Документи Букурещ - Пролет 2011
-
Re: Документи Букурещ - Пролет 2011
Благодаря Караджова 

Здравейте!
Извинявам се предварително, че пиша в тази тема, но знам, че хората в тази тема ще могат да ми дадат информация, тъй като са по-напред в процедурата.
Ситуацията е следната, подали сме документи, все още чакаме акюзе, но в момента на подаването на документите, главния кандидат беше безработен, сега обаче е назначен на работа. Интересува ме по какъв начин е най-добре да уведомим служителите във Виена?
Благодаря предварително!
Извинявам се предварително, че пиша в тази тема, но знам, че хората в тази тема ще могат да ми дадат информация, тъй като са по-напред в процедурата.
Ситуацията е следната, подали сме документи, все още чакаме акюзе, но в момента на подаването на документите, главния кандидат беше безработен, сега обаче е назначен на работа. Интересува ме по какъв начин е най-добре да уведомим служителите във Виена?
Благодаря предварително!
Здравей, неприятното е, че нямате още "акюзе", тъй като в него е номера на досието ви и кратки инструкции. Но в случая, ако искате може да им пишете и да им изпратите писмо по пощата с доказателства за новата работа-тр,книжка или нещо което доказва, че половинката е започнал-а работа.Jidja написа:Здравейте!
Благодаря предварително!
Другият вариант е да изчакате акюзето с номера на досието, и след това да им пратите документите. Но аз мисля, че и в двата случая трябва да се прати доказателство за трудовият стаж по пощата, съответно с превод и нот.заверка.Или след като имате досие и номер, може да им пратите запитване по пощата(електронната) дали е необходимо да им доказвате новия тр.стаж. От него зависи ли броя на точките ви?
това е моето мнение

При положение, че кажи-речи току-що е започнал работа основния кандидат, какъв НОВ трудов стаж трябва да се доказва изобщо? - че е работил 1-2 седмици ли?
Rock 'N' Roll
А защо не пишете по мейл-а във Виена и не се разберете. Така ще е най-официално и сигурно.
Нищо че нямате ноемр на досие, напишете за промяната в трудовият статус и вижте какво ще ви отговорят.
Нищо че нямате ноемр на досие, напишете за промяната в трудовият статус и вижте какво ще ви отговорят.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Какъв код ви пише на точка 19 в сертификата за селекция и има ли значени относно процедурата според вас ?
при нас пише Code 130. Никъде не открих информация за тези кодове.
при нас пише Code 130. Никъде не открих информация за тези кодове.
Джоя, Караджова благодаря ви за помощта. Ще изчакаме акюзето,( стига да няма някакъв срок , в който трябва да ги уведомим за промяна в документите, търсих в офиц. сайт , но подобно инфо не намерих?! Дали в самото акюзе има някаква информация ?).Акюзето би трябвало да дойде до месец, тъй като в момента тече 4-тия месец. Ще им пратим и мейл, но мислим да преведем трудовата книжка с договора и да ги изпратим и по пощата, защото предпочитаме да ги информираме и да си избегнем изискването на допълнителни документи на по-късен етап и съответно по-голямо забавяне.А ако акюзето не дойде, ще им пишем мейл за промяната и това, че нямаме номер на досие поради липсата на акюзе, че с тези пощи много се надявам всичко да е наред.
Караджова за сега не ни променя точките за стажа, но пък не се знае колко ще чакаме до интервю, и ако нещо се забави поне ще вземем още 2 точки от стаж.
Пожелавам ви по-скоро да получите медицинските
Караджова за сега не ни променя точките за стажа, но пък не се знае колко ще чакаме до интервю, и ако нещо се забави поне ще вземем още 2 точки от стаж.
Пожелавам ви по-скоро да получите медицинските

Стажа се взема впредвид към момента на подаване на документите, както и възрастта. Не че не е имало случаи да се признае стаж и след това, но това става на самото интервю. Няма нужда да уведомявате за работата.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
- nedelcheva_n
На мен лично ми признаха стажа до самото интервю, но носих бележка от работодателя, 4е съм все още на работа, защото стажа ми беше към търсената специалност. А с те4ение на времето, ще получите писмо от Виена, където пише, 4е ако получите нови дипломи, или имате бебе да ги уведомите в 90 дневен срок, но за работа нищо не се споменава.
Това е така. Всичко започва да тече след акюзето.Аз не бях сигурна, но сега сега погледнах какво пишеше при мен. неделчева е права.информирате ги , ако имате промяна в семейния статут. Емили, аз мисля че при мен ми преизчислиха точките за стаж мна самото интервю, защото тогава бяха максимални, а при подаване на док. не бяха максималните точки.nedelcheva_n написа:На мен лично ми признаха стажа до самото интервю, но носих бележка от работодателя, 4е съм все още на работа, защото стажа ми беше към търсената специалност. А с те4ение на времето, ще получите писмо от Виена, където пише, 4е ако получите нови дипломи, или имате бебе да ги уведомите в 90 дневен срок, но за работа нищо не се споменава.
Благодаря ви много
)))))))) Ще се възползваме от помощта ви
)

Да се похвалим, че днес получихме медицинските
печата на писмото което са ни пратили е от 28.06.2011 за информация !

печата на писмото което са ни пратили е от 28.06.2011 за информация !
ЕЕЕЕЕ браво , най-после някой да се похвали, да се надяваме, че и останалите ще пристигнат

23.04.2010 - 17.12.2011
Процедура : 1 година, 7 месеца, 24 дни
Процедура : 1 година, 7 месеца, 24 дни
селиката, честито и да почерпите

http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Честито за медицинските.
Най после една добра новина.
Дано да се решили преди отпуската да ги изпратят на всички.

Дано да се решили преди отпуската да ги изпратят на всички.