пазар на труда в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Marto

Re: пазар на труда в Канада

Мнение от Marto »

Все нещо ще измъти с колегите в mail room-a на някоя ИТ компания. Толкова за нивото :lol:
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Californian написа:някой просто си го могат - а други колкотои да се напъват...
Виждал съм и друг път overexcited newcomers, които се опитват да обяснят украсено на останалите "как са нещата по Америката", спокойно! ;)

P.S. Включително неграмотни такива, така че пак нищо ново. Нивото в случая е много високо, съмнение няма.
Последно промяна от John Smith на Пет Фев 25, 2011 4:53 pm, променено общо 1 път.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Californian написа:А обиден не съм
по скоро се замислих като ви чета за други неща - че в този живот
някой просто си го могат - а други колкотои да се напъват все са си на същото ниво :tmi:
Има ли проблем да напишеш входните данни, при които Гайко дава $29/месец в Сан Франциско? Така де, направил си труд да пуснеш скрийншот, напиши 2-3 думи и за колата и шофьора, които се застраховат?
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

John Smith написа:
Californian написа:някой просто си го могат - а други колкотои да се напъват...
Виждал съм и друг път over-excited newcomers, които се опитват да обяснят украсено на останалите "как са нещата по Америката", спокойно! ;)

P.S. Включително неграмотни такива, така че пак нищо ново.
Ами то да ти кажа се познава по държанието кой до къде е стигнал - обикновенно
човек се държи агресивно когато иска нещо а не го е постигнал
Щастливите хора не се държат агресивно просто -
като говорим за щастливи хора - мисли си за мен - а като говорим за първите мисли си за теб :P

Страхотно приятно ми е да те чета моля продължавай да пишеш :inlove:
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Държа се агресивно с всеки, който откровено лъже и продължава да е нахален. Разбирам да става дума за нещо, което не може да се провери, но случая не е такъв. То и с лъженето е така - който го може, го може. Ти не изглежда да си измежду можещите. Продължавай да се оплиташ в собствените си измислици, а аз ще продължавам да се държа агресивно. Deal? ;)
Последно промяна от John Smith на Пет Фев 25, 2011 4:58 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

miteto написа:
някой просто си го могат - а други колкотои да се напъват все са си на същото ниво :tmi:
Има ли проблем да напишеш входните данни, при които Гайко дава $29/месец в Сан Франциско? Така де, направил си труд да пуснеш скрийншот, напиши 2-3 думи и за колата и шофьора, които се застраховат?
:)
пробвай със зип в санта клара - сънивил или друго но да е извън сф или ла - тоест да е в събърбите
примерно 94086
кола - 2004та Хонда Елемент по случайност въведох
мастър - счетоводител пак ей така въведох
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

John Smith написа:Държа се агресивно с всеки, който откровено лъже и продължава да е нахален.
Разбирам да става дума за нещо, което не може да се провери, но случая не е такъв.

:) сега да разбирам - че искаш да кажеш - че скриншута съм го нарисувал ли 8)
Щеше да стане готин дизайнер ако беше така :lol:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Californian написа:
miteto написа:
:)
пробвай със зип в санта клара - сънивил или друго но да е извън сф или ла - тоест да е в събърбите
примерно 94086
кола - 2004та Хонда Елемент по случайност въведох
мастър - счетоводител пак ей така въведох
Пробвах и получих $64.75/месец за твоите примерни данни и човек на 30 години с щатска книжка от 1 година и бг от 12 години. Код 94086 в Сънивейл. Пак едно голо лайъбилити на възможния минимум, без Comprehensive(COMP), без Collision(COLL).
Скрийшота може да не си го нарисувал, но е странно защо не искаш да посочиш данните, които са въведени за да се стигне до последния екран?
Ако си правиш майтап с нас, имай предвид че майтапчиите които се вихрят във подфоруми извън "Приказки под Шипковия Храст" имат къса кариера в този форум!
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Californian написа:пробвай със зип в санта клара - сънивил или друго но да е извън сф или ла - тоест да е в събърбите примерно 94086, кола - 2004та Хонда Елемент по случайност въведох
Същите данни като от горния ми пример, с посочената кола от 2010 и zip, най-дървената застраховка - $98/месец. :wasntme:
miteto написа:Пробвах и получих $64.75/месец
Айде този пак с връзки! :D
За да си близо до "калифорниеца", въвеждай 30-годишен, с 10-години книжка, 2 от които в САЩ, 2 години застрахователна история, пък нека е и master по образование, нека е и computer programmer, кара до работа 10 мили в едната посока, годишно не повече от 12000, колата я вкарай до 5 годишна, че нали сме баровци. Резултат - около $100/месец.
Последно промяна от John Smith на Пет Фев 25, 2011 5:13 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Незнам защо става такар нищо и чудно да са го направили хората така - че като хора от Канада проверяват
да вдигат цените - за да не ги е яд за ниските застроховки на американците :rofl:

Като изключим майтапа нямам идея защо се получава такар казах ти че ей така нахвъргах какво ми падне
по менютата :)
Но толкова е - аз плащам между 20 и 30 долара и се съмнявам някой който е живял в Калифорния да каже - че е плащал повече от 40-50долара месечно което ми се вижда безумно много
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Californian написа:Незнам защо става така...
Защото обичаш да навиваш повече, отколкото би поела аудиторията, затова. :tmi:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Californian написа:Като изключим майтапа нямам идея защо се получава такар казах ти че ей така нахвъргах какво ми падне по менютата :)
Ами да, ако си нахвърлял примерно шофьор с 20 години застрахователна история в САЩ и кола на 10-12 години, нищо чудно. Мен ми беше по-интересно как става $20/месец за човек на трийсетина години с 1-2 години стаж в щатите, но виждам че не можеш да отговориш на този въпрос.
То е ясно, че тия дето са родени в Калифорния или са там от 15-20 години няма да плащат повече от $40-$50.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Току що питах мой приятел, живеещ в Корона ("селско" градче в района на Лос Анджелис). Плаща $100/месец !! Човекът е IT-мениджър, с 2 Master's Degrees (2-рата е от Щатски университет), живее в Южна Калифорния от 10 години. Явно не е от "можещите". :rofl:

PS
Застраховката на моя приятел е "стандартна" - с Collision и Comprehensive. Ако Californian плаща доста по-малко, но това е за абсолютния минимум, изискван от закона, негова си работа, но да ни убеждава че това е "нормалната" цена ... То и мойта застраховка в ВС ще стане $70/месец, ако плащам само абсолютния минимум, изискван от закона.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Californian написа: Но толкова е - аз плащам между 20 и 30 долара и се съмнявам някой който е живял в Калифорния да каже - че е плащал повече от 40-50долара месечно което ми се вижда безумно много
Аз съм живял в Калифорния 15 години, а ти си неспасяем случай.
Навремето имаше един лъжец-локумджия, покойния Проф. Марко Семов, който написа книгата "Америка като за Америка" или нещо подобно. Тази книга я е писал като си е мислел, че той е динствения българин посетил Щатите и опашатите му лъжи няма как да бъдат хванати. Все пак, независимо че лъжеше и преувеличаваше за всичко, поне го правеше забавно. Ти го правиш неграмотно и досадно.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Павел написа:
Californian написа: Но толкова е - аз плащам между 20 и 30 долара и се съмнявам някой който е живял в Калифорния да каже - че е плащал повече от 40-50долара месечно което ми се вижда безумно много
Аз съм живял в Калифорния 15 години, а ти си неспасяем случай.
Навремето имаше един лъжец-локумджия, покойния Проф. Марко Семов, който написа книгата "Америка като за Америка" или нещо подобно. Тази книга я е писал като си е мислел, че той е динствения българин посетил Щатите и опашатите му лъжи няма как да бъдат хванати. Все пак, независимо че лъжеше и преувеличаваше за всичко, поне го правеше забавно. Ти го правиш неграмотно и досадно.
Ами ще ме извиняваш но нищо общо няма, и въобще не си мисля, че съм единствения Българин тук, особенно след една случка във ВаоВе
дилършипа - поръчвам си части аз за специфичен модел фолцваген - пича ми набира първото име и ми обръща монитора да си кажа кой от тримата съм - имам типично Българско първо име, което никъде другаде не се среща извън България - каращи точно определен модел фолцваген - точно определена година....в точно определен дилършип
такива 3мца дето имат и типичното Българско име.......много са Българите....с една дума.

А по мнението ти виждам, че и ти си плащал скъпа застраховка......
ами ок явно аз съм изключението значи, щом плащам между 20 и 30 долара месечно. :)
За невярващите, на лични бележки ще получат сканирано копие от полицата ми :)
Публикувай отговор