От месец и половина в Канада-впечатления

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
krimon
гугуле

Re: От месец и половина в Канада-впечатления

Мнение от krimon »

Пепон, можеш да влезеш на този сайт и да видиш какви ги пишеш :P

http://www.payscale.com/research/CA/Job ... ist/Salary

Провери и за Канада, и за България ;)
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Но 1500 лева в София дават много по-висок жизнен стандарт от 2000С$ в Канадата
Не мисля така. След като прекарах 3 месеца в София миналата година , стигнах до извода , че 1500лв в София ти дават жизнения стандарт на 1500 долара в Монреал. Особено, ако си с малко дете.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Pepon написа:Най-сетне почна да стопляш за какво става въпрос. За L2 Technical support в Канада плащат чисто 1700-2100С$ /имам предвид в Онтарио, но точно толкова вземаха и колегите в Албърта/, а тука 1200-1700 лева/месец чисто. Но 1500 лева в София дават много по-висок жизнен стандарт от 2000С$ в Канадата. Нашите L2 не карат 10 годишни ръждиви бараки, а чисто нови лизингови Toyota Avensis ;)
Ти като ги пишеше тези неща, успя ли да си премериш температурата преди това? Разправят доста свински грип върлувал тези дни при вас. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Какво му се подигравате на Пепон?
Човека пак малко ви дърпа за опашките със заплати от 1500 лв.
Аз да бях в БГ за никакви заплати нямаше да говоря а направо за няколко собствени бизнеса, всеки от който пуска по мин. 3000 Евро на месец чисти. :D
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Тебе те знаем....няма нужда :rofl:
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Uspial написа:Какво му се подигравате на Пепон?
Човека пак малко ви дърпа за опашките със заплати от 1500 лв.
Аз да бях в БГ за никакви заплати нямаше да говоря а направо за няколко собствени бизнеса, всеки от който пуска по мин. 3000 Евро на месец чисти. :D
Не разбрах . Обясни по подробно.

Радой Ралин
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Ира, много си наивна щом вярваш и обръщаш внимание на бръщолевенията (на англ. май му викаха psycho bubble) на един болен мозък. Такива хора заслужават тотално игнориране, за да бъдат лишени от единственото удоволствие което изпитват от живота - да надлъгват себе си публично.

Пепона ли разправяше, че някои от нас говорели уникални глупости. А той така говори, сякаш пак някои от нас не са живели не отдавна в софия и не знаят, колко са 1500/месец и то без да се е налагало да плащаме наем. Ами ако се налагаше?
Като се има предвид колко е лииза на нов Авенсис + застрахавките, може и 1500 да стигнат...ако живееш в Тойотата и похапваш от нея - кабинен филтър за закуска, въздушен за обяд, маслен за вечеря...
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Вас ако ви слуша човек излиза че в Бг собствени бизнеси няма и собствениците им в никакъв случай не изкарват 3000 Евро на месец.

Събудете се!!!!
Пълно е в БГ със собствени бизнеси и хората изкарват далеч повече от 3 000 Евро на месец.
Това че вие не можете, страх ви е от финаносови загуби, не смеете да напуснете работа да се лишите от заплата 1 година за да опитате , не знаете как се прави бизнес е друг въпрос. :!:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Павел написа:.....
Не знам защо реши,че му вярвам. Бъзикам се. :lol:

Радой Ралин
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Pepon написа:
MrGeek написа:Мдам, то верно тук може и да има доста канарчета, ама ти направо изби рибата с това сравнение. Сега остава някой да ти повярва, че за една и съща работа в София и Монреал се взима почти една и съща заплата и оркестъра може да свири туш. :D
Най-сетне почна да стопляш за какво става въпрос. За L2 Technical support в Канада плащат чисто 1700-2100С$ /имам предвид в Онтарио, но точно толкова вземаха и колегите в Албърта/, а тука 1200-1700 лева/месец чисто. Но 1500 лева в София дават много по-висок жизнен стандарт от 2000С$ в Канадата. Нашите L2 не карат 10 годишни ръждиви бараки, а чисто нови лизингови Toyota Avensis ;)
Ми L2 Technical support в Канада който взема чисти $2000 също може да си позволи лизинг на кола от класа на Авенсис при положение че живее в бейсмънта на мама и тати :D
Ше забраиш някой в София да изплаща собствено жилище и да може да си позволи Авенсис с 1500 лева заплата :!: Така да, все пак не всеки има наследствена панелка в Люлин 19 :D
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Да си говорим какво може да се плаща с 1500 лв. в София е безсмислено, защото такива заплати за L2 Technical support ги има само във фантазиите на Пепон (и евентуално тези на Сергей Станишев, докато беше премиер). :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Доцент Дочев написа:...Май ще си остана на село да си оплождам и да си доя овцете.
Абе това с оплождането не е ли работа на коча :o :o :o
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Човекът е с опит. Бил е 8 години в Австралия. ;) :lol:
Pepon

Мнение от Pepon »

kill_u написа: Това, което пепон казва не е май много вярно. Доходите на семейството ми се движеха в този интервал в Бургас а именно около 1500 - 1700 и за чисто нова Тойота Авенсис можех само да си мечтая. Естественно ако си сингъл, нямаш никакви проблеми, но я се опитай да гледаш две деца с тези пари и да караш нова Авенсис....
Ми те повечето L2 при нас са точно такива - 25-30 годишни single. Ти да не искаш аз да работя L2, това да не ти е Канада? :D
За информация на многознайковците - лизинга на Авенсис е 680-720 лева/месец за 5 години, плюс 1800 лева каско на година /дават им промоционалнна застраховка/. Информацията ми е първа ръка от двама колеги, които си ги карат колите, а не от чул, чел и т.н.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Трябва да си егати идиота, да си даваш половината заплата за лизинг на Toyota :rofl:

Още нещо. Като дадеш 700 от 1500-те си лева за лизинг и платиш 350 лв. квартира, с 500 лв. какъв стандарт на живот ще поддържаш в София???

Абе ти кви глупости дрънкаш???
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Заключено