Iyprashtane na pari v kanada ...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
nibis

Iyprashtane na pari v kanada ...

Мнение от nibis »

Zdraveite . Iteresuva me , kak moga da izpratia edna suma pari v Montreal . Kakvi sa vazmojnostite i kolko sa kamisionnite ? Blagodaria predvaritelno ...
valBG
Обратна връзка:

Send money

Мнение от valBG »

Zdr

predi malko pusnax tema za TRAVEL CHECKs no namerix otgovora

taka

1. Prashtane bank transfer skapo
2. Named check sigurno $7-9 + eventyalno pri osrebryavane tam $0-10

3. Travel check v $CAD pri zakupuvane tyk 0.5%
tam bezplatno osrebryavane

http://travel.americanexpress.com/tcint ... HREF=#copy

imai predvid kak shte kupish tyk zashtoto kato platish 2-3 stotinki nad centraled kurs tova si e 2#-3%

4. Prashtash im edna Debit Card mejdunarodna DSK.bg
tam te teglyat po centralen za denya + 1% + $2USD na tranzakciya
tam avtomatite modat da oplatnyat tezi 800 lv limit na den s edno tedlene ili prez POS no tam tryabva da pitat bankata kakav % vzemat

valBG
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Zavisi s kakva cel iskash da pratish parite. Ako iskash da gi pratish do 4ovek nai-lesno i burzo e s http://www.moneygram.com/. Na 700 cad palshtash 45 cad za uslugata(mai moge da 20 000 da prashtash),no do 10 min sa pristignali po komputara.Na website mogesh da namerish adresite v BG,obiknovenno sa po bankite.
Po bankov put e malko po trudno ,pone tuka taka mi kazaxa kogato iskax da pratia pari do BG(predpolagam 4e vagi i obratnoto) .Triabvalo tukashnata banka da ima dogovor s tamushnata i t.n.Puk i comossionite sa pove4e.
valBG
Обратна връзка:

ne ne ne

Мнение от valBG »

zdr

www.moneygram.com se predlaga ot pove4eto banki v BG

TOVA NE E RESHENIE

tolkova sa golemi komisionnite 4e svyat ti se zaviva

dori i da pratish pari do BG
koeto e pomalka komisionnata pak ima po-dobri na4ini

no za speshi slu4ai MOJE!1!

sashtoto e polujenieto s www.westenrunion.com

10%-15% SA KOMISIONNITE i za dvete

natui otgore mai nemoje da pratish v CAD$ i tam shte gi izCharge-at

ima i neshto kato zapis ama ne mu pomnya imeto MONEY Draft mai beshe i to e izgodno

valBG
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Много зависи от сумата.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

IRA написа:...
Po bankov put e malko po trudno ,pone tuka taka mi kazaxa kogato iskax da pratia pari do BG(predpolagam 4e vagi i obratnoto) .Triabvalo tukashnata banka da ima dogovor s tamushnata i t.n.Puk i comossionite sa pove4e.
Интересно, изпращал съм пари от TD Canada Trust (Toronto) до ОББ (София) на няколко пъти без никакъв проблем. Комисионната и таксите на TD са СА$30.00 без значение на сумата на превода, а каква е комисионната на ОББ не съм сигурен в момента.
Как стои въпроса за обратен превод от България за Канада по банков път нямам идея, но май е най-добре да се пита в БГ банките как стои въпроса. Освен това за такъв превод се предполага че трябва да имаш на разположение сметка в канадска банка.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Koko написа:
IRA написа:...
Интересно, изпращал съм пари от TD Canada Trust (Toronto) до ОББ (София) на няколко пъти без никакъв проблем. Комисионната и таксите на TD са СА$30.00 без значение на сумата на превода, а каква е комисионната на ОББ не съм сигурен в момента.
Как стои въпроса за обратен превод от България за Канада по банков път нямам идея, но май е най-добре да се пита в БГ банките как стои въпроса. Освен това за такъв превод се предполага че трябва да имаш на разположение сметка в канадска банка.
A sigorno e taka,ama tia smotaniaci ot Banque de Montreal mi kazaxa che ne do vsiaka banka mogeli da prashtat ,triabvali da imat dogovor,inache polzvali za posrednici drugi banki i se oskupiavalo ,puk i shtialo da otneme 1-2 sedmici.Abe tuka tia bankovi slugiteli sa mnogo smotani-kolkoto slugite li tolkova vuzmogni otgovora na edin i sushti vupros.A na men mi triabvashe speshno.
A puk s moneygram prashtax pari do Xolandia na chovek koito ne oficialno tam,taka 4e ako ikate da prashtate pari na nelegalni taka e nai-lesno.Puk i kakto Lubo e pisal zavisi ot sumite.Pri po golemi sumi komisionnite sa po-malki
Аватар
nibis

Мнение от nibis »

Blagodaria vi mnogo ....
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Не знам как ще си избереш да изпращаш пари но не можеш да го направиш с пътнически чек - това е чек който се подписва веднъж при покупката и втори път при осребряването /продажбата/ демек двата подписа трябва да са еднакви!!!!!! затова се осребрява веднага!!!!!!! при поименния чек се прави проверка затова и се изчаква /срока е различен/.
Просто забрави пътническите чекове - те са за пренасяне, а не за изпращане на пари.
Molson

Мнение от Molson »

nai dobre e da naredite SWIFT plashtane ot BIOCHIM do TorontoDominion ( KORESPONDENT NA BG BANKATA V CANADA) v polza na beneficienta koito triabva da ima otkrita smetka v poluchavashtata banka. komisionnata e okolo 30 CAD.
Аватар
Mariana

Мнение от Mariana »

Наскоро попаднах на една рекламнна брошура на СЖ Експрес банк - относно пращането на пари чрез SWIFT от Бълария до много държави в света и обратно. За Канада - кореспондентска банка беше Националната Банка на Канада. Не знам какви са комисионните, но може да попиташ. За целта обаче, този до когото пращаш парите трябва да има открита сметка в тази банка.
Освен това в Монреал със сигурност знам, че има INGbank, както и в България. Някои пробвал ли е да си прехвърли парите по този начин. Все пак това е една и съща банка и комисионните би трябвало да са по-ниски.
Заключено