Край на социалната помощ в Квебек
Re: Край на социалната помощ в Квебек
пумпи, това последното не беше конструктивно 

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Ами не е съвсем ясно. Федералните се грижат за неща като митници, пощи, парична система, федерални съдилища и затвори, армия, RCMP и т.н. Тия неща струват пари (и то много). Ако Квебек си е взел, каквото е дал, питам кой плаща за тия гореизброените неща, да ги ползват жителите на Квебек?krimon написа:аа, не е съвсем така - закон 101 няма нищо общо. Ясно е, че Квебек не е взел "чужди" пари, а собствените си! Ясно ли е така ?
Ти пък ако мислиш, че останалата част от Канада много се натискат вашата провинция да бъде във федерална Канада... Просто имате късмет, че досега не се е правил референдум за отделянето на Квебек, в останалите провинцииkrimon написа:Поради тези кражби от бюджета на Квебек, нашата провинция не иска да бъде във федерална Канада.

натиска се, натиска се
По-горе дадох примера с тръбопровода, Квебек е като България на Балканския полуостров
- на стратегически кръстопът, освен това, е вярно, че последните 5 години Квебек получава повече, отколкото внася, но това е защото Федералното правителство иска да го "откупи", за каузата Канада 

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Натискат се политиците, аз казах "референдум". Питай хората дето гласуват, колко се натискат
А къде е отговорът на моя въпрос:
"Тия неща струват пари (и то много). Ако Квебек си е взел, каквото е дал, питам кой плаща за тия гореизброените неща, да ги ползват жителите на Квебек?"

"Тия неща струват пари (и то много). Ако Квебек си е взел, каквото е дал, питам кой плаща за тия гореизброените неща, да ги ползват жителите на Квебек?"
ми не, затвори има и в Квебек - федерални, за военните вече казах мнението си - шапкарите винаги са ми били най-тъпите и омразни същества, гълтащи безсмислени средстава, митниците - не ме разсмивай
и т.н. - направи си справка във федералния бюджет колко им е перото. Истината е, че евентуално /според мен невъзможно/ отделяне на Квебек ще струва на Канада безумно много.
По отношение на референдума, ще ти кажа, че ако бг имигранти в Канада бяха повече, можеше и да има някаква тежест, но уви, няма толкова много бг в Канада,
за да се преобърнат нещата в полза на отцепване на Квебек. Просто политиците знаят много добре, че ще трябва да платят цена, която не искат да платят.
А направил ли си си, митето, справка, колко процента от хората, имащи правото на глас, гласуват на федерални избори

По отношение на референдума, ще ти кажа, че ако бг имигранти в Канада бяха повече, можеше и да има някаква тежест, но уви, няма толкова много бг в Канада,

А направил ли си си, митето, справка, колко процента от хората, имащи правото на глас, гласуват на федерални избори

Защо се правиш на дръж ми шапката, аз изброх доста повече неща освен затвори и армия и то даже не бяха всичките. Кой плаща за тях за да ги ползват квебекарите? Какво те разсмива за митниците, да не би в твоя весел свят да има държава на света, която да функционира без митници?krimon написа:ми не, затвори има и в Квебек - федерални, за военните вече казах мнението си - шапкарите винаги са ми били най-тъпите и омразни същества, гълтащи безсмислени средстава, митниците - не ме разсмивайи т.н. - направи си справка във федералния бюджет колко им е перото. Истината е, че евентуално /според мен невъзможно/ отделяне на Квебек ще струва на Канада безумно много.
ма отговорих ти - пренебрежимо малко във федералния бюджет
Стига бе. Къде ще се цепи Кебек. Културата не се яде.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
Ок, ясно - демагогства ти се. Виждам, че нямаш аргументи и затова не можеш да отговориш.
но консумирането на храна може да бъде културно 

ти да не би да имаш ? детските градини ни плащали, пощите ни плащали, митниците ни ... бля-бля, по-горе в тази тема има цифри - колко влязло и колко излязло от доходите на Квебек - там ясно се вижда, че в продължение на 10 години федералните са гълтали 100 повече, отколкото са връщали във въпросните институции. Време е да си платят дълга към Квебекmiteto написа:Ок, ясно - демагогства ти се. Виждам, че нямаш аргументи и затова не можеш да отговориш.

Ето, давам веднага пример от бюджета 2012/2013 на Канада/
За национална защита - 326,8 милярда
За телекомуникации, пощи и митници - 7,9 милярда
За публична защита - 179,4 милиярда, от които за гранични власти - 31,3

Последно промяна от krimon на Сря Мар 06, 2013 10:48 am, променено общо 2 пъти.
Да бе, тази кебекарска теза я бях забравил - той, Кебек бил между Канада и САЩ и като се отдели цяла Канада ще зависи от него да си върти търговията с щатитеkrimon написа:натиска се, натиска сеПо-горе дадох примера с тръбопровода, Квебек е като България на Балканския полуостров
![]()
![]()
- на стратегически кръстопът, освен това, е вярно, че последните 5 години Квебек получава повече, отколкото внася, но това е защото Федералното правителство иска да го "откупи", за каузата Канада

Явно на някои добре им промиват "мозъците"
що бе, ти не слушаш ли, не гледаш ли новини - защо идваха на крака от Албърта да молят Мароа за тръбопровода, ахам ?
Кебекарската мечта е да се отцепят от Канада и да се присъединят към САщ, че там яденето било по евтино. 

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
това някъде го прочете ли или ти го нашепна на ушенце някой кебекар 
мисля, че това е мечтата на бг имигранти в Канада - пример от съседния форум: сравнение на цени на зеленчуци и плодове в САЩ и Канада

мисля, че това е мечтата на бг имигранти в Канада - пример от съседния форум: сравнение на цени на зеленчуци и плодове в САЩ и Канада

Последно промяна от krimon на Сря Мар 06, 2013 10:50 am, променено общо 1 път.