УСПЯХМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
kalia

УСПЯХМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Мнение от kalia »

ВЗЕХМЕ ГО ТОВА ПРОСЛОВУТО ИНТЕРВЮ. :D :D Бяхме на 24октомври от 11 часа.Предните интервюта доста се позабавиха и ние влезнахме чак в 12.40 часа.Интервюто ни мина много гладко за 45 мин.Мадам е много внимателна и любезна.Аз, като водеща, адски се бях паникьосала, въпреки, че една година учим френски.(от които 8 месеца в ИЧС)И ТАКА преводачката ни извика, влезнахме, поздравихме се с мадам, покани ни да седнем и се започна с това, че трябва бързо да проведем интервюто защото е много назад с времето.Попита да ли сме в състояние да проведем интервюто да френски, защото това е много важно и за нас и за нея.Отговорът беше ДА.Започна с мен като водеща.
1.Поиска ми паспортите на всички;
2.Акта за раждане, но само на мен;
3.Образование-къде, колко години-общо, основно, средно и висше-точно по години, каква ми е специалността и имам ли стаж;Сверява оригиналите с преводачката;
3.Какво правя в момента, т.е. къде работя.Тук стана объркване, защото като държавен служител ми поиска оригинал на служебната книжка.(не я представих, защото тя е в работата ми и нямам право да я взимам от там.Тук много ми помогна преводачката, защото и обясни точно как стоят нещата.Аз се бях подготвила и казах, че нося заповедта за назначаването ми (оригинала)+ заповеди за повишение - бях повишена два пъти.Свериха печатите и мадам се съгласи.Направи ми впечетлиние, че гледа много стриктно документите и постоянно пише нещо в компютъра си.Преводачката и обясни, че всичко е наред;
4.Пита ми къде съм работила преди?Какво съм правила-подробно?
5.Отговаря ли ми образованието на работата в момента-казах да отговаря-мадам се съгласи и пак почна да сверява дати и да пише нещо;
6.Къде съм учила френски-колко точно;Отговорих и казах, че продължаваме да учим защото искаме да го усъвършенстваме, за да си намерим по- бързо работа.Представихме да мадам Дипломи от ИЧС за завършено 8 ниво и за двамата;
7. Последва въпроса имата ли роднини или приятели в Квебек-аз разбрах първата част на въпроса и отговарям -НЕ- УЖАССС :( .НЕ АМА ДА имаме дакларация от приятел(нотариално заверена)Тук моят съпруг веднага попита може ли да допълни и каза, че имаме приятел.Аз веднага включих и се извиних, че ни съм разбрала от притесниние и започнах да разказвам, казах и че това е приятел на моят съпруг и тя помоли той да разкаже за приятелят- от къде се познават, от кога живее там, какво работи.Ние носихме и снимки, но тя ни ги поглЕдна.Дадахме декларацията за приятел, а тя поиска оригинал.Съпруга ми каза, че е при нея (изпратили сме оригинала със първите документи) мадам я потърси,, сравни ги и пак писане в компютъра.
8.Последва въпроса имаме ли дете, какво и на колко години;
9.Последва въпроса как се виждам след 10 години?ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕ :shock: :shock: ми сега -този въпрос не го бях развила
Казах, моля(все едно не бях разбрала въпроса, а аз много добре го разбрах, но ми трябваше време.Тя повтори, каксе виждам в професионален план след 10 год?Казах, че искам да имам едно хубаво работно място в Квебек, един спокоен живот за мен и семейството ми.Това я задоволи и си усмихна.
10.Какво смятам да работя там?Отговорих(продавачка, касиерка), а тя попита -а не искам ли да работя като икономист -аз казах - НАДЯВАМ СЕ МАДАМ. :D .
11.После въпроса на английски-Говорите ли анг. и къде сте го учили? УЖАСССССССС, :shock: :( АЗ НИЩО НЕ ЗНАМ, САМО ДА КАЖЕ, ЧЕ ГОВОРЯ МАЛКО, ЧЕ СЪМ НАЧИНАЕЩ.Започнах да говоря на френски, че през последната год. съм учила само френски, но тя ме прекъсна и ми каза -ОТГОВОРЕТЕ МИ НА АНГ.Боже аз я разбирах какво ми пита, но като незнам как да го кажа на анг.Пак повтори въпросите, аз пак си знам мойте се отговори, и тя ми се скара, каза МАДАМ -ДА ИЛИ НЕ.Аз и се извиних и каза НЕ МАДАМ, СЪЖАЛЯВАМ.Каза, че сме изпуснали точките за анг.
12.Какво знам за Квебек- започнах, тя ми прекъсна и започна със следващият въпрос;Вече бях изцедена и си мислех няма ли да ми остави намира :(
13.Банковата референция(ние представихме 2, една на мое има другата на съпруга ми)-тук искам пак да БЛАГОДАРЯ НА МОЯТ СЪПРУГ, КОЙТО СПАСИ ПОЛОЖЕНИЕТО.Аз неразбрах въпроса, той попита може ли да отговори, ДА.Но тя явно много държи на водещият и ми попита защо банковите реферанции са с две различни дати?Отговорих, че съпругът ми е бил на работа и затова не сме могли да извадим банковите реферанции с едни ии съще дати.ОК ТЯ СЕ СЪГЛАСИ.
НАЙ СЕТНЕ МИ ОСТАВИ НАМИРА :D И ПОДХВАНА СЪПРУГА МИ.ТРЯБВА ДА ВИ КАЖА, ЧЕ ВЪПРОСИТЕ КОИТО ЗАДАДЕ НА МЕН, ГИ ЗАДАДЕ И НА НЕГО-образавание, стаж, работа(какво по-точно прави), френски, какво ще работи там, попита го за казармата, какво е правил там.Попита го въпроса КЪДЕ И С КОГО ГОВОРИ ФРЕНСКИ(на мен не го беше задала)А моят като започна да разказва какво точно гледа, новините за Квебек, тя естествено в колко часа са мосю.Последва точният отговор.Започна да разказва за едно предаване, което беше гледал вечерта преди интервюто, на нея и хареса и го изслуша много внимателно, без да го прекъсва.Той изброи други предавание,теле игри, които действитерно сме гледали.
БЛАГОДАРЯ НА МОЯТ СЪПРУГ, КОЙТО МИ БЕШЕ ГОЛАМА ОПОРА, ПРЕЗ ТАЗИ ЦЯЛА ГОДИНА, НА ИНТЕРВЮТО, ПРОСТО БЕЗ НЕГОВАТА ПОМОЩ НЯМАШЕ ДА СЕ СПРАВЯ.НА НЯКОЛКО ПЪТИ СЕ НАМЕСВАШЕ(естествено с разрешението на мадам)
Накрая ми попита за моят проект за емиграция - защо искам да отида там.Отговорът я задоволи.МАДАМ ЗАПОЧНА ДА ПИШЕ НЕЩО, ЯВНО ДА СМЯТА ТОЧКИТЕ.
Искам да ви кажа, че действително мадам говори бързо, но ние я РАЗБИРАХМЕ.В някой моменти аз се панирах, притесних и затова неразбирах, но НАЛИ ЗАТОВА СИ ИМАМЕ ЧОВЕК ДА СЕБЕ СИ-ДА НИ ПОДКРЕПЯ И ПОМАГА.АЗ ПРЕЗ ЦЯЛОТА ВРЕМЕ ПРЕДИ И ПО ВРЕМЕ НА ИНТЕРВЮТО ТРЕПЕРЕХ.
ДАДЕ НИ ДА ПОПЪЛНИМ НОВАТА ДАКЛАРАЦИЯ ЗА ПАРИТЕ И РАЗЯСНЕНИЯ НА БЪЛГ. ОТ ПРЕВЕДАЧКАТА, ЧЕ ТЯ Е МНОГО ПО ОБВЪРЗВАЩА ОТ ПРЕДИШНАТА.Декларацията е една И ОСТАВА ПРИ МАДАМ, НЯМА ЕКЗЕМПЛЯР ЗА НАС.
Накрая МАДАМ ме похвали, че благодарение на това, че сме си повишили нивото на френски КВЕБЕК НИ ПРИЕМА :D :D УРААААААААААА УРААААААААА, :lol: ПРОСТО ИСКАХ ОЩЕ ВЪТРЕ ДА СЕ РАЗКРЕЩЯ ТОЛКОВО БЯХ ЩАСТЛИВА И СЪЩЕВРЕМЕННО ГОРДА ОТ МЕН И СЪПРУГА МИ.През цялото време тя много бързаше, неможех да се изказвам докрай, прекъсваше ме и ми задаваше следващият въпрос.Направи ни впечетление, че мадам харесва да отговаряш бързо да въпроса, а не да се бавиш в отговора.Не обича да се подказва и да се намесваш без да ти е разрешила.ИНАЧЕ Е МНОГОДОБРОНАМЕРЕНА И ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНА ДА ВИ ДАДЕ СЕРТИФИКАТА.Преводачката не обясни стъпките след това, Мадам ни връчи Сертификатите и не пожела всичко добро и успех.Разменихми се любезности, пожелах и приятен ден.Амоя съпруг при сбогуването и каза -МАДАМ БЯХТЕ МНОГО ЛЮБЕЗНА :D :D -лелеле тя така се усмихна -мерси мосю.УСПЕХ.
НАЙ СЕТНЕ СВЪРШИХМЕ, УСПЯХМЕ.НО НАЙ- ГОЛЯМАТА ИЗНЕНАДА БЕШЕ В СЕРТИФИКАТИТЕ-ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛ :shock: :D ЩЯХ ДА ПАДНА. ПИСА НИ [color=red]И ДВАМАТА ФРАНКОФОНИ.ИМАМЕ " F "[/color]
Е това е, ако има някой въпроси с радост ще отговоря.
Забравих да благодаря да нашата частна учителка-ЖАНА НИКОЛОВА. ЖАНА, благодаря ти, без теб нямаше да се справим.ОБИЧАМЕ ТЕ -ти си страхотна.Благодарности и да Петя ии Митко от Плевен-ПРИЯТЕЛИ, БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА КУРАЖА, КОЙТО НИ ДАВАТЕ, И ЗА ПОДКРЕПАТА
ЖЕЛАЯ УСПЕХ НА ВСИЧКИ
kalia

Мнение от kalia »

така съм развълнувана, че обърках имената НИКИ ИЗВИНЯВАЙ.ТАКА СТАНАХА ДВЕ БУТИЛКИ УИСКИ. :D :D : :wink: D благадаря ви от сърце.
nikito

Мнение от nikito »

браво, успехът е сладък,
и защо се чудите, че сте франкофони?
ами то си е нормаль, след като мъжът ти е могъл да разкаже какво е гледал предния ден по ТВ-то.
браво,
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Честито :beer2:
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Браво на вас, много се радвам като чета такива емоционални разкази
Късмет и за напред!
:wink:
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
kalia

Мнение от kalia »

благодаря на всички.Положихме много усилия (както всеки един от вас)Нашата процедура се забави с една година, тъй като ноември 2005 получихме писмо с което ни искат модул 4 ( т.е. 7/8 ниво).Но с много старание, учене на френски - УСПЯХМЕЕ.Убедихме се, че без език -не става. :D УСПЕХ НА ВСИЧКИ
Аватар
dart vador

Мнение от dart vador »

Търпението ви беше голямо. Сега си отдъхнете. Бъдете щастливи!!!
Успех по-нататък! :thumbsup:
"Пали като трактор на северния полюс, в ръцете на бяла мечка"
canat

Мнение от canat »

Bravo! Parvata krepost e prevzeta!
Sega vi ochakva zelia grad!!! ........
Uspeh po natatak!
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Бравооо, честито успешно интервю :beer: С тия изоставания от графика на мадам сигурно доста нерви е имало.. :D Събрахте ли се голяма агитка пред вратата? :wink:
Лека процедура :thumbsup:
todor1974
Обратна връзка:

Мнение от todor1974 »

Браво. :wink: Честито и от мен.Желая ви по бързо да приключите всички процедури. :wink:
Аватар
tasdevil

Мнение от tasdevil »

Честито и от нас и успех по-натам в процедурата. :D
Успех и на всички, които имат интервюта до края на годината!
Живей ДНЕС, защото ВЧЕРА няма да се върне, а УТРЕ може и да не дойде :))
интервю 06.12
haimana

Мнение от haimana »

Chestito i ot men i uspeh :beer:
калпазанка
Обратна връзка:

Мнение от калпазанка »

:partytime: :partysmiley: аз вече ви честитих, нооооо мила, как можа да ни объркаш името :shock: . Двете бутилки с уиски не ти мърдат, да знаеш. Глооба! Айде ще ви чакаме в Плевен да почерпите!!! :D
Трябва да си малко луд, за да не полудееш съвсем!!!
Заключено