fighter написа:Кога за последно си си оставял колата в боди шоп? Това са цените
За последните 3 месеца два пъти ми влиза колата в боди шопа заради такива шофьори
Първия път за смяна на задна броня и задна стоп светлина инвойса беше за 1800$. Втория път за най-обикновено скрачване на преден десен калник и предна броня инвойса е за 1600$.
Не съм влизал изобщо за такива ремонти защото не ми се е налагало за 14 г. в Канада. Обаче простата сметка показва че дори да приемем че тази предна ламарина струва нереалните $750+такси то до $2400 остават 22 часа труд по $60 + такси на час. Тези смятат да спят върху този калник ли?
Много малко слагаш за труд.
Боди шопа на Нисан тук чарджи по 110$ на час. Сервиза на Мицубиши за камиони ни чарджи по 140$ на час.
В Калгари предполагам няма да е по-евтино.
Радвай се, че все още при вас цените са наполовина. И ти пожелвам да продължаваш да не влизаш за такива ремонти
Един път съм влизал в боди шоп и за предна броня, врата и колело (и 4 нови гуми по мое желание) сметката беше над 5 хиляди, които щяха да ми излезнат през носа, ако не си плащах застраховка за collision.
fighter написа:Майна, натрупахме спам. Ако искат модераторите да трият или да отделят темата, нямам нищо против.
Плащам по-висока застраховка за това, че ползвам колата си за бизнес а не за удоволствие. Не защото са ме блъснали два пъти в рамките на 45 дена
Разбира се застраховките са надути, защото и боди шоповете чарджат яко. Застрахователя трябва да си избива парите отнякъде. Щото тука става въпрос не само за ламарини, ами и за пострадали хора и съответната помощ и лечение после.
Досега за две години са ме блъскали три пъти, застрахователя после месеци наред ми звъни по телефона да ме пита дали съм ОК и дали имам нужда от някаква помощ. Ако исках да злоупотребя, досега да съм изкарал един даунпеймънт за къща
Та като твърдиш нещо бъди конкретен:
"застраховката ми беше толкоз пари, блъснаха ме два пъти не по моя вина, и после застраховката ми се вдигна"
Дай факти, инък ще смятам че ни подвеждаш тук
Усещаш ли че след твоето мнение никой нищо не написа, не се ли сещаш защо ?
Застрахователната полица ЩЕ ТИ Я ВДИГНАТ 100 % СЪС СИГУРНОСТ и то по най елементарния начин
При рефрешване на полицата ще ти пратят писмо ей така между другите сметки и вежливо ще те уведомят по телефона че от днес ще плащаш еди колко си на година , някакви си там 1500 отгоре
Или ще ти се изръси нещо от рода на "Във вашата ерия са зачестили катастрофите" поради което бла бла 2000 на година отгоре
Безплатен обяд няма Боец , а това дали за бизнес или кеф на никой не му пука, тоягата играе за всички яко !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
fighter написа:Майна, натрупахме спам. Ако искат модераторите да трият или да отделят темата, нямам нищо против.
Плащам по-висока застраховка за това, че ползвам колата си за бизнес а не за удоволствие. Не защото са ме блъснали два пъти в рамките на 45 дена
Разбира се застраховките са надути, защото и боди шоповете чарджат яко. Застрахователя трябва да си избива парите отнякъде. Щото тука става въпрос не само за ламарини, ами и за пострадали хора и съответната помощ и лечение после.
Досега за две години са ме блъскали три пъти, застрахователя после месеци наред ми звъни по телефона да ме пита дали съм ОК и дали имам нужда от някаква помощ. Ако исках да злоупотребя, досега да съм изкарал един даунпеймънт за къща
"застраховката ми беше толкоз пари, блъснаха ме два пъти не по моя вина, и после застраховката ми се вдигна"
Застрахователната полица ЩЕ ТИ Я ВДИГНАТ 100 % СЪС СИГУРНОСТ и то по най елементарния начин
При рефрешване на полицата ще ти пратят писмо ей така между другите сметки и вежливо ще те уведомят по телефона че от днес ще плащаш еди колко си на година , някакви си там 1500 отгоре
Или ще ти се изръси нещо от рода на "Във вашата ерия са зачестили катастрофите" поради което бла бла 2000 на година отгоре
Безплатен обяд няма Боец , а това дали за бизнес или кеф на никой не му пука, тоягата играе за всички яко !
Всъщност майна, на 3-и декември при подновяване застраховката ми от 2868$ стана на 2604$ годишно. Аксидънтите които имах бяха на 5-септември и края на октомври. Щетите са заведени преди подновяването на застраховката.
От желание да се покажеш на знаещ, може да подведеш много хора. Говори с факти, а не с общи приказки
Всъщност майна, на 3-и декември при подновяване застраховката ми от 2868$ стана на 2604$ годишно. Аксидънтите които имах бяха на 5-септември и края на октомври. Щетите са заведени преди подновяването на застраховката.
От желание да се покажеш на знаещ, може да подведеш много хора. Говори с факти, а не с общи приказки
Показах се НА ПОТЪРПЕВШ !
Стефан Цанев
roumensp написа:Един път съм влизал в боди шоп и за предна броня, врата и колело (и 4 нови гуми по мое желание) сметката беше над 5 хиляди, които щяха да ми излезнат през носа, ако не си плащах застраховка за collision.
Преди 3 месеца един от нашите шофьори при маневра с камиона подпира паркиран ван. Доколкото разбрах му е огънал предни броня, калник и капак, както и чупи едното огледало. Прди седмица дойде фактурата по щетата - 5300$.
Тъпото в случая е, че вината е персонална, а го отнася компанията. Щетата може да бъде покрита от застраховката ни, но после застраховката на камиона ще скочи до 9000$ годишно. Ако ние заплатим щетата, това няма да се отрази на застраховката.
Мухата да сподели как стоят нещата в Онтарио, че и без това за в бъдеще ще ме интересува.
И аз така си мислех докато не видях финала за да се убедя че е истина колкото и невероятно тъпо да изглежда. Явно има и такива шофьори-недоразумения незнайно как взели книжка.
Тва като избереш най-тясното място за обръщане, е кажи-речи, най-доброто решение.
Цените са такива, надушат ли застраховка. Вземете някоя фактура или официален печатен естимейшън, там всичко си го пише: Сваляне на бронята, сваляне на табелките, (толкова часа) изчукване на дента (рядко), нова броня, нов фар, боядисване, завинтване обратно, пекане на капака в пещ, размотаване и тнт. Даже и колата да е стара, труда и частите са по нови цени...
Щом са ви толкова скъпи застраховките трябва и някой да ги харчи тези пари, няма само за застрахователя да е цялата далавера. При нас аз плащам под $1000 годишно за пълна застраховка на два джипа и май не се събират много пари за такива раздути сметки.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
roumensp написа:Един път съм влизал в боди шоп и за предна броня, врата и колело (и 4 нови гуми по мое желание) сметката беше над 5 хиляди, които щяха да ми излезнат през носа, ако не си плащах застраховка за collision.
Преди 3 месеца един от нашите шофьори при маневра с камиона подпира паркиран ван. Доколкото разбрах му е огънал предни броня, калник и капак, както и чупи едното огледало. Прди седмица дойде фактурата по щетата - 5300$.
Тъпото в случая е, че вината е персонална, а го отнася компанията. Щетата може да бъде покрита от застраховката ни, но после застраховката на камиона ще скочи до 9000$ годишно. Ако ние заплатим щетата, това няма да се отрази на застраховката.
Мухата да сподели как стоят нещата в Онтарио, че и без това за в бъдеще ще ме интересува.
Анджък де, точно за това ти казвах, да плащаш и да не плащаш все ти е вътре.....!
Абе една голяма мафия обвързана със правителството ..
Стефан Цанев
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
fighter написа:
...на 3-и декември при подновяване застраховката ми от 2868$ стана на 2604$ годишно.
WTF!!! Това все едно изплащаш още една кола... по 200 и отгоре на месец!
Хич не си поплюват ми се струва.
Аз ползвам само 10% дискаунт, освен това колата се ползва за бизнес и застраховката съм я напълнил с малко повече излишни екстри. Румбата и Гийк биха плащали доста по-малко от мен за същата застраховка, с по-голям дискаунт от застрахователя са.