Това е човекът - скенер. Много добронамерен и мил човек, не се заяжда, просто гледа перфектно да си свърши работата и да ти даде сертификатите, за които сте отишли.
Как мина интервюто при нас. Влязохме в 9.10ч и излязохме в 10.20ч. изцедени като лимон, но имаше защо. Нивото, на което изпитваше беше много високо. Задава много въпроси, различни от тези, които се учат само за интервю, но много съществени. Иска да разбере нивото само от отговорите ви. Въпросите му са много точни, понякога подвеждащи с цел да разбере дали това, което сте писали и представили като документи съвпада с отговора ви.
Движи се по формулярите. На нас ни помогна много факта, че за всяка работа, имахме предварително приложена препоръка, оригинал/ държи много на оригиналите на приложените документи и ако няма такива ги изисква за сверяване/.Другият фактор, който ни помогна беше препоръката на мъжа ми, която той представи от един работодател от Монреал и препоръка-оригинал, изготвена от наши приятели от Монреал. С това окончателно го довършихме.
Държи много на документите, на оригиналите, които не са приложени и на трудовите книжки. Успяхме да защитим нивото на френски език, което бяхме писали. Това е другият фактор , на който той също много държи - френският език. На английски питаха само моят съпруг-той си защити 12 ниво, мен не ме питаха, но ми писаха същото ниво на владеене. Накрая ни дадоха декларации, които ги подписахме, че сме съгласни с всички изисквания за практикуване на нашите професии в Quebec.Накрая преводачката ни разясни какво трябва да направим оттук нататък.
На излизане му казахме : TOUT EST BIEN QUI FINIT BIEN!!!!!!!!!!
Отпрамяме специални благодарности на нашата учителка по френски Ани Грозева - Ани, благодарим ти, ти беше страхотна. Без теб нямаше да успеем.Невероятен човек!!!!Ти влагаше цялото си сърце и душа и затова успяхме. Още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ.
P.S. До всички, на които им предстои интервю. От нашия скромен опит искаме да ви кажем, че интервюто при всеки кандидат минава по- различен начин и е строго индивидуално. Учете френски като за френски, а не го зубрете за интервю. Не очаквайте интервюиращия да ви даде възможност да си кажете всичко, което сте научили. Старайте се да го разбирате и да отговаряте само, когато ви пита. Той е интелигентен човек и веднага разбира какво е вашето ниво на френския език. Бъдете спокойни, усмихнати и уверени в себе си.
Пожелаваме на всички, на които им предстои интервю успех и много късмет.
Ние отиваме да полеем нашия малък, но така дългоочакван успех.