Какво да НЕ правиме когато получиме тикет.
Re: Какво да НЕ правиме когато получиме тикет.
Тия $1000 на година са увеличението на застраховката. Може и повече, може и по-малко, а може и никак.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Johnson преди 2 години исках да пляскам съдията по моя случай ,обаче само едно нещо ме спря ,тикета ми струваше 100рка,Johnson написа:
3. Appeal court - това вече е сериозен съд. Дотам се стига ако сметнеш че присъдата която сте получили е несправедлива. Как се процедира: Примерно имате тикет, и получавате ВИНОВЕН присъда. Първо взимате transcript от вашто дело директно от офиса на съда, отнема няколко дена мисля, и струва....може би до 500 долара, само с този транскрипт, и малко общи приказки за добавка, и малко стандартни форми, оформяте един пакет и го пращате на appeal court, който го разглежда и се произнася за това кой е прав и кой не. Хубавото е че този съд е независим (няма връзкари), за Онтарио той се намира в Торонто, ако има интересна присъда тя става ЗАДЪЛЖИТЕЛНА за цялата провинция, така нареченият ПРЕЦЕДЕНТ. Само за пример, благодарение на един имигрант в момента има прецедента да се иска напълно основателно ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДЕЛОТО ако обвинението не е дала FULL DISCLOSURE. No Comment. Другото хубаво на този съд е че наистина гледа под лупа всички факти, и наистина се хваща и за най-малкото им изнасилване.
Бях готов да платя 280 за транскрипт +500 за адвокат,обаче като го попитах съдията ще го отнесе ли ако спечеля,той вдигна рамене ,и затова дигнах ръце
Та да те питам ти наясно ли си какво става със съдията ако го напляскаш,остава ли да работи или му бият шута ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
А в Квебек как е ?miteto написа:pumpy, урока е безплатен, а разходите по прилагане на урока са си за твоя сметкаТова в кръга на шегата, но сега сериозно, недоумявам как след 5 страници колегите от Квебек не разбраха че в Онтарио като се явиш в traffic court дори и да загубиш след това плащаш само оригиналната сума на тикета и толкоз. Тия $500 или $1000 или там колкото са - се дават ако си загубил делото и евентуално решиш да обжалваш решението на съда пред следващата инстанция.
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Еми колегите "обаждат", че ако загубиш плащаш някакви съдебни разноски. Аз лично не знам точно колко.
- Bistra
- Напуснал форума
Няма да се пУашиш! Мъжки специалитет е!IRA написа:Как се прави 15 градусов завой?

Това с 15 градусовия завой го изпитах на собствен гръб миналия месец. Баси! Бях спряла на 30 метра от кръстовището и един тираджия ме замете, правейки завой на 90 градуса, не оставяйки ми никаква възможност и време да се изтегля. Като капак на всичко кретенът ме влачи няколко метра преди да спре и след това дори не си и направи труда да слезе да се поинтересува как съм.

Добре че ми нямаше нищо и застрахователите платиха всичко.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Е виждаш ли, ако беше в Торонто не само щеше да слезе ами и на ръце да те поноси, само и само да не го съдиш - която възможност доколкото знам я няма в Квебек при ПТП 
П.С. Българките са си много добри шофьорки, особено сравнени с китайките. Тез булки не стига че нямат периферно зрение, ами гледат директно напред все едно живота им зависи от това. Кво става около тях - 0 внимание. Сещай се кво става като решат да сменят лентата
А пък ако има някой в най-лява лента, който кара с 10-15 км/час ПОД лимита, то това е:
1 - китайка
2 - индийка
3 - канадски пенсионер/ка
Марто, да живеят стереотипите

П.С. Българките са си много добри шофьорки, особено сравнени с китайките. Тез булки не стига че нямат периферно зрение, ами гледат директно напред все едно живота им зависи от това. Кво става около тях - 0 внимание. Сещай се кво става като решат да сменят лентата

1 - китайка
2 - индийка

Ако беше в Торонто,щяха да дойдат 5 пожарни и линейки ,10 полицейски автомобила и щеше да си звезда във вечерните новини,а аз и още 20 000 щяхме да псуваме тираджията докато чакаме да мине разследването,без майтап,чух от дърти тираждии си носили буркана в кабината 

Стефан Цанев
Стефан Цанев
Митьо ,вчера обърнах внимание че след 8 часа вечерта пожарните не вият,само светкат,брех очовечили са се нещо,в далечната 2006 още като дойдох,ми се стори е бати зверилника,24 часа сирени и клаксони 

Стефан Цанев
Стефан Цанев
Еми Мухъ, така става като дойдеш в големия град - струва ти се пълна лудница 

miteto написа: 1 - китайка
2 - индийка

Всъщност тук общия знаменател е, че това са хора, които са взели книжки на сравнително стари години. Един приятел психолог ми разправяше, че се панират нещо... Все едно аз на кънки.
Мух, веднъж да видиш нещо и закон го изкарваш едва ли не, чак е страшно че може да ти повярва някойmyhata II написа:Митьо ,вчера обърнах внимание че след 8 часа вечерта пожарните не вият,само светкат,брех очовечили са се нещо,в далечната 2006 още като дойдох,ми се стори е бати зверилника,24 часа сирени и клаксони

Циганите - на Сатурн !
В България още в далечната 2002 забраниха ,полиция ,пожарна и линейки от 20ч до 8 сутринта !anxeli написа:Мух, веднъж да видиш нещо и закон го изкарваш едва ли не, чак е страшно че може да ти повярва някойmyhata II написа:Митьо ,вчера обърнах внимание че след 8 часа вечерта пожарните не вият,само светкат,брех очовечили са се нещо,в далечната 2006 още като дойдох,ми се стори е бати зверилника,24 часа сирени и клаксони! Вият си по всяко време, и в три през нощта даже.
Стефан Цанев
Стефан Цанев
И аз съм имал своите патила със системата;
1. В първите ми няколко месеца ме спряха за спийдинг и неправилен завой (дори извикаха втора кола, та първият полицай чакаше зад мен на входа към магистралата, докато дойде втората кола и спре пред мен, и чак тогава излезе от колата си). Тогава си казах - ей сега като ме улепят и си бия камшика обратно в България. За мое нещастие полицаят ми прости, като му обясних, че ми е било много студено в колата и затова съм се отпуснал. Въпреки 30-те минути чакане и втората полицейска кола ми се размина без тикет (но може да са ме записали в системата).
2. Веднъж една полицейска кола караше след мен, а пък аз спийдвах сериозно. На "корта" полицаят заяви, че е правил "пейсинг" и не е имал апаратура за засичане на скоростта, затова карал след мен известно време и извади разни сертификати че километража му е бил в ред. Аз пък казах, че съм видял фаровете, но не и очертанията на полицейската кола, и че съм спийдвал, защото са карали много близко зад мен в 2 часа през нощта - демек уплашил съм се какви ли пък са тези (тогава бях новобранец). Номера мина и съда ме освободи без наказания (явно имам вид на честен човек).
3. Пипнаха ме за спийдинг с радар и нямах никакви шансове. Отидох на корта само и само за да се помоля да намалят "присъдата", но полицаят за мой късмет не се яви
4. В този случай бях сигурен, че ще спечеля, защото ситуацията беше много "ифи" и с радост подадох молбата за "корта". Бях събрал солидни доказателства в моя полза. Дадоха ми дата след 8 месеца и аз забравих да се явя. Като ми пратиха уведомлението с глобата отидох пак и се помолих да ми дадат нова дата. Дадоха ми нова дата след още 9 месеца и този път си я бях записал в телефона и си сложих документа с датата на видно място. За съжаление точно в този ден имахме някакъв продъкшън проблем в работата и не можах да се явя и за губих за втори път "служебно". Нямах очи да ходя да се разправям пак и така си и остана - танто за кукуриго (веднъж се измъкнах при 100% вина - Номер 3 - а веднъж пък пропуснах да си докажа "невинността")
5. Един път ме хванаха със смешните +10 км/ч да спийдвам в зона за 50 км/ч (много нелепо) и полицаят каза, че нямало да ми отнемат демерит пойнтс и да информират застрахователите и аз му повярвах и си платих глобата (обикновенно ако отидеш на съд преди делото ти предлагат моментално да ти свалят 10км/ч от тикета, за да не си губите времето в съда - демек от +30 моментално става на +20 дори без да се явяваш на самото дело). Та аз му повярвах и после застрахователя ме уведоми че имам 2 тикета за спийдинг - Номер 4 и Номер 5 (така, че изводът е борба до край, особенно ако имате свободно време когато си поискате, какъвто е моят случай).
Имал съм още няколко по-дребни случаи от които се измъкнах он дъ спот, а в последните 2-3 години явно съм се отучил да спийдвам в града... Сега като си ходя в София винаги ползвам такси... Навремето имах доста ПТП-та (и няколко скрапнати коли), но винаги си плащах щетите и не е имало пострадали хора.
1. В първите ми няколко месеца ме спряха за спийдинг и неправилен завой (дори извикаха втора кола, та първият полицай чакаше зад мен на входа към магистралата, докато дойде втората кола и спре пред мен, и чак тогава излезе от колата си). Тогава си казах - ей сега като ме улепят и си бия камшика обратно в България. За мое нещастие полицаят ми прости, като му обясних, че ми е било много студено в колата и затова съм се отпуснал. Въпреки 30-те минути чакане и втората полицейска кола ми се размина без тикет (но може да са ме записали в системата).
2. Веднъж една полицейска кола караше след мен, а пък аз спийдвах сериозно. На "корта" полицаят заяви, че е правил "пейсинг" и не е имал апаратура за засичане на скоростта, затова карал след мен известно време и извади разни сертификати че километража му е бил в ред. Аз пък казах, че съм видял фаровете, но не и очертанията на полицейската кола, и че съм спийдвал, защото са карали много близко зад мен в 2 часа през нощта - демек уплашил съм се какви ли пък са тези (тогава бях новобранец). Номера мина и съда ме освободи без наказания (явно имам вид на честен човек).
3. Пипнаха ме за спийдинг с радар и нямах никакви шансове. Отидох на корта само и само за да се помоля да намалят "присъдата", но полицаят за мой късмет не се яви
4. В този случай бях сигурен, че ще спечеля, защото ситуацията беше много "ифи" и с радост подадох молбата за "корта". Бях събрал солидни доказателства в моя полза. Дадоха ми дата след 8 месеца и аз забравих да се явя. Като ми пратиха уведомлението с глобата отидох пак и се помолих да ми дадат нова дата. Дадоха ми нова дата след още 9 месеца и този път си я бях записал в телефона и си сложих документа с датата на видно място. За съжаление точно в този ден имахме някакъв продъкшън проблем в работата и не можах да се явя и за губих за втори път "служебно". Нямах очи да ходя да се разправям пак и така си и остана - танто за кукуриго (веднъж се измъкнах при 100% вина - Номер 3 - а веднъж пък пропуснах да си докажа "невинността")
5. Един път ме хванаха със смешните +10 км/ч да спийдвам в зона за 50 км/ч (много нелепо) и полицаят каза, че нямало да ми отнемат демерит пойнтс и да информират застрахователите и аз му повярвах и си платих глобата (обикновенно ако отидеш на съд преди делото ти предлагат моментално да ти свалят 10км/ч от тикета, за да не си губите времето в съда - демек от +30 моментално става на +20 дори без да се явяваш на самото дело). Та аз му повярвах и после застрахователя ме уведоми че имам 2 тикета за спийдинг - Номер 4 и Номер 5 (така, че изводът е борба до край, особенно ако имате свободно време когато си поискате, какъвто е моят случай).
Имал съм още няколко по-дребни случаи от които се измъкнах он дъ спот, а в последните 2-3 години явно съм се отучил да спийдвам в града... Сега като си ходя в София винаги ползвам такси... Навремето имах доста ПТП-та (и няколко скрапнати коли), но винаги си плащах щетите и не е имало пострадали хора.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
- optics
- Модератор
Ако получиме тикет първо което правиме е да напишеме за да предупредиме форумците да знаеме... 

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Аха,предупридихме ви ,като се влачите до Онтарио от другите провинции,да си отваряте очите на 8,защото там някъде в момента кара и Мухата новата си кола ,а и като ви глобят трябва да се мъкните по кортове до Тороно затова умната,по магистралите серия 4 със 100,а по другите с 90 като млад пенсионер,и да давате мигачи щото тука не цепат басма и аз де 

Стефан Цанев
Стефан Цанев