laptop prez granica
laptop prez granica
zdraveite fenove!
Predpolagam che ne e problem da si prenesa laptopa na mitnicata v Montreal bez da plashtam mito ili da mi napraviat niakakav problem,no vse pak iskam da vi pitam da si kajete mnenieto i da si spodelite prejivelicite ako ste prekarvali takava tehnika ,kogato ste emigrirali. na moia laptop shte imam Win2000 i linux.
Mersi predvaritelno!
Predpolagam che ne e problem da si prenesa laptopa na mitnicata v Montreal bez da plashtam mito ili da mi napraviat niakakav problem,no vse pak iskam da vi pitam da si kajete mnenieto i da si spodelite prejivelicite ako ste prekarvali takava tehnika ,kogato ste emigrirali. na moia laptop shte imam Win2000 i linux.
Mersi predvaritelno!
Hi!
Edva li shte ti napravyat problem kanadskite mitnichari za laptopa. Az imam opit v prenasyane na laptop v obratna posoka: Kansas City-Sofia prez 2001. Maleee, napravo se pobrkah s tey bg mitnichari. Otivam az na letishteto v Kansas City, obache to beshe 13 oktmovri i pak gi beshe hvanala paranoyata za atentati amerikancite, taka che edinstenoto, koeto gi interesuvashe e da nyamam nyakakvi opasni predmeti, za da spretna nyakoy atentat.
Yavno laptopat mi ne se vodeshe za podoben predmet, shtoto izobshto ne mu obrnaha vnimanie, no vij proveriha ni vsichki chujdenci dva pati i prviyatt pat mi konfiskuvaha noktorezachkata, a vtoriyat edna dekorativna nojichka, koyato byah vzel za podarak.
Kacam az v NY i si mislya, lele, tuk shte me napravyat na drob srma, shtom teya selyani v Kansas me roviha kato za svetovno. Nishto podobno, samo iskaha da otvoryat laptopa da vidyat dali nyama nyakakva teroristichna informaciya.
letyah s Lufthansa, vav Frankufrt, sashtata rabota, daje ne me pitaha kakv e toya laptop. No, kato pristignah v Sofiya, tam stana veche interesno. Prvo na lentata kato mi idva bagaja, vijdam, che chantata ot laptopa e raztvorena i vsichko vtre e napraveno na marmalad. He heee, tapaci gadni si pomislih az, teya da ne ochakvat, che sam tolkova prost da si sloja tam computera.
Az go byah slojil v ranicata na grba si, a v taya chanta, v koyato bi tryabvalo da e laptopa, byah slojil snimki, knigi i drugi podobni neshta. Minavat pred mene nyakolko studenti bez proverka i hop mene me spira mitnichara. Vsichko slagay za proverka. Slagam az bagaja, ama toy dobavya: i ranicata! svalyam i neya i hop, laptop! Takaaa, vika toya, ya da vidim kakv e toya laptop tuk. Privika me v edna malka staichka predi izhoda i pochna sega razpit, za kolko sam go vzel, kakva marka, bla bla. a, toy si beshe edna stara toshiba, podarak ot manager-a mi. ama kak da mu kaja, che mi e podaren, kato toy nyama da povyarva. Tryabva vika da platish 250 USD mito! abe, vikam, kak taka, az go vzeh za 200USD, poslagvam az i migam na parcali. toya pochva da misli sega, ya da vidya vika kolko pari imash. Az nali si byah balak mu dadoh da mi prebori i parite. Hm, vidya toy, che ne sam tolkova bogat, kolkoto e ochakval i mi vika, chudya se kakvo da te pravya. Az, totalno vtreshten ot idiotshtinata s koyato se sblaskvam na letishteto sled 4 meseca i polovina spokoystvie i civilizaciya v USA prosto ne znaeh kakvo da kaja. Sled nyakolko minuti mislene, reshenieto beshe: Abe, ya idi i kupi edno whisky i si otivay, ama na nikoy da ne kazvash. E, otidoh, kupih edin Johnny Walker i si otidoh. Ami, takiva raboti, Anica. Ako pitash men ne traybva da se pritesnyavash kato vlizash v Canada s laptop, a ako vlizash v bg.
Abe ne iskam poveche da se seshtam, che se yadosvam samo kato si spomnya, zatova po-dobre da zabravya vsichko, shtoto inache shte mi e trudno da poddrjam neutralno otnoshenie kam bg.
Na tebe bonne chance!
Edva li shte ti napravyat problem kanadskite mitnichari za laptopa. Az imam opit v prenasyane na laptop v obratna posoka: Kansas City-Sofia prez 2001. Maleee, napravo se pobrkah s tey bg mitnichari. Otivam az na letishteto v Kansas City, obache to beshe 13 oktmovri i pak gi beshe hvanala paranoyata za atentati amerikancite, taka che edinstenoto, koeto gi interesuvashe e da nyamam nyakakvi opasni predmeti, za da spretna nyakoy atentat.

Abe ne iskam poveche da se seshtam, che se yadosvam samo kato si spomnya, zatova po-dobre da zabravya vsichko, shtoto inache shte mi e trudno da poddrjam neutralno otnoshenie kam bg.
Na tebe bonne chance!

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид

Канак, тази тема чел ли си я:
http://www.bgcanada.com/oldforum3/viewt ... highlight=
А иначе когато влизаш в Канада за пръв път като легален имигрант имаш право да внесеш без да плащаш мито доста неща, включително и компютър.
http://www.bgcanada.com/oldforum3/viewt ... highlight=
А иначе когато влизаш в Канада за пръв път като легален имигрант имаш право да внесеш без да плащаш мито доста неща, включително и компютър.
Thanks, Koko! Kakto vinagi me razbivash sas super polzeno info!!!
Taya tema ne sam ya chel, no yavno ne sam edinstveniyat, koyto e imal podobni nepriyatnosti, samo che az postapih pravilno i prosto se navih da im butna edno whisky. A, sledvashtiyat pat kato vlizam v bg, shte bada kanadeski grajdanin, hopefully i togava nyama da mogat da se ebavat taka s mene, vervay mi!!!
Kam Anica: Ne pravi taya grashka v nikakv sluchay da slagash laptop v vagaja za check-in! ako siaksh da si vidish laptopa, kato pristignesh v Canada, NOSI GO SAMO I EDINSTVENO v RACHNIYA SI BAGAJ!!! :idea:
Tova e priyatelski savet.
Ne iskam da komentiram poveche po temata, shtoto pak shte me obyavayt za bulgaromrazec, but you know what I mean, I hope. 

Taya tema ne sam ya chel, no yavno ne sam edinstveniyat, koyto e imal podobni nepriyatnosti, samo che az postapih pravilno i prosto se navih da im butna edno whisky. A, sledvashtiyat pat kato vlizam v bg, shte bada kanadeski grajdanin, hopefully i togava nyama da mogat da se ebavat taka s mene, vervay mi!!!

Kam Anica: Ne pravi taya grashka v nikakv sluchay da slagash laptop v vagaja za check-in! ako siaksh da si vidish laptopa, kato pristignesh v Canada, NOSI GO SAMO I EDINSTVENO v RACHNIYA SI BAGAJ!!! :idea:
Tova e priyatelski savet.

Per aspera ad astra!

- Sneji
- Най-любезен форумец
Не споделям мнението ти Canuck. Ние си донесохме лаптопа точно в един от куфарите, че и освен него там беше и PC-то в разглобен вид. Никакъв проблем!Canuck написа: Kam Anica: Ne pravi taya grashka v nikakv sluchay da slagash laptop v vagaja za check-in! ako siaksh da si vidish laptopa, kato pristignesh v Canada, NOSI GO SAMO I EDINSTVENO v RACHNIYA SI BAGAJ!
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Леле Канук, кофти нещо е да дойдеш от нормална държава и да гледаш как държавни служители просят по бетер от циганка пред Шератон, а?
Скапана работа ти казвам...скапана...
Айде
!
Скапана работа ти казвам...скапана...
Айде

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Sneji: Az lichno nyamam nikakvo doverie na bg mitnichari i na kakvato i da e bg administraciya. Vie ste uspeli, tova e super, no si e risk golyam spored men. Tova e kato da ptuvash sas ruskite aviolinii za China i da si ostavish kamerata v bagaja, kogato imash prespivane v Moskva. Abe, moje i da e tam kamerata ti na drugiya den, no struva li si riska. Az kogato chuya: bg, Rusia, Rumaniya, Belarus, Ukrayna, sam vinagi on alert!
IvHaydu: Ami, kakvo da ti kaja, mon ami, shibana rabota. No, dobre che imam i hubavi spomeni ot taya strana, che da se balansirat malko neshtata.
Abe ima i gotini hora v bg, ama vaprosat e, che kato doyde edin chujdenec kakvo vijda, podkupni mazni mitnichari, taksijii, koito mu otryazvat glavata... abe ne e za razpravyane...
IvHaydu: Ami, kakvo da ti kaja, mon ami, shibana rabota. No, dobre che imam i hubavi spomeni ot taya strana, che da se balansirat malko neshtata.

Per aspera ad astra!

Golemi blagodarnosti na vsichki za infoto. Canuk,ti si mnogo prav spored men,a Sneji -vie naistina ste imali super goliam kasmet che vsichko e bilo ok. Canuk ti ne mi izglejdash da mrazish stranata ,prosto si obektiven i iskren.Az sam mnogo blizo do tvoeto mnenie za bg ,ama ne pisha v foruma za da niama skandali,che mneniata sa tolkova razlichni niakoi put che stava ....olelia!
Sega iskam da vi pitam imate li predstava kakvi sa cenite na laptop-ite pri vas. Az sam se zaputila kum Montreal,no shte mi e interesnno da procheta i za drugi mesta v Canada.
Blagodaria na vsichki che se otzovaha na pitaneto mi!
Sega iskam da vi pitam imate li predstava kakvi sa cenite na laptop-ite pri vas. Az sam se zaputila kum Montreal,no shte mi e interesnno da procheta i za drugi mesta v Canada.
Blagodaria na vsichki che se otzovaha na pitaneto mi!
Ето ти два сайта просто за идея, иначе из нета могат да се намерят още доста и различни оферти за компютриanicata написа: Sega iskam da vi pitam imate li predstava kakvi sa cenite na laptop-ite pri vas. Az sam se zaputila kum Montreal,no shte mi e interesnno da procheta i za drugi mesta v Canada.
http://www.dell.ca/ca/en/dhs/products/s ... ebooks.htm
http://www.compusmart.com/Default.asp?S ... =Computers
- Sneji
- Най-любезен форумец
anicata, аз не мисля, че беше само до късмет. Ние се погрижихме предварително - куфарите ни бяха здрави, с добри ключалки и код, опаковахме ги с найлон на летището, а и летяхме с французите. Нали се сещаш, че на тях хич няма да им хареса, ако трябва да плащат за нещо изгубено. И за миг не съм се притеснила, че някой може да ми открадне нещо от багажа, но до последно се молех да ни пристигнат всичките куфари - за щастие всичко беше наред.
Sneji,viarvam ti za opakovaneto s nailon che e vajno. Vidiah kak opakovaha na brat mi tuk bagaja-mnogo kachestveno. A tova liato mi se naloji da chakam negovi priateli na letishteto,idavaha ot Montreal.Te sashto si biaha opakovali bagaja s nailon ,no beshe v ujasno sastoianie. Celia prosto uvit s debelina na tanko folio za gotvene/polietilenovo/.Napravo se potresoh! I do dnes se chudia -tam li losho gi opakovat ili tuka na mitnicata na letishteto go pravat na puh i prah bagaja?
Pozdravi
Pozdravi
nosi laptopi desktopi che tuk si e ebalo maikata, ne e kato da otidesh w BG na eftiniqta. Edinstwenoto koeto ne mojah da si donesa beshe kutiqta sys zahranwaneto i tyk mi izleze prez zadnite chasti - 46 dolara za nowichka kutiika (twa beshe nai-eftinoto) Za primer w BG moga da si q kupq s okolo 25 CAD po-eftino. Taka che nosi swe - i klawiaturi i mishki i CD abe SWE. are 

- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Чудя се дали да си влача моята щайга през океана?
Pentium 225 MMX, 128 MB RAM PC100, 4 MB S3 Virdge PCI videocard, 6.4 GB HDD, CD 8x... Слаба и стара машинка, малко свадлива от време на време, но пък любим боен другар... На кой да го оставя тука, сираче да одтане, да плаче с байтови сълзи...
Посъветвайте ме да си го взема (е, без кутията и монитора де
) и ще ви бъда много признателен!
Pentium 225 MMX, 128 MB RAM PC100, 4 MB S3 Virdge PCI videocard, 6.4 GB HDD, CD 8x... Слаба и стара машинка, малко свадлива от време на време, но пък любим боен другар... На кой да го оставя тука, сираче да одтане, да плаче с байтови сълзи...
Посъветвайте ме да си го взема (е, без кутията и монитора де

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
p266, 128 ram, 4g HDD, sound, onboard wideo za 90 CAD
pri twa e HP. Towa go wzeh na jena mi. Ama wse pak si go wzemi.
Ako imash izlishno mqsto de. Preceni si. Wse pak tuk nowa kutiq struwa 46 CAD, taka che na men charkowete mi izleznaha realno za 50 CAD.
Ako imash mqsto - wzemi swe, pyk tuk mojesh i wtori da si wzemesh ...
W kraen sluchai zemi samo HDD,RAM,VIDEO, ako imash modem i mishka i keyboard. Preceni si kolko mqsto imash w bagaja i s koe shte spestish poweche kinti ...
pri twa e HP. Towa go wzeh na jena mi. Ama wse pak si go wzemi.
Ako imash izlishno mqsto de. Preceni si. Wse pak tuk nowa kutiq struwa 46 CAD, taka che na men charkowete mi izleznaha realno za 50 CAD.
Ako imash mqsto - wzemi swe, pyk tuk mojesh i wtori da si wzemesh ...
W kraen sluchai zemi samo HDD,RAM,VIDEO, ako imash modem i mishka i keyboard. Preceni si kolko mqsto imash w bagaja i s koe shte spestish poweche kinti ...