15 лева в която да пише, че тези парични средства ще ти бъдат предоставени при заминаването ти в Канада. Можеш да си извадиш и данъчна оценка на имот и да я предоставиш като гаранция за евентуална продажба и получаването на пари срещу нея.
Тези документи ги завери при нотариус преведи ги и им ги пусни .
Искат да бъдат подплатени с документи доказващи гарантирана финансова независимост в първите 3 месеца от прстоя ти там.
Така че дерзай и не се отказвай имаш реален шанс и нямаш категоричен отказ.
Po-gore izkazalite se ti davat dobri saveti;poslyshai gi!
Deistvitelno niama miasto za otchaivane!!! S nas se slychi sashtoto,samo che nie triabvashe da im predstavim deklaratzia ot horata koito shte ni posreshtnat i pomognat da se nastanim.Sled kato q izpratihme si polychihme sertifikatite.Estestvono tova ydalji protzedyrata s niakolko mesetza i skasahme kup nervi oshte,no e vajen rezyltata.Vaoraji se s tarpenie i derzai !!! Te sa ti dali shansa;sega zavisi ot teb!
JELAIA TI TARPENIE I KASMET!
Deistvitelno niama miasto za otchaivane!!! S nas se slychi sashtoto,samo che nie triabvashe da im predstavim deklaratzia ot horata koito shte ni posreshtnat i pomognat da se nastanim.Sled kato q izpratihme si polychihme sertifikatite.Estestvono tova ydalji protzedyrata s niakolko mesetza i skasahme kup nervi oshte,no e vajen rezyltata.Vaoraji se s tarpenie i derzai !!! Te sa ti dali shansa;sega zavisi ot teb!
JELAIA TI TARPENIE I KASMET!
10x
Zdrawejte,
Blagodarq wi za otgoworite. Sumata, koqto predstawih beshe okolo 3 000 USD. Kazah, che basta mi move da mi pomogne, koeto si e istina, no ne syobrazih za razhodite, kato si wadih referenciqta. Ami towa e priqteli. Otnowo uspeh na wsichki.
Blagodarq wi za otgoworite. Sumata, koqto predstawih beshe okolo 3 000 USD. Kazah, che basta mi move da mi pomogne, koeto si e istina, no ne syobrazih za razhodite, kato si wadih referenciqta. Ami towa e priqteli. Otnowo uspeh na wsichki.
- Rosi i Bobi
10x
Priwet Bobi i Rosi,
Blagodarq wi za podkrepata. Ako nqkoj wi kave, che kato otiwa na interwju e absoljutno spokoen ne mu WERWAJTE

Blagodarq wi za podkrepata. Ako nqkoj wi kave, che kato otiwa na interwju e absoljutno spokoen ne mu WERWAJTE

re
Здравей, Patrick!!!
Според нас това, че са ти дали сините папки означава, че са ти дали шанс да продължиш в по-нататъшната процедура за емиграция за Канада.
Ще ти изпратят сертификата за селекция, след като ти им изпратиш тези документи, с които да удостовериш, че имаш необходимия минимум финансови средства, с които можеш да живееш три месеца напред при установяването си в Канада.
Така че смело напред, послушай съфорумците, които са ти писали преди нас и няма да съжаляваш.
Стискаме ти палци. Много успехи ти желаем!!!

Според нас това, че са ти дали сините папки означава, че са ти дали шанс да продължиш в по-нататъшната процедура за емиграция за Канада.
Ще ти изпратят сертификата за селекция, след като ти им изпратиш тези документи, с които да удостовериш, че имаш необходимия минимум финансови средства, с които можеш да живееш три месеца напред при установяването си в Канада.
Така че смело напред, послушай съфорумците, които са ти писали преди нас и няма да съжаляваш.
Стискаме ти палци. Много успехи ти желаем!!!