Пак изоставате в Квебек.....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
bateto

Мнение от bateto »

Да речем ,че интересите ти и професионалната ти ориентация са в сферата на модния дизайн,а като такъв център на Канада е Мтл. ти кво к...а му ще търсиш в Ед. или Риджайна .Ще вкарваш новите тенденции в модната линия на брезентови ръкавици,гумени ботуши или хард хът :D
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

krimon написа:това може и да е така, Алекс, обаче, за да работиш инжинерна работа :roll: - трябва ти едно средно ниво английски, както писмено, така и устно, за да можеш да си вършиш работата и да те разбират :nenam:
Кримон, нямам идея как е в Кебек, нито в Албърта, но тук се сблъсквам с колеги, които едвам (ама наистина едвам) говорят английски. Това не им пречи да работят на висококвалифицирани длъжности, където дохода е над $50,000. Как минават на интервютата подобни образи изобщо не ми е ясно. :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

леле, добре, че са се преместили от Квебек към Албърта и ВС
не ща да пострадам от още някой паднал мост :rotfl: :rotfl:

Хора, кажете сега сериозно, ама без провинции и прочие: вие
мислите ли наистина, че може да се работи висококвалифицирана работа /в частност инжинерна/ без да знаеш поне на средно ниво език. Как минават интервюто не е важно. Обаче да се смяташ за спецалист и да не можеш да обелиш 5 думи с колегите си :shock: :shock:
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

точно двама такива ми бяха интервюиращи в 2 от фирмите в които напоследък съм кандидатствал. (Бяха виетнамци)
По една или друга причина ме одобриха и на 2 те места.
В трета фирма, в която също ме одобриха интервюто беше от един германец и един французин (и се водеше на английски). Те също не бяха със перфектен английски.

Но това е ИТ, и тия хора са програмисти. Предполагам кримон говори не за инженери, дето пишат само на С. :wink:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
bateto

Мнение от bateto »

винаги съм казвал ,че западът е рай за некадърници и такива отхвърлени от цивилизацията.само , дето си мислех ,че да те вземат поне за инжинер трябва си отвориш устата за едно хаузагоингбаре,пък то се оказа че става само и с уатсап. :D
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

krimon написа:леле, добре, че са се преместили от Квебек към Албърта и ВС
не ща да пострадам от още някой паднал мост :rotfl: :rotfl:

Хора, кажете сега сериозно, ама без провинции и прочие: вие
мислите ли наистина, че може да се работи висококвалифицирана работа /в частност инжинерна/ без да знаеш поне на средно ниво език. Как минават интервюто не е важно. Обаче да се смяташ за спецалист и да не можеш да обелиш 5 думи с колегите си :shock: :shock:
Виж сега, изобщо не го оправдавам това. Просто казвам за наблюденията ми до момента. Девелопърите (или програмисти, както повечето ги знаят) явно са търсена стока, та си позволяват подобен "лукс". Освен това от тях не зависи падането на моста, както и това, че винаги ще си останат на подобна позиция, макар и добре платена (т.е. нямат шанс да дръпнат към мениджмънта). Но все пак фактите са си факти. :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

аз още в началото написах, че не става дума за ИТ "инженери" .... те владеят разни други езици, което се оказва решаващо. Обаче машинни, електро, строителни, химици и подобни .... как си вършат работата без език ?
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

аз продължавам да не разбирам кой и кога е казал, че този човек не владее английски на средно ниво, което далеч надвишава казването на "здрасти" на колегите :shock: или аз нещо чета грешно постинга на ален вид или вие четете, както ви харесва :roll:
Помогнете ни да им помогнем!
http://www.youtube.com/watch?v=1PDJV3z12CA
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

не, симпли, този път отговарях на Мр. Гийк, който също има подобни наблюдения
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

bateto написа:Да речем ,че интересите ти и професионалната ти ориентация са в сферата на модния дизайн,а като такъв център на Канада е Мтл. ти кво к...а му ще търсиш в Ед. или Риджайна .Ще вкарваш новите тенденции в модната линия на брезентови ръкавици,гумени ботуши или хард хът :D
не мисля отново да ти казвам, че "рай за некадърници" нарушава правилата в този форум многократно, явно обаче за някои те се натякват ежедневно, а за други не важат! заключенията ти са не само генерализирани безпочвено, но и смешни, защото по тая логика изтока е още по-голям рай за кадърници, които незнайно защо не са се оправили в запада :shock: тея разкази за цивилизацията аз си ги пускам покрай ушите, щото Канада е на опашката на цивилизационния процес, а голяма част от населението й е още в стадия на изправянето на два крайника или т.нар. мувабъл майнорити. та, само между другото, тука в Саскатуун живее една девойка, която взе наградата за мода на не знам си какъв си мега-гига фестивал в Торонто преди месец или два, не помня вече, щото не ми е в сферата на интересите, но очевидно не го е закъсала. само се надявам много искрено, хората които ги четат тея приказки от 1001 нощ, да мислят с главите си преди да се изтропат в цивилизацията и да са практични. а като направят пари и кариера, могат да идат ако искат и на остров Бали! :D
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

krimon написа:не, симпли, този път отговарях на Мр. Гийк, който също има подобни наблюдения
нищо, нищо, ти от Хълбой взе да прихващаш, кримон :D аз питам, щото се притеснявам - зрението ми нещо ли сдаде багажа или що стана? но ще изчакам ален вид да се завърне, та да ми поясни нивото на език на тоз толкова оплют и низвергант тука инженер :shock:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

гати си му и обидата, симпли! пу, повече няма да си говоря с теб :(
dr.oh.boli

Мнение от dr.oh.boli »

Някои неща започвате да разбирате....лека полека :D ..даже, заради батката...не е нужно и да се обаждам :wink: ....та за езика малко е добре да помислите и от другата страна на въпроса...от всеки ли дето е перфект билинг става инженер...нещо, за баланс да сте чували?...
за проекти и временни договори....за смукване на нещо ако има какво...ама това ще започнете да отбирате след още 1-2 години.... :D :D :D
canat

Мнение от canat »

аз пък си мисля, че неoбработените земи са по-предизвикателнo-привлекателни :wink:
dr.oh.boli

Мнение от dr.oh.boli »

simplyaven написа:
bateto написа:Да речем ,че интересите ти и професионалната ти ориентация са в сферата на модния дизайн,а като такъв център на Канада е Мтл. ти кво к...а му ще търсиш в Ед. или Риджайна .Ще вкарваш новите тенденции в модната линия на брезентови ръкавици,гумени ботуши или хард хът :D
не мисля отново да ти казвам, че "рай за некадърници" нарушава правилата в този форум многократно, явно обаче за някои те се натякват ежедневно, а за други не важат! заключенията ти са не само генерализирани безпочвено, но и смешни, защото по тая логика изтока е още по-голям рай за кадърници, които незнайно защо не са се оправили в запада :shock: тея разкази за цивилизацията аз си ги пускам покрай ушите, щото Канада е на опашката на цивилизационния процес, а голяма част от населението й е още в стадия на изправянето на два крайника или т.нар. мувабъл майнорити. та, само между другото, тука в Саскатуун живее една девойка, която взе наградата за мода на не знам си какъв си мега-гига фестивал в Торонто преди месец или два, не помня вече, щото не ми е в сферата на интересите, но очевидно не го е закъсала. само се надявам много искрено, хората които ги четат тея приказки от 1001 нощ, да мислят с главите си преди да се изтропат в цивилизацията и да са практични. а като направят пари и кариера, могат да идат ако искат и на остров Бали! :D
Ти ли беше тази на държавна служба тук, баси :shock:
Публикувай отговор