High-rises в България

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: High-rises в България

Мнение от Bistra »

simeonovi написа:Магистралата е най-малкия ни проблем и тук и в България.
Да, де! Именно! Другите 2 са примерно (щото не са само 2) българското лого за развитие на мутренски туризъм и чалга продакшъна на Митко - Пайнера...
А същевременно нашите медицински сестри си търсят късмета в чужбина, щото няма кой да им плати достойни за професията заплати. :(
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

simeonovi написа:А пък мисля че едно общество трябва винаги да търси сметка и да недоволства от резултатите на политиците дори тe да са добри. Така има повече контрол.
И това е проблема на Канада. Населението е предимно съставено предимно от икономически имигранти идващи от бедни страни на които малкото е много.
На Канадец му увеличават данъци и реакциятa е "Сигурно има причина".
Не задавай въпроси и отговори не търси.
Магистралата е най-малкия ни проблем и тук и в България.
А аз мисля, че едно общество от вечни мрънкала няма да стигне далече. Едно е да изискваме от тези, които НИЕ СЛАГАМЕ да не управляват, съвсем друго е цял живот някой да ни е длъжен с нещо. В това последното ние българите сме много добри.
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

pumpy написа: А аз мисля, че едно общество от вечни мрънкала няма да стигне далече. Едно е да изискваме от тези, които НИЕ СЛАГАМЕ да не управляват, съвсем друго е цял живот някой да ни е длъжен с нещо. В това последното ние българите сме много добри.
За това имат магистрали на световно ниво.

Ако не се оплакваш че Транс Канада е селски път, корупция е прогнила страната, и бесен социализъм върлува, скоро Кебек няма да е единственaта провинция на която мостовете падат по главите на хората.
Не се учудвай като влезеш в докторски кабинет и забележиш че е оборудван с апаратура и мебели от 60те години. И там като магистралите всичко "се прави в зависимост от нуждата" както ти спомена.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

Един малък пресен пример как се прави в Канада.
Продават се скиорски каски за хора които искат да карат ски. Тези каски не са регулирани от правителството дали са сейфти и т.н.
Обаче на някой му хрумнало че може да станат и защо да не .
В същото време нямало такава регулация нито в САЩ нито в Англия.
Това е един малък пример как държавата се вре във всеки частен бизнес. Не се учудвайте ако тези каски са надценени с едно 30 процента само заради това.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

simeonovi написа:Не се учудвай като влезеш в докторски кабинет и забележиш че е оборудван с апаратура и мебели от 60те години.
Чакай да се изясним докторски или зъболекарски? Не, че има особено значение, де.
Втори въпрос. Ти влизал/а/ ли си? Щото аз редовно си правя зъбките в една чисто нова клиника. Освен това имам впечатления и от канадските болници, щото съм посещавала каквото душа ти иска: MRI, скенер, спешно отделение, родилно и т.н....Абе, каквото душа ти иска и не съм с такива впечатления от оборудването. Има и сестри доста. Поне не затварят болници поради липса на такива. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

Bistra написа:
simeonovi написа:Не се учудвай като влезеш в докторски кабинет и забележиш че е оборудван с апаратура и мебели от 60те години.
Чакай да се изясним докторски или зъболекарски? Не, че има особено значение, де.
Втори въпрос. Ти влизал/а/ ли си? Щото аз редовно си правя зъбките в една чисто нова клиника. Освен това имам впечатления и от канадските болници, щото съм посещавала каквото душа ти иска: MRI, скенер, спешно отделение, родилно и т.н....Абе, каквото душа ти иска и не съм с такива впечатления от оборудването. Има и сестри доста. Поне не затварят болници поради липса на такива. :lol:
Сигурно няма и чакане. И ако си раждала знаеш от самото начало кой доктор ще те изражда а не кой аматьор може да се падне на смяна.
Късмет се иска като тръгнеш по доктори.
За парите които изкарвам и данъците които плащам искам поне малко да не разчитам на късмета си в този случай.
А темата е за вискоте згради в България.:D
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
apple

Мнение от apple »

simeonovi написа:
Bistra написа:
Сигурно няма и чакане. И ако си раждала знаеш от самото начало кой доктор ще те изражда а не кой аматьор може да се падне на смяна.
Късмет се иска като тръгнеш по доктори.
За парите които изкарвам и данъците които плащам искам поне малко да не разчитам на късмета си в този случай.
А темата е за вискоте згради в България.:D
Госпожата ползва ВИП клиники, не спори с нея. Не ти е от "класата". ;) Пък и явно хипокохондрията не й е чужда, че доста опит е натрупала от посещения в здравни клиики, болници, зъбарници и т. н. /както сама казва/...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

apple написа:Госпожата ползва ВИП клиники, не спори с нея. Не ти е от "класата". ;) Пък и явно хипокохондрията не й е чужда, че доста опит е натрупала от посещения в здравни клиики, болници, зъбарници и т. н. /както сама казва/...
Този път не позна, миличка. ;)
В едно от бюрата, в което работех се занимавахме с реновации на болнични отделения. Тогава съм посещавала родилно. Иначе не съм раждала в Канада. Отделно имам експириънс (това не го пожелавам на никой) покрай сина ми.
Съпругът ми пък това работи и в момента - основно проекти към правителството болници и училища, та ги посещава също често. :)
И да ...всички зъбарски клиники са частни. Аз не знам да има държавна такава. Още въпроси, че ще излизам?
Темата е за високите сгради в България междувпрочем, както отбеляза колегата заходил в неправилна посока. ;)
pumpy

Мнение от pumpy »

simeonovi написа:Не се учудвай като влезеш в докторски кабинет и забележиш че е оборудван с апаратура и мебели от 60те години. И там като магистралите всичко "се прави в зависимост от нуждата" както ти спомена.
Поредната вървенющина - в моя кабинет не лекуват мебелите и оборудването, а АЗ. И турбините, и наконечниците ми и материалите са от тази година, не от 1960. Стола и шкафовете може и да са, но това на мен и пациентите ми не им пречи. А ако им пречи имат избор:
- самолета до Ванкувър - около 800-900 кинта и някоя модерна клиника там, която ползва fee guide-a умножен по две ;)

Същото и с магистралите - колите могат ли да стигнат от точка А до точка Б по TCH ? Могат. Работи ли - работи. Асфалта не бил лъскав и черен - майната му, пука ми на мен.
Сградите им били с външни стълби и дървени. Е и к'во от тва ? По-безопасни ли са при пожар ? По-безопасни са, защото има от къде да избягаш. Енергийно неефикасни, каза някой ? Защо ли сметката ми за отопление тук е по-ниска, отколкото на нашите в София ? И не говоря за съотношение към дохода, а за реални суми.
И не знам ти къде си раждала, но жена ми си я изроди доктора, който си я следеше от самото начало - напълно безплатно и без никакво чакане. Къде са тези некадърници, рпи които ходите бе хора ? Изобщо по-какви болници и поликлиники ходите в таз вашата Канада ?

Иначе мрънкането е супер лесно и МНОГО помага........
apple

Мнение от apple »

Да само един: Правиш ли разлика между ВИП клиника и частна клника? Никъде не съм писала за държавни клиники и частни... И то то ако само с гледане ставаше, кучето щеше да е най-добрият касапин. ;)
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

@pumpy
И при вас ли лепят с тиксо столовете да не излиза тапицерията? :D
Вярно имаме избор да избягаме като видим в какво състояние е кабинета за други услуги трябва да търпим.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

apple написа:Да само един: Правиш ли разлика между ВИП клиника и частна клника? Никъде не съм писала за държавни клиники и частни... И то то ако само с гледане ставаше, кучето щеше да е най-добрият касапин. ;)
Не, не правя. В Монреал няма ВИП клиники или поне не съм чувала за такива. В нормалните болници има ВИП стаи, за които можеш да си платиш, обаче. Зъболекарската клиника, която посещавам не е ВИП. Нормална частна клиника в нова сграда, специално построена за случая на не повече от 5 години. Техника и обзавеждане също датира от този период. Не е само гледане. Казах занимаваме се с реновации. Тук реновациите се правят като се подменя всичко основно: обзавеждане и апаратура.
pumpy

Мнение от pumpy »

simeonovi написа:@pumpy
И при вас ли лепят с тиксо столовете да не излиза тапицерията? :D
Вярно имаме избор да избягаме като видим в какво състояние е кабинета за други услуги трябва да търпим.
Аз пак казвам: "вие в коя Канада живеете бе хора ?"

Работил съм в повече от 10 клиники, повечето в Монреал и няколко в други провинции, вкючително на север, където се лети, за да стигнеш до клиниката и НИКЪДЕ не съм имал столове залепени с тиксо......
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Да бе, вярно, откъде ги намирате тия мизерии, такова нещо и аз не съм виждал. Поне да беше с duct tape, като реднеците, а то - тиксо ... :D
Нали е зъболекар, смени го като не ти харесва, зъболекарите се смянят най-лесно. А и личен доктор се сменя, аз съм вече при 3-ти от началото, като последният ми е избран не защото е с най-луксозния кабинет, а защото е на 1000 метра от вкъщи. И на всичкото отгоре офисът му е в къща, а не в high-rise. :D
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

roumensp написа:Да бе, вярно, откъде ги намирате тия мизерии, такова нещо и аз не съм виждал. Поне да беше с duct tape, като реднеците, а то - тиксо ... :D
Нали е зъболекар, смени го като не ти харесва, зъболекарите се смянят най-лесно. А и личен доктор се сменя, аз съм вече при 3-ти от началото, като последният ми е избран не защото е с най-луксозния кабинет, а защото е на 1000 метра от вкъщи. И на всичкото отгоре офисът му е в къща, а не в high-rise. :D
Семеен лекар не заболекър. А тия са кът .Ако мина оттам ще щтракна снимка с телефона да му видиш леглото за преглед. Иначе е много свестен и не искам да му правя лоша реклама на бизнеса. Все пак ни приглежда "безплатно".

Я кажи твоя в мазето ли те преглежда като ходиш у тях. :D
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Публикувай отговор