Времето в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
the_coach

Re: Времето в Канада

Мнение от the_coach »

yahoo написа:
fighter написа:Кога за последно си си оставял колата в боди шоп? Това са цените :)
За последните 3 месеца два пъти ми влиза колата в боди шопа заради такива шофьори :D
Първия път за смяна на задна броня и задна стоп светлина инвойса беше за 1800$. Втория път за най-обикновено скрачване на преден десен калник и предна броня инвойса е за 1600$.
Не съм влизал изобщо за такива ремонти защото не ми се е налагало за 14 г. в Канада. Обаче простата сметка показва че дори да приемем че тази предна ламарина струва нереалните $750+такси то до $2400 остават 22 часа труд по $60 + такси на час. Тези смятат да спят върху този калник ли?
Много малко слагаш за труд.
Боди шопа на Нисан тук чарджи по 110$ на час. Сервиза на Мицубиши за камиони ни чарджи по 140$ на час.
В Калгари предполагам няма да е по-евтино.
Радвай се, че все още при вас цените са наполовина. И ти пожелвам да продължаваш да не влизаш за такива ремонти :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Един път съм влизал в боди шоп и за предна броня, врата и колело (и 4 нови гуми по мое желание) сметката беше над 5 хиляди, които щяха да ми излезнат през носа, ако не си плащах застраховка за collision.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

fighter написа:Майна, натрупахме спам. Ако искат модераторите да трият или да отделят темата, нямам нищо против.
Плащам по-висока застраховка за това, че ползвам колата си за бизнес а не за удоволствие. Не защото са ме блъснали два пъти в рамките на 45 дена ;)
Разбира се застраховките са надути, защото и боди шоповете чарджат яко. Застрахователя трябва да си избива парите отнякъде. Щото тука става въпрос не само за ламарини, ами и за пострадали хора и съответната помощ и лечение после.
Досега за две години са ме блъскали три пъти, застрахователя после месеци наред ми звъни по телефона да ме пита дали съм ОК и дали имам нужда от някаква помощ. Ако исках да злоупотребя, досега да съм изкарал един даунпеймънт за къща :D
Та като твърдиш нещо бъди конкретен:
"застраховката ми беше толкоз пари, блъснаха ме два пъти не по моя вина, и после застраховката ми се вдигна"
Дай факти, инък ще смятам че ни подвеждаш тук :)

Усещаш ли че след твоето мнение никой нищо не написа, не се ли сещаш защо ? ;)

Застрахователната полица ЩЕ ТИ Я ВДИГНАТ 100 % СЪС СИГУРНОСТ и то по най елементарния начин
При рефрешване на полицата ще ти пратят писмо ей така между другите сметки и вежливо ще те уведомят по телефона че от днес ще плащаш еди колко си на година , някакви си там 1500 отгоре :rofl: :rofl:
Или ще ти се изръси нещо от рода на "Във вашата ерия са зачестили катастрофите" поради което бла бла 2000 на година отгоре :*
Безплатен обяд няма Боец , а това дали за бизнес или кеф на никой не му пука, тоягата играе за всички яко ! ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

myhata II написа:
fighter написа:Майна, натрупахме спам. Ако искат модераторите да трият или да отделят темата, нямам нищо против.
Плащам по-висока застраховка за това, че ползвам колата си за бизнес а не за удоволствие. Не защото са ме блъснали два пъти в рамките на 45 дена ;)
Разбира се застраховките са надути, защото и боди шоповете чарджат яко. Застрахователя трябва да си избива парите отнякъде. Щото тука става въпрос не само за ламарини, ами и за пострадали хора и съответната помощ и лечение после.
Досега за две години са ме блъскали три пъти, застрахователя после месеци наред ми звъни по телефона да ме пита дали съм ОК и дали имам нужда от някаква помощ. Ако исках да злоупотребя, досега да съм изкарал един даунпеймънт за къща :D
"застраховката ми беше толкоз пари, блъснаха ме два пъти не по моя вина, и после застраховката ми се вдигна"

Застрахователната полица ЩЕ ТИ Я ВДИГНАТ 100 % СЪС СИГУРНОСТ и то по най елементарния начин
При рефрешване на полицата ще ти пратят писмо ей така между другите сметки и вежливо ще те уведомят по телефона че от днес ще плащаш еди колко си на година , някакви си там 1500 отгоре :rofl: :rofl:
Или ще ти се изръси нещо от рода на "Във вашата ерия са зачестили катастрофите" поради което бла бла 2000 на година отгоре :*
Безплатен обяд няма Боец , а това дали за бизнес или кеф на никой не му пука, тоягата играе за всички яко ! ;)
Всъщност майна, на 3-и декември при подновяване застраховката ми от 2868$ стана на 2604$ годишно. Аксидънтите които имах бяха на 5-септември и края на октомври. Щетите са заведени преди подновяването на застраховката.
От желание да се покажеш на знаещ, може да подведеш много хора. Говори с факти, а не с общи приказки :handshake:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

fighter написа:
myhata II написа:

Всъщност майна, на 3-и декември при подновяване застраховката ми от 2868$ стана на 2604$ годишно. Аксидънтите които имах бяха на 5-септември и края на октомври. Щетите са заведени преди подновяването на застраховката.
От желание да се покажеш на знаещ, може да подведеш много хора. Говори с факти, а не с общи приказки :handshake:
Показах се НА ПОТЪРПЕВШ !
:handshake:
Стефан Цанев
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

roumensp написа:Един път съм влизал в боди шоп и за предна броня, врата и колело (и 4 нови гуми по мое желание) сметката беше над 5 хиляди, които щяха да ми излезнат през носа, ако не си плащах застраховка за collision.
Преди 3 месеца един от нашите шофьори при маневра с камиона подпира паркиран ван. Доколкото разбрах му е огънал предни броня, калник и капак, както и чупи едното огледало. Прди седмица дойде фактурата по щетата - 5300$.
Тъпото в случая е, че вината е персонална, а го отнася компанията. Щетата може да бъде покрита от застраховката ни, но после застраховката на камиона ще скочи до 9000$ годишно. Ако ние заплатим щетата, това няма да се отрази на застраховката.
Мухата да сподели как стоят нещата в Онтарио, че и без това за в бъдеще ще ме интересува.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

И аз така си мислех докато не видях финала за да се убедя че е истина колкото и невероятно тъпо да изглежда. Явно има и такива шофьори-недоразумения незнайно как взели книжка.
:D Тва като избереш най-тясното място за обръщане, е кажи-речи, най-доброто решение.

Цените са такива, надушат ли застраховка. Вземете някоя фактура или официален печатен естимейшън, там всичко си го пише: Сваляне на бронята, сваляне на табелките, (толкова часа) изчукване на дента (рядко), нова броня, нов фар, боядисване, завинтване обратно, пекане на капака в пещ, размотаване и тнт. Даже и колата да е стара, труда и частите са по нови цени...
Embrace your climate change!
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Щом са ви толкова скъпи застраховките трябва и някой да ги харчи тези пари, няма само за застрахователя да е цялата далавера. При нас аз плащам под $1000 годишно за пълна застраховка на два джипа и май не се събират много пари за такива раздути сметки.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Кой ми е дошъл в двора (днескашна)
Изображение
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

fighter написа:
roumensp написа:Един път съм влизал в боди шоп и за предна броня, врата и колело (и 4 нови гуми по мое желание) сметката беше над 5 хиляди, които щяха да ми излезнат през носа, ако не си плащах застраховка за collision.
Преди 3 месеца един от нашите шофьори при маневра с камиона подпира паркиран ван. Доколкото разбрах му е огънал предни броня, калник и капак, както и чупи едното огледало. Прди седмица дойде фактурата по щетата - 5300$.
Тъпото в случая е, че вината е персонална, а го отнася компанията. Щетата може да бъде покрита от застраховката ни, но после застраховката на камиона ще скочи до 9000$ годишно. Ако ние заплатим щетата, това няма да се отрази на застраховката.
Мухата да сподели как стоят нещата в Онтарио, че и без това за в бъдеще ще ме интересува.
Анджък де, точно за това ти казвах, да плащаш и да не плащаш все ти е вътре.....!
Абе една голяма мафия обвързана със правителството ..
Стефан Цанев
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Кой ми е дошъл в двора (днескашна)
а ти пусна ли го да си ходи, или... :P
Embrace your climate change!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

такова изобилие са, че няма изяждане...
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Вчера беше много приятно за разходки, снега се стопи доста за съжеление...
Изображение
Dead Eyes See No Future
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

fighter написа: ...на 3-и декември при подновяване застраховката ми от 2868$ стана на 2604$ годишно.
WTF!!! Това все едно изплащаш още една кола... по 200 и отгоре на месец!
Хич не си поплюват ми се струва.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Kpetrov написа:
fighter написа: ...на 3-и декември при подновяване застраховката ми от 2868$ стана на 2604$ годишно.
WTF!!! Това все едно изплащаш още една кола... по 200 и отгоре на месец!
Хич не си поплюват ми се струва.
Аз ползвам само 10% дискаунт, освен това колата се ползва за бизнес и застраховката съм я напълнил с малко повече излишни екстри. Румбата и Гийк биха плащали доста по-малко от мен за същата застраховка, с по-голям дискаунт от застрахователя са.
Заключено