Документи Букурещ - Пролет 2011

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
pavelyankov
Напуснал форума

Re: Документи Букурещ - Пролет 2011

Мнение от pavelyankov »

[quote="zory_bory"] А нашите медицински ще изтекат.
Лошото е, че не можем да продължим живота си в никоя посока преди да получим отговор от тях, но никой не може да ги накара да ни дадат такъв. [/quote]

Зори бори, просто го напиши ! Не може да няма някой, на когото бюрото в Букурещ да е подчинено.

Извън темата: абе що ми излизат цитатите така ?

smt пак ме изпревари :)
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
smt

Мнение от smt »

pavelyankov написа:smt пак ме изпревари :)
:) Опитвам се да помогна и да дам кураж.
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Затова ме кефиш ;)
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
zory_bory

Мнение от zory_bory »

Искрено ви благодаря за насърчението, наистина ще им напиша писмо. Шубе ме е, щото си мисля, че имиграционните служители всичко може да сметнат за подозрително дори моето препиране...Но поне да ми кажат защо ни бавят, ние не сме една папка и някво досие на бюрото им, ние сме живи хора (все още). В едно писмо им бях написала, че се притесняваме от забавянето и, че така не можем нито работа да си търсим там, нито жилище, а те си ми цитираха новия 12 мес. срок и това си е. Но ще пиша едно сърдечно писмо, зер ги трогне.
Последно промяна от zory_bory на Пет Май 27, 2011 2:35 pm, променено общо 1 път.
Karadjova

Мнение от Karadjova »

Здравейте, и аз одавна не съм писала.Ама няма какво.Обаче вече не се стърпях.
Аз първа изпратих док, до Букурещ, и още не съм получила баркодове. Писах, отг. 6 месеца за медицински, а дали са пратили баркодове-нищо не казаха.И сега чакам.....обаче това невидение, май много ме ядосва:)
Зори, ти си уникален случай, един от малкото.Дано края да е скоро и да е положителен!
:)
Аватар
zory_bory

Мнение от zory_bory »

Karadjova,
виж какво четох в една много стар пост. Цитирам:

"Вчера Боби успя най-после да проведе удовлетворяващ ни разговор с Букурещ! (И ние като всички, правили медицински май и юни месец, бяхме притеснени от факта, че хората след нас получават масово визи, а наши милости нямат ни вест, ни кост от имиграционните…) Преди вчера бяхме пуснали няколко e-mail-а до Букурещ и се бяхме обаждали по телефона няколко пъти, но уви - на писмата ни не отговаряха, а по телефона ни затваряха с думите: "Нямаме база за разговор, щом не сме пресрочили обявените срокове.".

Вчера Боби се обадил и като никога - попаднал на отзивчиви служителки, едната от които дори проверила досието ни. Тя казала, че всичко по него е наред, документите са ОК, медицинските ни са одобрени и от Виена (където имат последната дума по тях след Вита и Букурещ), че са получили "развълнувания ни e-mail" и че нямаме основания за притеснение - tout est en ordre. Също така казала, че нещата не зависят от нея и не може да ни каже срок, в който кандидатурата ни ще бъде обработена и ще получим писмо за визите. Всичко зависи от служителя, на чието бюро е попаднала папката с документите ни. Но по нейно мнение, при настояване от страна на Боби, все пак дала ориентир, че можем да чакаме писмото през ноември или декември. Това е всичко.

Понеже по-рано тази седмица и Ванката (Хайдушки) проведе подобен разговор с друга служителка, от всичко това могат да се направят следните изводи:

1. Всички e-mail-и, които пишем до Букурещ, се прилагат към досиетата ни. Може и да не ни отговарят, но ги складират. От повторение на e-mail-ите май файда няма - те не ги "прескачат" и трият, а си ги класират при документите ни. Щом са счели за ненужно да отговарят при получено първо копие на дадено съобщение, много е вероятно да не отговорят и при второ, трето и прочее, само дето папката ни се пълни и впоследствие могат да започнат да се дразнят от нахалството ни. Обикновено, когато преценят че има защо - отговарят веднага, щом не са отговорили - май няма смисъл да настояваме.

2. Когато звъним по телефона и говорим на английски, обикновено ни отрязват. Интересното е, че са по-любезни и отзивчиви, ако говорим на френски. Може би в двата случая ни свързват с различни хора (изборът на език се прави още в самото начало при позвъняването) и френскоговорящите са по-любезни… но това е само догадка, вследствие на скромния ни опит. (Естествено, масово ние предпочитаме да говорим на български с мадам Юлия Баховски, но за съжаление тя работи в друг отдел и не може да ни помогне по въпросите, свързани с трепетното ни очакване на визи, а и не и е работа. Май няма смисъл по такива поводи да се звъни на нея.)
- мадам Баховски - тел: 0040 21 307 5005
- въпроси по досиетата - тел: 0040 21 307 5000

3. Бързината, с която се обработват досиетата ни не е една и съща за всички. Тя зависи от това при кой служител сме разпределени за обработка, а не от това как вървят сроковете при другите кандидатури. Вероятно, всички ние, с правени медицински през май, които нямаме още писма, сме попаднали при един и същи служител, който може да е в отпуск или пък да се занимава с нещо друго в момента и затова да нямаме развитие по кандидатурите.

4. Щом не са ни потърсили до сега (както е казала мадам Баховски на Иван), значи всичко е наред по досиетата ни (говорим за нашата група - същите тези "май-ци"). Общо-взето, до 3 месеца след направени медицински се обаждат, ако има проблем с тях. Това е малко или повече успокоително, значи само чакане му е майката, а не че има някакви проблеми с изследванията или документите ни.

Поздрави на всички чакащи визи и дано скоро да започнем един по един да се хвалим във форума с писмата!!!

Късмет и успех!

Роси"

Точка 3 дава някакво обяснение за вашето чакане, разбирам, че се ядосвате...дано скоро се похвалите. Стискам ви палци!!! :y:
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Karadjova,
и на мен ми прави впечатление, че има забавяне с баркодовете на тези, които са пратили докс към Букурещ началото на Март.
Manchester United Football Club
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

zory_bory, стискам палци и аз за вашето досие дано да стане със съветите където ти дават smt и Павката :y:
На мен също , ще ми бъде интересно какво би се получило, защото започнах да си правя междувремено планове пак да поработя пак в Англия докато трае тази процедура.
Много ще се радвам ако не гледат много, много правилниците със максималните срокове, които ги цитирах и аз с идеята да успокоя ситуацията :y:
Последно промяна от mufc на Пет Май 27, 2011 3:21 pm, променено общо 1 път.
Karadjova

Мнение от Karadjova »

:) Аз съм си създала, собствена успокоителна теория:)
Подалите док, март още, са подхванали да им разглеждат досиетата, улисали са се и не са сметнали за необходимо да пратят баркодове.Може да ги пратят с мед. , в едно.Пестят пликове:)
Чакаме формуляри и това е, само дано са преди септември, и после поканите за визи може и по бързо:) както каза Емили. Аз това и мнение одавна съм го приела, за успокоение:)
Зори, Благодаря за пост-а! :)

А, има и съвестни Държавни служители, моля ви, недейте "опрочава"всички . :D
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Ееее, Караджова, разбира се че има съвестни държавни служители. Даже повечето са такива ;)
Вини Джоунс
Joya

Мнение от Joya »

И при нас няма баркодове, и аз съм от горе - долу първата група подали.
И моята теория е, че зависи при кой служител си попаднал.
Ще дойдат споко, не се притеснявайте.
Всичко с времето си, може и да е за добре, това забавяне, въпреки че чакането е убийствено.
Аз се успокоявам с мисълта, че ще науча по-добре френски, ще си припомня английският, и поне едното дете ще тръгне предучилищна, та няма да цакам за две детски :devil:
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
smt

Мнение от smt »

Това, че всяко наше писмо до емиграционните се записва към личния ни файл никой не може да го твърди със сигурност. Не знам, струва ми се странно, а и е губене на ценно за тях време. ;) А, по повод това на кое бюро попада кандидатурата ни приемам, че има логика. Въпреки това според мен не пречи да се подтикват служителите за да работят малко по-стегнато. ;) :) Преди години френската процедура протичаше за около 6-8 м., а сега май ги изравниха с федералната, която беше над 2 години!
Аватар
sourisGBG

Мнение от sourisGBG »

Не губете кураж и дух. Ние също се бяхме подготвили да чакаме още много, но вчера проверихме пощата си и ... БАРКОДОВЕТЕ ДОЙДОХА!
Пожелавам късмет и на другите, които все още ги чакат.
Документи до Виена - 22.03.2010
Accusé de réception - 04.01.2011
Интервю - 02.03.2011
DRP-Букурещ-02.04.2011
Баркодове - 27.05.2011
Получени мед. формуляри - 09.09.2011
Покани - 27.01.2012
Визи - 01.03.2012
Полет - 9 юни 2012
Пристигане в Gatineau
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

smt написа:Въпреки това според мен не пречи да се подтикват служителите за да работят малко по-стегнато. ;) :) Преди години френската процедура протичаше за около 6-8 м., а сега май ги изравниха с федералната, която беше над 2 години!
Въпроса е дали това подтикване да работят по-бързо дава реален резултат в полза на кандидата?
Аз например от моя опит с комуникацията със служители от Виена съм си направил извода, че си правят това което си им е заложено като план график и желанията на кандидата хич не ги интересуват... в случая си мислех, че като им досаждам повече, то те ще се разбързат и ще ни насрочат сесията по-бързо... като се има предвид, че започнах с подтикването още втората седмица на Октомври.
От друга гледна точка пък се казва, че колкото повече кандидата пита какво става, то толкова по-бавно ще му се обработва досието и като гладам тук какво се случва с колеги, които нямат баркод още и как като хората се интересуват какво става и що не са получили още нищо пъво им викат 3 месеца, после както казва ниа123, стават 6месеца... като тук въпроса е дали срока е станал по-голям за тези, които питат какво се случва?
Опитвам се да гледам на нещата обективно и приемам с две ръце идеи за да ги накараме да се размърдат, въпреки, че поне аз не виждам как ще стане, но много ще се радвам ако греша :rock:
smt

Мнение от smt »

mufc написа:
smt написа:Въпреки това според мен не пречи да се подтикват служителите за да работят малко по-стегнато. ;) :) Преди години френската процедура протичаше за около 6-8 м., а сега май ги изравниха с федералната, която беше над 2 години!
Въпроса е дали това подтикване да работят по-бързо дава реален резултат в полза на кандидата?
Аз например от моя опит с комуникацията със служители от Виена съм си направил извода, че си правят това което си им е заложено като план график и желанията на кандидата хич не ги интересуват... в случая си мислех, че като им досаждам повече, то те ще се разбързат и ще ни насрочат сесията по-бързо... като се има предвид, че започнах с подтикването още втората седмица на Октомври.
От друга гледна точка пък се казва, че колкото повече кандидата пита какво става, то толкова по-бавно ще му се обработва досието и като гладам тук какво се случва с колеги, които нямат баркод още и как като хората се интересуват какво става и що не са получили още нищо пъво им викат 3 месеца, после както казва ниа123, стават 6месеца... като тук въпроса е дали срока е станал по-голям за тези, които питат какво се случва?
Опитвам се да гледам на нещата обективно и приемам с две ръце идеи за да ги накараме да се размърдат, въпреки, че поне аз не виждам как ще стане, но много ще се радвам ако греша :rock:
Предполагам кандидатите по френската процедура са твърде много и е възможно да не е толкова лесно обработването им. Изобщо не бих си помислила, че ако се интересувам как върви процедурата ми някой би се заял с мен и би увеличи срока от 3 на 6 месеца и го казва човек, който винаги си има едно на ум и не е толкова доверчив. И ние по федералната процедура чакаме и то не малко, но поне ние изчакваме търпеливо дадения ни от емиграционните срок и тогава започваме да пишем и да се интересуваме. Иска се търпение в някаква степен, но когато нещат излязат от нормалните срокове е редно да се загрижите за процедурата си!
Публикувай отговор