pumpy написа:Интересно: в Бълкгария бизнеса процъфтява, пък наемателите напускат.......
Или грешка, мухата строи нови дюкяни
Вероятно са нови. Аз колко High Rises забелязах в Софето дибидюс празни и нови...Ууупс, не било прилично да се наднича по витрините на хората!
В Габрово като пристигнахме през уикенда, привечер, градът беше като след бомбандировка с водородна бомба. Не се виждаше жив помияр, камо ли човек.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
newcomer написа: с/у моята кооперация в момента строят една нова.
надника им е 30 лв на ден при 8 часов работен ден.общия работник взема 20 лв.лично съм питл техника по колко им плащат щото ми е приятел.
надниците им са кеш,нямат такси.
тия от чистота към общината дето метат улицата вземат по 350 лв,а тия дето късат билетчета в синята зона по 320.
наскоро дъщерята на мои познати започна като мед сестра в градската болница -560 лв преди такси,има някакви добавки за нощни дежурства.
имам една кака дето ме забавлява от време на време ,тя е в частния сектор магистър фармацевт в една верига аптеки с над 10 год стаж взема чисто 1400 лв,но тя е с най голяма заплата от колежките.
имам познат който се води нещо като супер вайзър на транспорта на куриерска фирма еконт в града/тук им е хед офиса/ който взема чисто около 1800 лв.на по високите ръководни постове над него вземат от 2 до 3 хилки според позицията.
друг мой познат управител на един от магазините на веригата ЦБА в софия взима основна заплата 1350 лв чисто и ако даде някое и друго дежурство в уикенда в някой друг магазин на веригата стига до 1600
моя фризьор при който си ходя от години след като вече си изплати салона като падне под 4-5 хилки месечна печалба започва да се мръщи.
така ,че заплати всякакви.
Чшшш, батка, ти освен в бизнеса с коли под наем явно си влязъл и в счетоводния такъв. Да не би да им правиш данъчните декларации на всички тия, та така подробно си им проучил доходите, че и брутните и нетните. В гугъл стрийтвю изгледа на твоята кантора не видях да пише на витрината "счетоводни услуги" ама пък то може от скоро да си влязъл в бранша, знам ли.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада. Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Щото е мазохист - по-добре в шибаната Канада, отколкото на "кефа" в България.
Току-що бях на 10 дневен 'опреснителен курс' в Бг и чисто субективните ми наблюдения са че в момента икономиката там тръгва надолу и народа е доста обеднял, дано ако в останалата част от Европа има най-после икономическо съживяване, то и в България след 1-2 години нещата да тръгнат пак към поне някакво съживяване.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)