Нова "мода" - масови палежи на автомобили
Re: Нова "мода" - масови палежи на автомобили
"Гадателят":
Лихвените проценти ще започнат да се качват, когато започнат да се качват лихвите в САЩ, а именно - есента на 2012 или пролетта на 2013.
Когато риъл естейт маркета започне да се срива, дори е възможно да задържат лихвите ниски в Канада - тогава ще сме свидетели на сериозна обезценка на Канадският долар спрямо Щатската валута.
Лично аз залагам на подобен сценарий както случилото се в началото на 90-те години: 88-89 - рецесия в САЩ, 91-92 - рецесия в Канада.
Добрата новина е, че е много вероятно лихвите да не достигнат грандиозните двуцифрени нива от 90-те години...
Лихвените проценти ще започнат да се качват, когато започнат да се качват лихвите в САЩ, а именно - есента на 2012 или пролетта на 2013.
Когато риъл естейт маркета започне да се срива, дори е възможно да задържат лихвите ниски в Канада - тогава ще сме свидетели на сериозна обезценка на Канадският долар спрямо Щатската валута.
Лично аз залагам на подобен сценарий както случилото се в началото на 90-те години: 88-89 - рецесия в САЩ, 91-92 - рецесия в Канада.
Добрата новина е, че е много вероятно лихвите да не достигнат грандиозните двуцифрени нива от 90-те години...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Стига да не си на "червено" по това време...roumensp написа:Той е Майка Джолани, единственият който милее за интересите на "лузър-имигрантите".miteto написа:Освен че не си Майка Тереза дето се грижи за емигрантите, не си и Баба Ванга ...![]()
Ако пък случайно цените вземат, че паднат - още по-добре .... купувам едно кондо и почвам да го рентвам на последователите на "майката", та да ми изплащат мортгиджа.
Шегувам се, знам че няма такава опастност ако си изплатил 40-50% както твърдиш. Но не съм сигурен какъв ще ти бъде "апетита" към нови инвестиции ако това се случи.
Между другото през 2009 имаше реално спадане на цените на имотите в Канада, впоследствие намаляването на лихвеният процент ги върна на старите нива.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
По-конкретно - да разбираме ли, че цените на имотите ще започнат да падат есента на 2012 или пролетта на 2013? Или тогава ще започне да се вдига лихвения процент, а цените ще започнат да падат 6-8 месеца по-късно, понеже пазара на недвижимости е доста инертенjovani написа:"Гадателят":

Питай асоциацията на риъл естейт агентите и те ще ти кажат какво се случва със "средните цени".miteto написа:По-конкретно - да разбираме ли, че цените на имотите ще започнат да падат есента на 2012 или пролетта на 2013? Или тогава ще започне да се вдига лихвения процент, а цените ще започнат да падат 6-8 месеца по-късно, понеже пазара на недвижимости е доста инертенjovani написа:"Гадателят":
Добрата новина е, че е много вероятно лихвите да не достигнат грандиозните двуцифрени нива от 90-те години...И ако да, цените няма ли да се вдигат още до идването на този момент? И ако да, какво правим с твърдението ти "цените няма как да се вдигат повече"? Да не излезе сега, че дори според собствените ти "магически" предвиждания има възможност цените да вървят нагоре поне още година и половина
Ако искаш да разбереш каква е реалната ситуация в даден район си отвори МЛС, набележи си десетина-двадесет имоти обявени в този район, запиши им цените и след време (по възможност с помощта на познат агент) провери на какви релани цени са се продали.
- ablood
- Обратна връзка:
Би ли казал законен начин за това? Защото нито нотариуса, нито агента имат право да раздуват, а купувачът има интерес да лъже.jovani написа:...провери на какви релани цени са се продали.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
В Ню Брънзуик, например, имаш свободен достъп до реалната цена, за която е продадена дадена къща. Това сравнително отскоро. Агентите, когато ти приготвят маркетинг репорт, също ти дават реалните продажни цени на къщи подобни на твоята в района.ablood написа:Би ли казал законен начин за това? Защото нито нотариуса, нито агента имат право да раздуват, а купувачът има интерес да лъже.jovani написа:...провери на какви релани цени са се продали.
Нищо общо с въпросът ми. Какво е естеството на средните цени като реален индикатор за конкретен район и това дали въпросните средни цени ще се вдигат/падат са 2 различни неща. Кондотата на Джейн/Финч или в Малвърн може да паднат с 10%, това не значи че цените в ГТА са паднали с 10%. Затова именно ползваме средни цени.jovani написа:Питай асоциацията на риъл естейт агентите и те ще ти кажат какво се случва със "средните цени".miteto написа:По-конкретно - да разбираме ли, че цените на имотите ще започнат да падат есента на 2012 или пролетта на 2013? Или тогава ще започне да се вдига лихвения процент, а цените ще започнат да падат 6-8 месеца по-късно, понеже пазара на недвижимости е доста инертенjovani написа:"Гадателят":
Добрата новина е, че е много вероятно лихвите да не достигнат грандиозните двуцифрени нива от 90-те години...И ако да, цените няма ли да се вдигат още до идването на този момент? И ако да, какво правим с твърдението ти "цените няма как да се вдигат повече"? Да не излезе сега, че дори според собствените ти "магически" предвиждания има възможност цените да вървят нагоре поне още година и половина
Ако искаш да разбереш каква е реалната ситуация в даден район си отвори МЛС, набележи си десетина-двадесет имоти обявени в този район, запиши им цените и след време (по възможност с помощта на познат агент) провери на какви релани цени са се продали.
Просто исках да ти покажа, че "цените ИМА как да се вдигат повече" в рамките на обозримото бъдеще, което е обратно на това което твърдиш.
- Bistra
- Напуснал форума
И в Кебек е така.Не зная защо ablood реши, че е забранено?Marto написа:В Ню Брънзуик, например, имаш свободен достъп до реалната цена, за която е продадена дадена къща. Това сравнително отскоро. Агентите, когато ти приготвят маркетинг репорт, също ти дават реалните продажни цени на къщи подобни на твоята в района.ablood написа:Би ли казал законен начин за това? Защото нито нотариуса, нито агента имат право да раздуват, а купувачът има интерес да лъже.jovani написа:...провери на какви релани цени са се продали.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- ablood
- Обратна връзка:
Извинявам се
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Джовани, май забравяш да споменеш, че в Бг-то вероятността да ти задигнат обицата с все ухото или да ти издьрпат синжира зверски от врата е доста по голяма от тази в Канада. Както и сьщо вероятността на стари години някой младеж да си поиграе с теб и след това да те умьртви бавно и сьс заслада изнасилвайки те.
Ти като подписа ония договор за работа с 800$ на ден, прочете ли клаузата в която пише че договорьт ти е конфиденшьл. Нема такьв муню, даже и тука в Канада, който да подписва договор за работа с 800$ на ден и после да пише по форуми подробности.
Ходи си там у Бг-то, гледай да не ти разкасьт ухото, слагай големи и здрави решетки на прозорците, вдигай стени и се окупирай яко на старини да не те ....някой.
Ти като подписа ония договор за работа с 800$ на ден, прочете ли клаузата в която пише че договорьт ти е конфиденшьл. Нема такьв муню, даже и тука в Канада, който да подписва договор за работа с 800$ на ден и после да пише по форуми подробности.
Ходи си там у Бг-то, гледай да не ти разкасьт ухото, слагай големи и здрави решетки на прозорците, вдигай стени и се окупирай яко на старини да не те ....някой.
- MrGeek
- Путлер Капут
Мисля, че едва ли е останал нормален човек в този форум, който все още да се връзва на мокрите сънища на форумния трол джовани.Omega3 написа:Ти като подписа ония договор за работа с 800$ на ден, прочете ли клаузата в която пише че договорьт ти е конфиденшьл. Нема такьв муню, даже и тука в Канада, който да подписва договор за работа с 800$ на ден и после да пише по форуми подробности.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Мисля, че доказахме с примери и статистика, че вероятността да те убият в България и в Канада е много близка. Дори в последните години тази вероятност е почти еднаква за двете държави (2009 Канада - 1.81 на 100,000; 2009 България - 1.91 на 100,000).Omega3 написа:Джовани, май забравяш да споменеш, че в Бг-то вероятността да ти задигнат обицата с все ухото или да ти издьрпат синжира зверски от врата е доста по голяма от тази в Канада. Както и сьщо вероятността на стари години някой младеж да си поиграе с теб и след това да те умьртви бавно и сьс заслада изнасилвайки те.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... icide_rate
Струва ли си да ги дъвчеме тези неща всеки път - само някой, дето не е излизал извън България може да си мисли, че последната е много опасно място.
Колкото до синджирите - ами аз тук почти не съм виждал да се носят златни синджири, аз с моят доход не мога да си позволя да ходя със златен синджир на работа. Така, че и няма как да ми го откраднат. В България също не съм имал проблеми и няма и да имам, освен ако може би не се разхождам пешком в Столипиново с половин кило синджир на врата.
Решетки в София може и да има в някои квартали на първите етажи - аз лично нямам и не бих купил апартамент на първият етаж, независимо дали в България или Канада. Но ако пред мен стои изборът да живея в кокошарник за 1 милион и да дължа пари на банките до гроб или да имам решетки на прозорците - май бих избрал второто.
Хайде сега, напортете ме, че анонимният ник Джовани си издава дохода от конфиденциалният му договор.
Имаш семейство с деца и ги врьщаш в Бьлгария. Пращаш децата си в престижния Софийски Университет. Продаваш един ден апаратамента и се пенсионираш с парите.
Как ти звучи това?
Кьщите които изплащаш тук са ти пенсията. Ако си сам и мислиш само в близкото бьдеще тогава става да играеш на богаташ който работи на заплата в София.
Как ти звучи това?
Кьщите които изплащаш тук са ти пенсията. Ако си сам и мислиш само в близкото бьдеще тогава става да играеш на богаташ който работи на заплата в София.
- optics
- Модератор
Това малко като вица за мухата дето рекла - въпрос на вкус, и близнала от лайното.jovani написа:Но ако пред мен стои изборът да живея в кокошарник за 1 милион и да дължа пари на банките до гроб или да имам решетки на прозорците - май бих избрал второто.

Всеки си мисли, че мухата е другият

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- roumensp
Това е вица на годината.jovani написа:аз с моят доход не мога да си позволя да ходя със златен синджир на работа