High-rises в България

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
speedy

Re: High-rises в България

Мнение от speedy »

Гранитът е по-лъскав, защото в него има кварц. Павета са от витошки камънаци, а на Витоша гранит на практика няма - предимно сиенит.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

optics написа:
Не просто някоя - а видна модна икона и в комбинация с високи токчета. Надали е било до кварталния магазин.
Казах, че винаги може да намериш някоя, ако се постараеш. И от тази ти направи извода, че това е тенденция в България, така ли? Ок, няма да споря. Няма смисъл просто :) Логика - българките ходят по анцузи, защото оптикс е снимал някаква някъде си по анцуг. Аз мога да снимам хиляда и една срещу твоята една, по улиците, но нали се сещаш, че няма да си направя този труд, защот е безсмислено. Когато човек е убеден в нещо, което явно го засяга (не знам какви точно комплекси избиваш ти), няма начин да го убедиш в обратното. Ти ако тръгнеш по улиците на София, няма да видиш стотиците добре облечени, а ще видиш единствената, която е със скъсано яке, например, и ще разказваш после какви повлекани са жените в София. Човек вижда само това, което иска да види :) При това, навсякъде по света :rofl:
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Bistra написа:P.S. Абе то хубаво...гранит,гранит, ама ласт куесчън... :lol:
Пред тези ли кашпи хората протестираха онзи ден заради ниските си доходи и невъзможността да си платят потребяваната енергия? :^)
Не, не беше пред тях - протестираха в центъра на Монреал срещу увеличението на таксите за студенти - не можели да си ги покрият, хората, бедни били ;)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Daisy2 написа:
Пред тези ли кашпи хората протестираха онзи ден заради ниските си доходи и невъзможността да си платят потребяваната енергия? :^)
Не, не беше пред тях - протестираха в центъра на Монреал срещу увеличението на таксите за студенти - не можели да си ги покрият, хората, бедни били ;)
[color=#FF40FF]Daisy2[/color] написа:Абе що сте толкова дребнави, бе... Баси, и студентите ще ги разчленят до основи, че и родителите им с тях. Студентите, дето аз изобщо не съм забелязала, че били там.....
Да не вземеш, да се възползваш от тези такси като дойдеш, щото нали знаеш, че най-добре се смее този, който се смее последен. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Bistra написа:
Daisy2 написа:
[color=#FF40FF]Daisy2[/color] написа:Абе що сте толкова дребнави, бе... Баси, и студентите ще ги разчленят до основи, че и родителите им с тях. Студентите, дето аз изобщо не съм забелязала, че били там.....
Да не вземеш, да се възползваш от тези такси като дойдеш, щото нали знаеш, че най-добре се смее този, който се смее последен. ;)
Ами представи си пък, че на мен да не ми пречат новите такси ;) - по същия начин, по който не ми пречат и сметките за електроенегия в БГ ;) - защото смятам, че си е моя работа да изкарвам достатъчно, за да си ги покривам - не е работа на държавата, правителството, университета или филанкишията, че да ходя да протестирам.

И смятам, че си е твоя работа да изкарваш достатъчно, за да си издържаш децата да учат - след като си отишла в Канада, където това се заплаща, и се заплаща по толкова, колкото ти кажат. Твоя работа и на всеки друг родител или студент - ако се издържа сам (да не се засегнеш персонално нещо). Всъщност за какво разчленяване иде реч, като увеличението е с някакви мижави 1500 долара на година, и то постепенно до 2017???

to raise university tuition from $2,168 to $3,793 between 2012 and 2017.

http://en.wikipedia.org/wiki/2012_Quebe ... t_protests"

На средни доходи от около 40-50 000 КАД на година това са някакви си 3-5 % - нима не можете да си ги позволите за децата си, ами протестирате срещу това нищожно увеличение ;)

Само исках да ти покажа, че винаги и навсякъде има хора, на които не им стигат парите. И по вашия край се намират достатъчно такива ;) И те си протестират. От което нито студентските такси, нито цената на електроенергията не са се променили :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Малката подробност, която изпускаш да споменеш, обаче е, че в "наши-от край", както го нарече протестират не заради недостиг на парите. Аз и моите деца не сме протестирали, но нямаше да имам нищо против да плащам по-малко.(поне не се срамувам да си го призная)
И да държавата ми е длъжна, защото се храни с моите данъци. Други въпроси?
Сега изкоментирай, моля българската държава, която слага гранит за показност върху цветарниците пред министерски-от съвет, а гражданите и живеят, същевременно посред зима със спрян ток и отопление. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Bistra написа:Малката подробност, която изпускаш да споменеш, обаче е, че в "наши-от край", както го нарече протестират не заради недостиг на парите. Аз и моите деца не сме протестирали, но нямаше да имам нищо против да плащам по-малко.(поне не се срамувам да си го призная)
Сега изкоментирай, моля българската държава, която слага гранит за показност върху цветарниците пред министерски-от съвет, а гражданите и живеят, същевременно посред зима със спрян ток и отопление. ;)
:y: :y: :y:
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Bistra написа:Малката подробност, която изпускаш да споменеш, обаче е, че в "наши-от край", както го нарече протестират не заради недостиг на парите. Аз и моите деца не сме протестирали, но нямаше да имам нищо против да плащам по-малко.(поне не се срамувам да си го призная)
Ха-ха - а ти си СИГУРНА, че протестиращите срещу цената на тока в БГ НАИСТИНА не могат да ги плащат, а не просто искат да плащат по-малко, точно както и протестиращите срещу таксите.... Бистре, бе - къде и кой ИСКА да плаща повече, ако може да плаща по-малко :rofl: :rofl:

И как мислиш - протестиращите няма ли да си платят сметките накрая ;), както и вие ще си платите новите такси....
В БГ сметките не си плаща само една малцинствена група, която е под покровителсвото на Амнести незнамсикой, и за нея да я карат да си плаща сметките си е дискриминация и расизъм ;)

Да бе - в България вече ток няма в домовете - спрели са го, щото не си плащаме. Баси, аз чак сега да го науча от Бистрето.... :lol:

Не е вярно - ти като си избрала да си гражданин на тази държава, ти си ДЛЪЖНА да я храниш нея и издържаш с твоите данъци. Тя е длъжна д ати осигури ред и спокойствие, но образованието по вашия край е СТОКА - и за него си плащаш. Тя вашата държава (Канада, имам предивд) и без това покрива по-голямата част от издръжката на студент - и при вас също като в БГ - да не мислиш, че 3000 долара на година е достатъчно да покриеш издръжката на един студент на година? Виж в САЩ, където държавата не субсидира образованието, какви са таксите и тогава протестирай срещу тези нищожни 3000 на година.

Ама какво общо има, моля те, държавата - също като при вас няма вече социализъм, държавата да се грижи да дава работа и да регулира цени. Всеки работи, за да си плаща сметките. Ако не може, търси друга работа, търси две.
А ако пак не може - хваща пътя натам, където може. Не виси по цял ден в кафенето да се оплаква - мини да видиш посред бял ден кафенетата в София - в 2-3 следобед, пълни все с "бедни", на които вечната тема е как "държавата не помага" да си плащат сметките и да си пият спокойно кафето сутрин в 11 и следобед в 3.

Егати! Държавата, та държавата - нали от соц.-а избегахме! Пазарна икономика - това е идеята - джунгла - всеки се спасява, както може. Дарвинизъм в обществото - "Adapt or die" ;)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Daisy2 написа:
Ха-ха - а ти си СИГУРНА, че протестиращите срещу цената на тока в БГ НАИСТИНА не могат да ги плащат, а не просто искат да плащат по-малко, точно както и протестиращите срещу таксите.... Бистре, бе - къде и кой ИСКА да плаща повече, ако може да плаща по-малко :rofl: :rofl:

И как мислиш - протестиращите няма ли да си платят сметките накрая ;), както и вие ще си платите новите такси....
Егати! Държавата, та държавата - нали от соц.-а избегахме! Пазарна икономика - това е идеята - джунгла - всеки се спасява, както може. Дарвинизъм в обществото - "Adapt or die" ;)
A може би ще си платят не знам. Българите са търпеливи, българските мъже също...Гледам и за никове си избират или мухата 2, или маргаритка 2 (все по 2, може би за да се подчертае двойнствената им същност). Няма лошо! ;)
Спомни си тук след протестите какво беше.
Гледам гранитните цветарници са непокътнати (даже и едно отчупено ръбче няма). ;)
А иначе, който може плаща, който не може си умира бавно и безславно в къщи без отопление. Младите напускат. За какъв напредък говорим тогава? :^)
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:
Daisy2 написа:

A може би ще си платят не знам. Българите са търпеливи, българските мъже също...Гледам и за никове си избират или мухата 2, или маргаритка 2 (все по 2, може би за да се подчертае двойнствената им същност). Няма лошо! ;)
Гледам гранитните цветарници са непокътнати (даже и едно отчупено ръбче няма). ;)
А иначе, който може плаща, който не може си умира бавно и безславно в къщи без отопление. Младите напускат. За какъв напредък говорим тогава? :^)
бистре,стига с тоя ток бе.тока,че тока.платил съм бил три зимни месеца по 200-300 лв за ток и газ голяма работа .за сметка на това пестя по 1000 лв като не плащам наем или1500-2000 като не изплащам ипотека.
отделно не горя 4 резервоара с бензин за да ходя и да се връщам от работа ,а ходя 600 м толкова колкото е разстоянието от къщи доработатами щото е и здравословно
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

http://thechive.com/2012/10/19/fall-is- ... 49-photos/"

не знам тия с анцузи ли се водят? Нямам нищо против тази мода.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

simeonovi написа:http://thechive.com/2012/10/19/fall-is- ... 49-photos/

не знам тия с анцузи ли се водят? Нямам нищо против тази мода.
Не, това са трико-клинове. Анцузите са широки, не прилепнали, и обикновено са доста размъкнати. Затова и не са на почит в БГ, независимо от мнението на оптикс :)
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Bistra написа:
Daisy2 написа:

Не е за първи път това. Като нямаш сериозни аргументи, те избива на "искрено и лично" - никове, същности, езотерика, значи ;) :lol: А обяснението, Бистре, е съвсем практично и земно - няма общо със същности и чакри: Daisy беше заето, та се наложи двойката, щото си ми харесваше Daisy и не исках да си го сменям. Админите питай - те са виновни за тази 2ка в ника ми 8)

Кой е казал нещо за напредък? Казвам, че и у ваше, и у наше село (вече) е разрешено да се протестира кой за каквото си иска, и по тази причина си протестират и у ваше, и у наше село. Ваш'те съселяни по-буйнички идат, много трошат, 'ма то е 'щото са нецивилизовани още от колибите в Азия и Африка ;) :lol:

Обаче си образ - ако трошат в БГ, са тъпи и диви балканци, това в Канада го няма, ако не трошат - вий що не трошите, бе, вижте ний в Канада как 'убаво трошим.... :rofl: :rofl: :rofl: Е, нема угодия!

А че и вие, и ние си плащаме като попове, е ясно - капитализъм, сестро! :rofl:
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

newcomer написа: бистре,стига с тоя ток бе.тока,че тока.платил съм бил три зимни месеца по 200-300 лв за ток и газ голяма работа .за сметка на това пестя по 1000 лв като не плащам наем или1500-2000 като не изплащам ипотека.
отделно не горя 4 резервоара с бензин за да ходя и да се връщам от работа ,а ходя 600 м толкова колкото е разстоянието от къщи доработатами щото е и здравословно
Бе що да стига бе - хората у наше село толкоз години само на манифестации са ги тикали като говеда, сега им се е паднало да се забавляват с истински демократични играчки! :rofl: :rofl: Свобода и демокрация - те си протестират, накефят се на свободата, па идат да си платят тока, че го режат от енергото иначе :rofl:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

newcomer написа: бистре,стига с тоя ток бе.тока,че тока.платил съм бил три зимни месеца по 200-300 лв за ток и газ голяма работа .за сметка на това пестя по 1000 лв като не плащам наем или1500-2000 като не изплащам ипотека.
Kaква ли би трябвало да е тая бричка, която да харчи 4 резервоара на месец? :o
Освен това много от хората ходят пеша заради високите цени на горивата, не заради здравословния почин.
Ако спестяваш само 1000 лв на месец значи си много зле, извинявай като се има в предвид че цените в България са близки до тукашните. Ако това е цената да седиш в кафенето ...Тц, мерси! Не си въобще убедителен.
Публикувай отговор