Документи Букурещ - Пролет 2011

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
mariqpetrova

Re: Документи Букурещ - Пролет 2011

Мнение от mariqpetrova »

Благодаря Караджова :)
Аватар
Jidja

Мнение от Jidja »

Здравейте!
Извинявам се предварително, че пиша в тази тема, но знам, че хората в тази тема ще могат да ми дадат информация, тъй като са по-напред в процедурата.
Ситуацията е следната, подали сме документи, все още чакаме акюзе, но в момента на подаването на документите, главния кандидат беше безработен, сега обаче е назначен на работа. Интересува ме по какъв начин е най-добре да уведомим служителите във Виена?
Благодаря предварително!
Karadjova

Мнение от Karadjova »

Jidja написа:Здравейте!
Извинявам се предварително, че пиша в тази тема, но знам, че хората в тази тема ще могат да ми дадат информация, тъй като са по-напред в процедурата.
Ситуацията е следната, подали сме документи, все още чакаме акюзе, но в момента на подаването на документите, главния кандидат беше безработен, сега обаче е назначен на работа. Интересува ме по какъв начин е най-добре да уведомим служителите във Виена?
Благодаря предварително!
Здравей, неприятното е, че нямате още "акюзе", тъй като в него е номера на досието ви и кратки инструкции. Но в случая, ако искате може да им пишете и да им изпратите писмо по пощата с доказателства за новата работа-тр,книжка или нещо което доказва, че половинката е започнал-а работа.
Другият вариант е да изчакате акюзето с номера на досието, и след това да им пратите документите. Но аз мисля, че и в двата случая трябва да се прати доказателство за трудовият стаж по пощата, съответно с превод и нот.заверка.Или след като имате досие и номер, може да им пратите запитване по пощата(електронната) дали е необходимо да им доказвате новия тр.стаж. От него зависи ли броя на точките ви?
това е моето мнение ;)
Аватар
acsior

Мнение от acsior »

При положение, че кажи-речи току-що е започнал работа основния кандидат, какъв НОВ трудов стаж трябва да се доказва изобщо? - че е работил 1-2 седмици ли?
Rock 'N' Roll
Joya

Мнение от Joya »

А защо не пишете по мейл-а във Виена и не се разберете. Така ще е най-официално и сигурно.
Нищо че нямате ноемр на досие, напишете за промяната в трудовият статус и вижте какво ще ви отговорят.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
celicata

Мнение от celicata »

Какъв код ви пише на точка 19 в сертификата за селекция и има ли значени относно процедурата според вас ?
при нас пише Code 130. Никъде не открих информация за тези кодове.
Аватар
Jidja

Мнение от Jidja »

Джоя, Караджова благодаря ви за помощта. Ще изчакаме акюзето,( стига да няма някакъв срок , в който трябва да ги уведомим за промяна в документите, търсих в офиц. сайт , но подобно инфо не намерих?! Дали в самото акюзе има някаква информация ?).Акюзето би трябвало да дойде до месец, тъй като в момента тече 4-тия месец. Ще им пратим и мейл, но мислим да преведем трудовата книжка с договора и да ги изпратим и по пощата, защото предпочитаме да ги информираме и да си избегнем изискването на допълнителни документи на по-късен етап и съответно по-голямо забавяне.А ако акюзето не дойде, ще им пишем мейл за промяната и това, че нямаме номер на досие поради липсата на акюзе, че с тези пощи много се надявам всичко да е наред.
Караджова за сега не ни променя точките за стажа, но пък не се знае колко ще чакаме до интервю, и ако нещо се забави поне ще вземем още 2 точки от стаж.
Пожелавам ви по-скоро да получите медицинските :)
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Стажа се взема впредвид към момента на подаване на документите, както и възрастта. Не че не е имало случаи да се признае стаж и след това, но това става на самото интервю. Няма нужда да уведомявате за работата.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
nedelcheva_n

Мнение от nedelcheva_n »

На мен лично ми признаха стажа до самото интервю, но носих бележка от работодателя, 4е съм все още на работа, защото стажа ми беше към търсената специалност. А с те4ение на времето, ще получите писмо от Виена, където пише, 4е ако получите нови дипломи, или имате бебе да ги уведомите в 90 дневен срок, но за работа нищо не се споменава.
Karadjova

Мнение от Karadjova »

nedelcheva_n написа:На мен лично ми признаха стажа до самото интервю, но носих бележка от работодателя, 4е съм все още на работа, защото стажа ми беше към търсената специалност. А с те4ение на времето, ще получите писмо от Виена, където пише, 4е ако получите нови дипломи, или имате бебе да ги уведомите в 90 дневен срок, но за работа нищо не се споменава.
Това е така. Всичко започва да тече след акюзето.Аз не бях сигурна, но сега сега погледнах какво пишеше при мен. неделчева е права.информирате ги , ако имате промяна в семейния статут. Емили, аз мисля че при мен ми преизчислиха точките за стаж мна самото интервю, защото тогава бяха максимални, а при подаване на док. не бяха максималните точки.
Аватар
Jidja

Мнение от Jidja »

Благодаря ви много :))))))))) Ще се възползваме от помощта ви :))
celicata

Мнение от celicata »

Да се похвалим, че днес получихме медицинските :party:
печата на писмото което са ни пратили е от 28.06.2011 за информация !
Аватар
kaliopeq

Мнение от kaliopeq »

ЕЕЕЕЕ браво , най-после някой да се похвали, да се надяваме, че и останалите ще пристигнат :) :party:
23.04.2010 - 17.12.2011
Процедура : 1 година, 7 месеца, 24 дни
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

селиката, честито и да почерпите :rofl: :party: :drinks:
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
warthog

Мнение от warthog »

Честито за медицинските. :party: Най после една добра новина.
Дано да се решили преди отпуската да ги изпратят на всички.
Публикувай отговор