simeonovi написа:Не се учудвай като влезеш в докторски кабинет и забележиш че е оборудван с апаратура и мебели от 60те години. И там като магистралите всичко "се прави в зависимост от нуждата" както ти спомена.
Поредната вървенющина - в моя кабинет не лекуват мебелите и оборудването, а АЗ. И турбините, и наконечниците ми и материалите са от тази година, не от 1960. Стола и шкафовете може и да са, но това на мен и пациентите ми не им пречи. А ако им пречи имат избор:
- самолета до Ванкувър - около 800-900 кинта и някоя модерна клиника там, която ползва fee guide-a умножен по две
Същото и с магистралите - колите могат ли да стигнат от точка А до точка Б по TCH ? Могат. Работи ли - работи. Асфалта не бил лъскав и черен - майната му, пука ми на мен.
Сградите им били с външни стълби и дървени. Е и к'во от тва ? По-безопасни ли са при пожар ? По-безопасни са, защото има от къде да избягаш. Енергийно неефикасни, каза някой ? Защо ли сметката ми за отопление тук е по-ниска, отколкото на нашите в София ? И не говоря за съотношение към дохода, а за реални суми.
И не знам ти къде си раждала, но жена ми си я изроди доктора, който си я следеше от самото начало - напълно безплатно и без никакво чакане. Къде са тези некадърници, рпи които ходите бе хора ? Изобщо по-какви болници и поликлиники ходите в таз вашата Канада ?
Иначе мрънкането е супер лесно и МНОГО помага........