Моля който може да даде компетентен съвет:
Аз и съпругът ми сме вече в Квебек, но сина ми трябваше да дойде до 18 септемри 2004 г. /19 год и се води зависимо дете до 22 год. и е вписан като придружаващ в документите/
Той ако дойде ще е само за да не му изгори визата и пак ще се върне, но се оказа че билет не могат да му намерят или ако намерят е безбожно скъп заради летния сезон.
Каква е процедурата ако му изтече срока на визата и той не е влязал в Канада?
На ново ли трябва да пуска документи в Румъния и да чака медицински или просто да се обади да му пратят медицински?
На ново ли трябва да плаща такси и какви защото като зависимо дете платихме за него само около 100$
Като влиза в Канада лично той трябва ли да декларира пари при условие че ние вече сме влезли.
Той не е ходил в казарма и ако дойде тук колко време не трябва да се връща в БГ за да не го вземат в казарма?
В крайна сметка дали да повтори медицински и да иска нова виза или да направи всичко възможно да дойде?
Моля помогнете.
Благодаря
Моля помогнете за следната ситуация-изтичаща виза
- bis
- Обратна връзка:
Моля помогнете за следната ситуация-изтичаща виза
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
/Нобелов принцип на Рудини/
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Визата има валидност 1 година от датата на първия медицински преглед, но на визата пише валидност като дата, като краен срок за влизане, т.е. тя, ВЕДНЪЖ ИЗДАДЕНА, НЕ Е ОБВЪРЗАНА ПО НИКАКЪВ НАЧИН СЪС САМИТЕ МЕДИЦИНСКИ!!!
По мое мнение, трябва отново да се подадат документи в Букурещ заедно със сертификата за селекция. Препоръчвам да се консултирате със канадското консулство в София, те по принцип не отговарят за имиграционни програми, но ще ви окажат съдействие и ще запитат съответните им колеги от канадското посолство в Букурещ за точна информация. Ние ги питахме (по друг въпрос) и те ни оказаха пълно съдействие!
Според мен, най-добре е да се напрегнете финансово и юнака да дойде навреме, преди изтичане на визата му.
Успех!
По мое мнение, трябва отново да се подадат документи в Букурещ заедно със сертификата за селекция. Препоръчвам да се консултирате със канадското консулство в София, те по принцип не отговарят за имиграционни програми, но ще ви окажат съдействие и ще запитат съответните им колеги от канадското посолство в Букурещ за точна информация. Ние ги питахме (по друг въпрос) и те ни оказаха пълно съдействие!
Според мен, най-добре е да се напрегнете финансово и юнака да дойде навреме, преди изтичане на визата му.
Успех!

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!