Bistra написа:Californian написа:Върнах се, липсвах ли ви?
Много съм доволен от командировката - Япония ми хареса много също и Тайланд.
....
Намерих си и приятелка, тайландка

много готина, много останах доволен от тайландките и хората като цяло там - много добродушно настроени спрямо Американците........
Да, много!
Е, не е дошло още третото пришествие, но го чакаме с нетърпение.
Можеш да сложиш снимки.Не съм била там и ще ми е много интересно.
Защо си сложил ядосно човече след намирането на приятелка?Мислех,че си доволен?
А, aз си намерих приятел американец.

Не такъв като теб, защото си и нямаше идея къде се намира България.Канада знаеше къде е.

За сметка на това каза, че много му харесвали българските жени.Ама, моят мъж каза, че не можело така!

(загрижил си се е и той за боба и кюфтетата, знам си аз.

)Ами, като не може,не може! Здраве да е!

Ми ние с това си се гордеем Американците бе, че сме си интернационални.
Както се казва страната на неограничените възможности.
Бяхме един от кънектикът, един от виетнам и един от българия
ама това не пречи и 3мата да си се чувстваме американци
А мен дори вече американците не могат да ме познаят, че не съм от Америка

след 3 години в Америка (но не стандартното с Българска среда) ами само с чужденци, тоест Българския не го ползвам в къщи, та и вече мислите ми са на английски...по едно време се бях претеснил, миналата година заради акцента ми, а то бавно по-бавно се оправиха нещата.
А като казах страната на неограничените възможности - знаеш ли кое няма да стане в Канада.
В Канадска компания примерно на някой инженер или инженерингов мениджър - директора над него да е с Л-1 виза, чужд гражданин, а ВП-то над него - също да е чужд гражданин, пак на Л-1 виза.......а навсичкото отгоре и CIO и COO тата да са на визи......
Това е една от малкото страни дето емгирантите са в пъти по успяли от чистите американци - да си чист американец.......не значи, че си по-напред с мателиала, да не кажа в повечето случай - мяташ Бургери на "бездомния" Джак в Кутията.
И точно това си говорехме тримцата.....въпреки, че на този от кънектикът не му стана приятно де....
Че америка си е супер, ама не и да отглеждаш деца и да мислиш за образование на децата и т.н. Те и за това повечето тукашни са неграмотни, за разлика от Канадците където смятам са доста по-образовани от тукашните.
Че незнам какъв баровец трябва да си, за да заделяш за моргич, 401к, образование на децата(20-40кгодишно общо едни 200к), разходи ежедневни и още един куп неща - 150-200к ще ти трябват....за да може да си го позволиш.
И за това е много по-добре само да консумираш от америка - тоест
както в моя случай - аз за образованието си съм платил кръгло и чисто едно -2000-3000лв демек те ми плащаха степендия.
Такова нещо в Америка няма, да те дондуркат до магистратура......я има нещо да бакалавър я не.....магистратура още безплатна не съм видял с всеки наясно с щатското образование бих поспорил
Та така ........с хАмериката идеална е от 25 до към 35 и после жената с бременното коремче - в Канада, Скандинавията или в някоя социална страна когато вече ще трябва да цоцаш повече отколкото да даваш.....