Покани за ВИЗИ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
emili_vn

Re: Покани за ВИЗИ

Мнение от emili_vn »

fandjo написа::( темата потъва ли потъва... а и визи няма... ;(
освен мен кой още остана от март 2011 с готови медицински да чака покана за визи? Според моето броене май само: BibitaN, zjumbjula, cvete21, azzura :^)
Аз мисля, че вече е време да получите поканите. То бива чакане, ама чак пък толкова.
Желая ви от все сърце скоро да се похвалите всички.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

fandjo написа::( темата потъва ли потъва... а и визи няма... ;(
освен мен кой още остана от март 2011 с готови медицински да чака покана за визи? Според моето броене май само: BibitaN, zjumbjula, cvete21, azzura :^)
Хайде бе душици,докога да ви чакаме? То вашето стана вече историческо.....Пишете им ,че ви чакаме и трябва да ви дават вече визи :)
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Atina78
Обратна връзка:

Мнение от Atina78 »

fandjo, не броиш нас и escape.
макар и да знам отговора - някой има ли хипотеза каква може да е причината за това безумно чакане?
и още веднъж - има ли някой, който е виждал и може да прати линк с посочените срокове за тази процедура? мисля, че няма друга такава администрация, която да работи без срокове или с неясни и непосочени никъде такива...
последно към цялата група чакащи - някой от вас да се е замислял за адвокат, който да ни представлява групово?
останах без нерви вече... :@
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

:!: я сега последни актуализации:
1. BibitaN
2. Zjumbjula
3. cvete21
4. azzura
5. Atina78
6. escape
7. YUNACOVA
8. MilenaTri
това ли сме всички :wasntme: е поне все още имаме хора за един групов билет :D
а относно сроковете всичко, което е посочено в таблицата е ориентировъчно на база време за обработка до пълното приключване на документите, поне така пише в сайта им:
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... asp#europe
осъвременяването на сроковете става на 12 месеца!
Последно промяна от fandjo на Вто Май 29, 2012 8:29 am, променено общо 2 пъти.
“I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots.” Albert Einstein
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Искам да ви помоля да попълните данните си в статистиката, а ако не можете с удоволствие ще помогна. :geek:
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
MilenaTri

Мнение от MilenaTri »

Аз лично не мога-как ли не опитвах-не става. Ако някой ги попълни-ще бъда благодарна.
Виена: 30.12.2009г.
TCFQ:30.03.2011-B1/B2
Сертификати:07.09.2011
Букурещ: 15.09.2011
Баркодове: 30.09.2011
Медицински изследвания: 26.03.2012
Покани: 09.10.2012
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

По принцип става така - с ник-а от форума, но с нова парола. След това натискаш бутона ''редактирай'' от дясната страна на табличката за 2010.Сега ще ти попълня данните и после ако искаш може да опиташ и ти.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
YUNACOVA

Мнение от YUNACOVA »

и ние си чакаме вече покани за Виза. направихме медицинските началото на Април. Някой ако има желание да попълни в табличката, аз не мога да се справя.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Atina78 написа:fandjo, не броиш нас и escape.
макар и да знам отговора - някой има ли хипотеза каква може да е причината за това безумно чакане?
и още веднъж - има ли някой, който е виждал и може да прати линк с посочените срокове за тази процедура? мисля, че няма друга такава администрация, която да работи без срокове или с неясни и непосочени никъде такива...
последно към цялата група чакащи - някой от вас да се е замислял за адвокат, който да ни представлява групово?
останах без нерви вече... :@
Искрено се надявам скоро да приключи процедурата за вас. Ако ви звучи успокояващо, мога да кажа, че досега хората, с които съм се срещнала и са по програмата за квалифицирани работници, са били с процедури по-дълги от нашите - 2,5-3 години, като изключим молдовците и румънците, които се движат горе долу като нас като продължителност. Даже говорих с един от Хондурас, чиято процедура е продължила три години и половина, като през това време 3 пъти е идвал в Монреал на интервю и три пъти е минал медицински, защото са му изтекли.
Та така като гледам ние сме с една от бързите процедури, заедно с Молдова и Румъния, но може би забавянето се дължи на преструктурирането на канадската имиграционна администрация.
Няма смисъл да се нервирате - тук наистина никой за никъде не бърза. Но ви желая през юни всички да се похвалите с покани за визи. :y:
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Atina78
Обратна връзка:

Мнение от Atina78 »

Благодаря ти emili_vn.
След като прочетох какво си написала ми стана по-добре. Одобрявам пожеланието за покани на всички през юни :y: :D и гласувам "за".
На мен просто ми трябва информация, за да мога да планирам живота си и затова малко се дразня, че не откривам такава. Искам да знам колко ми остава тук и какво точно да направя през това време :) Съвсем скоро ще станем нови хора, на ново място, друг език...трябва бързо да си намерим работа и т.н. А всичко това иска планиране (според мен), настройка и подготовка, защото така или иначе в Квебек ще има адаптивен период от поне 4-5 години.
А пък идеята е идеята е да се адаптираме най-бързо, да намерим работа и да заживеем живота, който искаме. :party: Може би всеки го усеща и желае по различен начин.
За да сменим малко темата с по-свежа - как се чувстват хората от мартенската група в новият им дом Квебек? Как вървят нещата? :)
Дръжте се, юни е близо, а после и ние идваме... :)
zjumbjula

Мнение от zjumbjula »

fandjo написа:
zjumbjula написа: Кажете ми, ако вече си платил таксата с пакета докс Букурещ, друго освен снимки не ми трябват при покана за виза, нали? Колко снимки? И поканите ги пращат обикновена поща, май?
искаше ми да съм ги платил, но нали трябва да дойдат поканите първо ??? :^)

Може ли да потвърдите колко е таксата и кога се плаща? Нещо не ми стана ясно в wiki дали е същата такса от пакета до Букурещ или не?... :?:

Офф и аз не мога да си попълня данните в статистиката...
Хайде, още началото на юни дано да завалят поканите! ;)
You're responsible for your actions, not for your intentions.

07.2010 - Док. Виена
31.03.2011 - Интервю Виена
29.04.2011 - Док. Букурещ
28.05.2011 - Баркодове
30.01.2012 - Мед. формуляри
02.03.2012 - Мед. преглед
03.08.2012 - Виза
escape

Мнение от escape »

Както каза Атина78, и ние чакаме покани за визи все още. Направихме медицински декември 2011. Вече ми писна да проверявам пощата всеки ден и сега го правя 1 път седмично да не се дразня. Аз, който въобще не бързах с процедурата и приемах огромните срокове за нещо нормално, не мога да повярвям, че съм се изнервил толкова много!

Атина78, тва с адвокатите си го избии от главата :y:
16.03.11 - интервю
11.11.11 - покана за медицински
28.06.12 - покани за визи
03.08.12 - визи
27.08.12 - полет
cvete21

Мнение от cvete21 »

Благодаря на Ninushevi и на emili_vn за хубавите пожелания! :) fandjo, теб ще те разочаровам, защото вече не съм в листата на чакащите- днес получих ........................... ПОКАНА ЗА ВИЗАаааааа!!! :party: Не мога да опиша колко се радвам, разплаках се от щастие като прочетох и- мейла си от Посолството!!! Пожелавам ви на всички още тази седмица да изпитате радостта, че тази процедура и най- вече неизвестното чакане е приключило с успех! :)
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

cvete21 написа:Благодаря на Ninushevi и на emili_vn за хубавите пожелания! :) fandjo, теб ще те разочаровам, защото вече не съм в листата на чакащите- днес получих ........................... ПОКАНА ЗА ВИЗАаааааа!!! :party: Не мога да опиша колко се радвам, разплаках се от щастие като прочетох и- мейла си от Посолството!!! Пожелавам ви на всички още тази седмица да изпитате радостта, че тази процедура и най- вече неизвестното чакане е приключило с успех! :)
\Ехххх ,хайде и другите след вас....не остана :party: Когато прочета ,че някой е получил покана за виза и .....ми става много приятно.Хайде и другите да изпитат това усещане и то най-късно до края на седмицата :y:
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Atina78
Обратна връзка:

Мнение от Atina78 »

:party:
Честитооо....за отпадането от списъка!
Публикувай отговор