Защо ми е чужбината?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Re: Защо ми е чужбината?

Мнение от mortigur »

budtel написа: Ха, ха, ха :rofl: , ти пропусна, че България беше приета и в НАТО, а там участието на САЩ е 70%. Е, тука сме на едно мнение. Аз също съм съгласен, като теб, че след като НАТО прие България това е началото на краят на северно-атлаНтическия съюз.
Възбудителю, научи го бе.... Все пак радетел си за Българското. Срамота :rofl: :rofl: :rofl:

А за NATO има да почакаш.
Taxation is theft.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Koko написа: Ами сигурно са се усплашили от това че който вземе България за съюзник свършва зле - исторически примери в това отношение има доста, но поне за мене има някакава голяма ирония в това че след като ни приеха в Евросъюза тях ги удари незапомнена икономическа криза. Сега е време да ни приемат в Шенген и след това в Еврозоната.
Ако се замислиш, то на ЕС му е отредено това нещо с нас или без нас. Двайсет и кусур членки, дето си имат отделни правителства, плюс едно централно правителство на Европейско ниво. Кой на къде дърпа не е много ясно. Честно на мен целите на ЕС са ми много мъгляви. Първо искат да са единни, после искат пък да си запазят идентичноста на членките. :^)

Отгоре на всичко, колко от страните в ЕС имат отделни езици? Всички или почти всички. Това води до огромно разслояване и невъзможност за интеграция. До колкото си спомням (без да ровя в гугъл) ЕС е почнал от 1957 година с един договор за безмитен внос на метали между Италия, Германия и Франция. От тогава насам много неща не са се променили. Да има шенгенска зона, и неща които облекчават бизнеса, но това е по скоро за големите компании. Ако малък бизнесмен от Дания се опита да отвори бизнес във Франция предполагам че ще му е много трудно, да не кажа невъзможно. Ето къде според мен куцат нещата -в свободното придвижване на хората на територията наречена Европа.

Така че, ЕС по мое мнение си е обречена кауза с България или без нея.
Taxation is theft.
tot2311

Мнение от tot2311 »

Сърбия и в момента е пред нас във всяко отношение.
budtel

Мнение от budtel »

ЕС е повече политически съюз отколкото икономически. Това дето го говорят за свободно движение на стоки и хора са пълни глупости. ЕС е поредния опит да се възстанови древния Рим. Не случайно договорът е подписан в Рим. Някои казват, че това е Четвъртия райх, защото Германия е водеща сила в ЕС. Но по принцип една от целите на Третия райх е възстановяването на Рим. Наполеон също прави един безуспешен опит.
Според мен и този опит ще е безуспешен. Виждаме как Германия с последни сили иска да задържи Гърция в ЕС. Не, че толкова и дреме за гърците, но стимулът голям, защото става въпрос за завладяването на Изтока, а оттам и на целия свят.
Това обаче няма да стане. Трябва да се примирите с този факт. Неволно и вие сте станали империалисти. ЕС и НАТО ще се сгромолясат като Третия райх. Лошото е, че това няма да стане кротко, а ни чака един колосален сблъсък. Нали не мислите, че Русия, Китай и Иран ще стоят кротко и ще гледат как Запада лази бавно към тях.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

budtel написа: Според мен и този опит ще е безуспешен. Виждаме как Германия с последни сили иска да задържи Гърция в ЕС. Не, че толкова и дреме за гърците, но стимулът голям, защото става въпрос за завладяването на Изтока, а оттам и на целия свят.
Интересно ми стана, какво имат общо Гърция и завладяването на Изтока?
Taxation is theft.
speedy

Мнение от speedy »

budtel написа:...Неволно и вие сте станали империалисти. ЕС и НАТО ще се сгромолясат като Третия райх. Лошото е, че това няма да стане кротко, а ни чака един колосален сблъсък. Нали не мислите, че Русия, Китай и Иран ще стоят кротко и ще гледат как Запада лази бавно към тях.

Защо да е неволно? Аз се чувствам добре като империалист.

А относно Китай и Иран - аз живея в Канада. Те вече долазиха тук.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
budtel

Мнение от budtel »

mortigur написа:
budtel написа: Според мен и този опит ще е безуспешен. Виждаме как Германия с последни сили иска да задържи Гърция в ЕС. Не, че толкова и дреме за гърците, но стимулът голям, защото става въпрос за завладяването на Изтока, а оттам и на целия свят.
Излизането на Гърция от еврозоната може да довете без време разпадане на ЕС. Според мен Германия няма да допусне това. ЕС е съюз за настъпления на Изток. Излизането на Гърция ще е връщане назад. От друга страна полза от това ще има Англия, която не е в еврозоната, но тя самата има имперски цели. САЩ също преследват свои цели, но те са преплетени доста сложно с тези на ЕС. От значение е кой как ще си изиграе картите. Един от проблемите на Европа е ислямизацията, но това беше цената, която тя плати за голямия индустриален и икономически подем след втората световна война. Дали това не е един коз за САЩ предстои да видим. Според мен напрежението е вече доста голямо, всички се готвят за нещо сериозно. Дано не съм прав.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Няма за какво,хамериканците си свършиха работата,това което искаха стана,дадоха заем на гърчулята,и вкара Европата в калта,не можахте ли да го разберете най накрая ,че САЩ не искат силна и обединена Европа и че масоните от Англия и чичовците от частната банка ФЕД/която между другото няма и един грам злато покритие/ ,са раздали картите и си трайкат
Вече не се водят оръжейни войни,по лесно и по гадно е икономически,какво по хубаво от това рабите да работят за теб и да ги държиш на изскъсо 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
budtel

Мнение от budtel »

Според мен ще има военен конфликт, защото съпротивата на Русия и Иран е доста силна. Да не забравяме Северна Корея, Венецуела, Куба, макар че двете последни дъжави не са толкова силни.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

myhata II написа:Няма за какво,хамериканците си свършиха работата,това което искаха стана,дадоха заем на гърчулята,и вкара Европата в калта,не можахте ли да го разберете най накрая ,че САЩ не искат силна и обединена Европа и че масоните от Англия и чичовците от частната банка ФЕД/която между другото няма и един грам злато покритие/ ,са раздали картите и си трайкат
Вече не се водят оръжейни войни,по лесно и по гадно е икономически,какво по хубаво от това рабите да работят за теб и да ги държиш на изскъсо 8)
Два въпроса
- кои са частните собственици на ФЕД?
- защо е нужно да има златно покритие?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

budtel написа:
mortigur написа:
Излизането на Гърция от еврозоната може да довете без време разпадане на ЕС. Според мен Германия няма да допусне това. ЕС е съюз за настъпления на Изток. Излизането на Гърция ще е връщане назад. От друга страна полза от това ще има Англия, която не е в еврозоната, но тя самата има имперски цели. САЩ също преследват свои цели, но те са преплетени доста сложно с тези на ЕС. От значение е кой как ще си изиграе картите. Един от проблемите на Европа е ислямизацията, но това беше цената, която тя плати за голямия индустриален и икономически подем след втората световна война. Дали това не е един коз за САЩ предстои да видим. Според мен напрежението е вече доста голямо, всички се готвят за нещо сериозно. Дано не съм прав.
Все си мислеш че големият индустриален и икономически подем на Западна Европа след Втората световна се дължи на Планът Маршал, но явно и това е част от голямата световна коспирация.
Интересна логика имат обаче американците - първо да похарчат милиарди за след военното възстановяване на Западна Европа и след да сринат собственита си икиномика, само и само да вкарат Европа в калта.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Koko написа: - кои са частните собственици на ФЕД?
http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Re ... f_New_York"

Тоя е най големия собственик.

А тоя е шеф на JP Morgan Chase и Chairman of New York Federal Reserve.
Taxation is theft.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

mortigur написа:

Не можах да разбера коя е 'Тоя' когото визираш - филиала на Федералния резерв в Ню Йорк?!

Ако искаш да получиш по-добра представа какво представяла ФЕД, прегледай този линк

http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Reserve_System"

budtel

Мнение от budtel »

Koko написа:
budtel написа:
mortigur написа:
Все си мислеш че големият индустриален и икономически подем на Западна Европа след Втората световна се дължи на Планът Маршал, но явно и това е част от голямата световна коспирация.
Интересна логика имат обаче американците - първо да похарчат милиарди за след военното възстановяване на Западна Европа и след да сринат собственита си икиномика, само и само да вкарат Европа в калта.
Аз никъде не съм казал, че сега хамериканците ще си развалят европейския замък. Казах, че го населиха с мюсулмани и това го ползват за своя изгода. Но подобно нещо направиха и с Канада. В Монреал и Торонто е пълно с тарамбуки, а в България освен мюсулмани има и доста роми, които са любимци на хамериканците.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Koko написа:
mortigur написа:

Не можах да разбера коя е 'Тоя' когото визираш - филиала на Федералния резерв в Ню Йорк?!

Ако искаш да получиш по-добра представа какво представяла ФЕД, прегледай този линк

http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Reserve_System"
Коко аз от този линк почнах. Да Тоя имах предвид филиала на федералния резерв. А кой му е Chairman на тоя филиал? Предполагам че си видял.
Taxation is theft.
Публикувай отговор