Естествено детските дрешки навремето са ти изглеждали скъпи, при 100 долара месечна заплата. Сега, при 1000 долара заплата, 10 пъти повече от тогава вече не са толкова скъпи. Данъците на имотите може да се повишат след време, но и заплатите също се повишават, така, че няма страшно. България постепенно се изравнява с Канада- и по цени, и по заплати.Pyrelight написа:joro написа:Ivan1007 написа: Абе, Жорко, тия деца не искат ли средства за отглеждането си, та ги изключваш от сметката?
Като си спомня навремето детските дрешки, колко бяха скъпи, свят ми се завива!... Ами частни детски градини, частни училища? Защо ги изпускаш? Те и управляващите ви, го правят, щото децата не били гласоподаватели...Ама поради тази причина гласоподавателите престават да ги раждат и намалявате с всеки изминал ден.![]()
Колкото до имотните ви данъци...Това няма да остане винаги така! ЕС ще изиска един ден реформа на данъчната система и какво ще правите тогава с тия ниски доходи, не ми се мисли! Ще продават някои хора на пожар - 2 апартамента за лев, стига да има кой да им ги купи.
Средната заплата достигна 1205 лева
Re: Средната заплата достигна 1205 лева
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Йорко,joro написа:22% от българите имат доход под 350 лева на месец, но това са доходи на член от семейство, като заплатите на родителите се разделят на тях и децата. Този въпрос сме го дъвкали.Ivan1007 написа:Йорко,joro написа:Сигурно имаш предвид 2005 година, защото в момента минималната заплата е 560 лева, а средната над 1200 лева. В София средната заплата вече е над 1000 канадски долара чисто, след данъци и осигуровки, което е към 1/3 от средната в Канада по номинал.Ivan1007 написа: Йорко,
Ми те нейде около 70% от хората в България мизерстват с под 550 лева на месец.
Аз все някак си ще преживея с 1000 долара на месец, но няма да ми се наложи.
В момента около 22% от българите живеят под прага на бедността, който е 350 лева.
Около 70 % са с доходи около или под минималната заплата.
Ако ще сравняваш София, я сравнявай с Калгари и Едмънтън - в Албърта заплатите са около 1.5 пъти по-високи от средните за Канада, подобно на София.
Та средната нетна заплата в Калгари е около 4.5 пъти по-висока от София.
Коли, бензин, електроника са по-евтини отколкото в София.
Режийните (ток, вода, отопление) и облеклоса колкото в София.
Хранителни стоки са 30-40 % по- скъпи отколкото в София.
Това, че 70% от хората в България са с доходи под минималната заплата е глупост.
Много се връзваш на фалшиви новини.
Дрехи, храни, електричество, различни услуги като фризьорство, кино, театър и др са много по-скъпи в Канада. Бензинът е по-евтин, но пък разстоянията в България са по-малки и на хората тук не им се налага да пътуват по 200 км всеки ден от къщи до работа и обратно.
Новите коли в САЩ и Канада са много по-скъпи отколкото в България и другите страни от ЕС и ще стават още по-скъпи заради митата на Тръмп. Също и електрониката. За наемите и цените на недвижимите имоти да не говорим. Данъците на недвижимите имоти в България са символични- около 100 лева годишно за къща с градина.
Между 2 и 3 пъти средно по-високи са цените в Канада, това е положението.
От тези 22% дето са под нивото на официалната мизерия в България повече от половината са в работоспособна възраст.
Никакви фалшиви новини Йорко, истински са си и е достатъчно да излезеш от София, за да я видиш мизерията, в която живеят хората в повечето окръжни градове, в малките градове и селата.
Дрехите са на почти същите цени Йорко, ако сравняваш едни и същи неща. Можеш да го водиш, ако сравниш цените в H&M, джинси от една и съща марка, са по- евтини в Канада. По-евтини са дрехите в България, ако сравняваш дрехите втора употреба и турските боклуци, каквито носят мнозинството от хората в България.
Електричеството е по-евтино в Албърта.
Новите коли са по-евтини в Канада, Йорко.
Отделен въпрос, че масово в България карат коли четвърта-пета употреба на 10-15-20 години, а не нови коли.
Наемите Йорко и цените на недвижимите имоти са съпоставими за съпоставими имоти. В Калгари огромното мнозинство от хората, живеят в еднофамилни къщи с двор, а не в рушащи се панелки на 50 години.
Същото е и с данъците - да живееш качествено и добре, а не в мизерия струва пари.
Мизерия си е Йорко, от където и да го погледнеш, мнозинството от хората в България живеят в мизерия.
Последно промяна от Ivan1007 на Съб Май 04, 2019 2:44 pm, променено общо 3 пъти.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Йорко,joro написа:Естествено детските дрешки навремето са ти изглеждали скъпи, при 100 долара месечна заплата. Сега, при 1000 долара заплата, 10 пъти повече от тогава вече не са толкова скъпи. Данъците на имотите може да се повишат след време, но и заплатите също се повишават, така, че няма страшно. България постепенно се изравнява с Канада- и по цени, и по заплати.Pyrelight написа:joro написа:Ivan1007 написа: Абе, Жорко, тия деца не искат ли средства за отглеждането си, та ги изключваш от сметката?
Като си спомня навремето детските дрешки, колко бяха скъпи, свят ми се завива!... Ами частни детски градини, частни училища? Защо ги изпускаш? Те и управляващите ви, го правят, щото децата не били гласоподаватели...Ама поради тази причина гласоподавателите престават да ги раждат и намалявате с всеки изминал ден.![]()
Колкото до имотните ви данъци...Това няма да остане винаги така! ЕС ще изиска един ден реформа на данъчната система и какво ще правите тогава с тия ниски доходи, не ми се мисли! Ще продават някои хора на пожар - 2 апартамента за лев, стига да има кой да им ги купи.
Оправи си цитата - това не съм го писал аз

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
- Pyrelight
- Напуснал форума
Не са ми изглеждали скъпи при такава месечна заплата, а си бяха скъпи по принцип.joro написа: Естествено детските дрешки навремето са ти изглеждали скъпи, при 100 долара месечна заплата. Сега, при 1000 долара заплата, 10 пъти повече от тогава вече не са толкова скъпи. Данъците на имотите може да се повишат след време, но и заплатите също се повишават, така, че няма страшно. България постепенно се изравнява с Канада- и по цени, и по заплати.
И навремето не съм имала въобще месечна заплата, защото имах компания аз лично. Донесох пари в Канада, колкото за даунпеймънт на къща без да съм взимала заеми, продавала недвижим имот и да съм имала проблеми да ги покажа пред канадската имиграция като теб.
Това, обаче не прави разходите по децата по-малки отнесени към средния доход за страната.
А с вдигането на заплатите, не ми казвай само, че цените държат старите нива, защото и двамата прекрасно знаем, че това не е така!
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
powered by pumpy
А колко процента от канадците са на социал? И колко на минималната заплата? Колко е средният доход на 22% най- бедни семейства в Канада? Не са всички канадци skilled workers със заплати над средната. Има и такива със заплати и под средната. Освен това Канада не е само Алберта, има и по-бедни провинции.
И в България, и в Канада има хора, които живеят в мизерия. Така е в цял свят- всеки сам си живее живота както реши- един вечер след работа учи френски, друг пие ракия. После този, който е учил взима повече от този, който е пил ракия през това време.
И в България вече има хора, които получават големи заплати и живеят все по-добре.
И в България, и в Канада има хора, които живеят в мизерия. Така е в цял свят- всеки сам си живее живота както реши- един вечер след работа учи френски, друг пие ракия. После този, който е учил взима повече от този, който е пил ракия през това време.
И в България вече има хора, които получават големи заплати и живеят все по-добре.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Заплатите и пенсиите се вдигат много по-бързо от цените. Затова и повечето хора са доволни от сегашното управление. Безработицата е ниска, не е проблем за средноинтелигентните българи да си намерят работа. Даже идват и от други държави да работят тук. Представите на българите в чужбина за живота в България зависят от техните вътрешни нагласи- който иска да вижда само лошото- ще вижда само лошото. Черногледият винаги ще търси и ще вижда само черното. Такива са хейтърите. Но това си е техен проблем. Пука им на хората в България за черногледите хейтъри в чужбина.
Последно промяна от joro на Съб Май 04, 2019 3:34 pm, променено общо 1 път.
Хехе, тези дни си говорих с баща ми, че се е разплатил накрая с общината за данъците - около 3 бона местни данъци и такси само тази година. Не знам жорко ти къде живееш, но 100 кинта за къща с градина не е нито в София, нито в Банскоjoro написа:Данъците на недвижимите имоти в България са символични- около 100 лева годишно за къща с градина.

Някой каза горе - частра детска градина. Монтесори в София - 600 кинта на месец. Братовчед на жена ми, нотариус има три човечета, и трите в частно училище, за транспорт си е наел шафьор, че му е по-тънко някой да му ги вози с негова кола, отколкото да плаща на училището за транспорт всеки ден напред и назад.
Не знам в какъв свят живеете, но съседа ми по къща работи в Title company. Точно както и аз работя в зъболекарски кабинет. Е не виждам кой от колегите ми в България може да си позволи, това което си позволява нотариус там. Тук съотношението е точно обратното и то не единици, а масово.
Да ти пратя касовата бележка от данъчното в общината. Не знам къде съм я забутал- данък за недвижим имот + такса смет 101 лева и някакви стотинки.pumpy написа:Хехе, тези дни си говорих с баща ми, че се е разплатил накрая с общината за данъците - около 3 бона местни данъци и такси само тази година. Не знам жорко ти къде живееш, но 100 кинта за къща с градина не е нито в София, нито в Банскоjoro написа:Данъците на недвижимите имоти в България са символични- около 100 лева годишно за къща с градина.
Сигурно баща ти е плащал някакви други данъци, питай го по-подробно.
Нотариус в София 600 кинта ги изкарва за два часа.pumpy написа:Хехе, тези дни си говорих с баща ми, че се е разплатил накрая с общината за данъците - около 3 бона местни данъци и такси само тази година. Не знам жорко ти къде живееш, но 100 кинта за къща с градина не е нито в София, нито в Банскоjoro написа:Данъците на недвижимите имоти в България са символични- около 100 лева годишно за къща с градина.
Някой каза горе - частра детска градина. Монтесори в София - 600 кинта на месец. Братовчед на жена ми, нотариус има три човечета, и трите в частно училище, за транспорт си е наел шафьор, че му е по-тънко някой да му ги вози с негова кола, отколкото да плаща на училището за транспорт всеки ден напред и назад.
Не знам в какъв свят живеете, но съседа ми по къща работи в Title company. Точно както и аз работя в зъболекарски кабинет. Е не виждам кой от колегите ми в България може да си позволи, това което си позволява нотариус там. Тук съотношението е точно обратното и то не единици, а масово.
Не бе майна, имотни данъци и такси. Не на доход, защото на дохода му се удържат още при източника, така че там не плаща.joro написа:Да ти пратя касовата бележка от данъчното в общината. Не знам къде съм я забутал- данък за недвижим имот + такса смет 101 лева и някакви стотинки.pumpy написа:Хехе, тези дни си говорих с баща ми, че се е разплатил накрая с общината за данъците - около 3 бона местни данъци и такси само тази година. Не знам жорко ти къде живееш, но 100 кинта за къща с градина не е нито в София, нито в Банскоjoro написа:Данъците на недвижимите имоти в България са символични- около 100 лева годишно за къща с градина.
А относно братчеда и 600 кинта и аз това казвам. В България той ги изкарва за 2 часа.Въпроса ми колко от колегите ми, зъболекари изкарват 300 на час в България, всеки час и така по 8 часа на ден ?
Момчето, с което работим в един от кабинетите, прясно завършил и с около половин милион заем за изплащане, прави около 3200 в левове на ден, за 8 часов работен ден, но е малко през пръсти, но е масов модел. Е съседа ми от нотариалната кантора не прави по 3200 на ден в левове тук, за това идеше реч....
Сигурно баща ти има много имоти, аз за етаж от двуетажна къща + половин декар градина + два декара ливада платих 101 лева и стотинки. Досега плащах към 80 лева, от тази година почнаха да слагат данъци и на земеделската земя и ливадите.pumpy написа:Не бе майна, имотни данъци и такси. Не на доход, защото на дохода му се удържат още при източника, така че там не плаща.joro написа:Да ти пратя касовата бележка от данъчното в общината. Не знам къде съм я забутал- данък за недвижим имот + такса смет 101 лева и някакви стотинки.pumpy написа:Хехе, тези дни си говорих с баща ми, че се е разплатил накрая с общината за данъците - около 3 бона местни данъци и такси само тази година. Не знам жорко ти къде живееш, но 100 кинта за къща с градина не е нито в София, нито в Банскоjoro написа:Данъците на недвижимите имоти в България са символични- около 100 лева годишно за къща с градина.
А относно братчеда и 600 кинта и аз това казвам. В България той ги изкарва за 2 часа.Въпроса ми колко от колегите ми, зъболекари изкарват 300 на час в България, всеки час и така по 8 часа на ден ?
Момчето, с което работим в един от кабинетите, прясно завършил и с около половин милион заем за изплащане, прави около 3200 в левове на ден, за 8 часов работен ден, но е малко през пръсти, но е масов модел. Е съседа ми от нотариалната кантора не прави по 3200 на ден в левове тук, за това идеше реч....
Ако имаш един дом и живееш в него плащаш ниски данъци, за втори дом данъците са по-големи, за промишлени помещения, складове, семейни хотели и др данъците са още по-големи.
Не съм зъболекар и не знам колко изкарват на час зъболекарите. А те имат и разходи, ако ти взимат да кажем 100 лева за пломба не значи, че са изкарали 100 лева- половината са разходи за материали, ток, вода, наем за помещението, данъци и др. Освен това зависи и какъв зъболекар си- при по-добрите ходят повече пациенти и затова изкарват и повече. Така е при всички, не само при зъболекарите. Пазарна икономика- по-добрият печели повече.
Йорко,joro написа:А колко процента от канадците са на социал? И колко на минималната заплата? Колко е средният доход на 22% най- бедни семейства в Канада? Не са всички канадци skilled workers със заплати над средната. Има и такива със заплати и под средната. Освен това Канада не е само Алберта, има и по-бедни провинции.
Айде да не се засилваме на 22% от канадците, щото там нещата ще изглеждат още по-стресиращо
Около 9.5% от канадците са под прага на бедността, като този праг е различен според това къде живеят

Туй след данъци Йорко.
Това са около 3500 канадски долара на месец след данъци, колкото правят нема и един стадион хора в България преди данъци.
https://www.cbc.ca/news/business/statis ... -1.5033796"Albertans had the highest median after-tax income in 2017, at $70,300, a figure that declined by $1,000 from 2016's level. Nova Scotia had the lowest, at $50,200.
Та това е положението - най-бедните в Канада са в пъти по-добре от "средната класа " в България
Откъде ги вадиш тия глупости бе Иване? Средната заплата в Канада е към 2800 канадски долара след данъци и осигуровки. Бегай с тая фалшива информация, и Стрина пишеше как чиновниците взимали по 3000 долара чисто. Затова ставали шофьори на големи камиони, да се клатят и въртят геврека по 24часа и да взимат повече. Че Канада е по-богата от България- по-богата е, ама чак пък толкова.Ivan1007 написа:Йорко,joro написа:А колко процента от канадците са на социал? И колко на минималната заплата? Колко е средният доход на 22% най- бедни семейства в Канада? Не са всички канадци skilled workers със заплати над средната. Има и такива със заплати и под средната. Освен това Канада не е само Алберта, има и по-бедни провинции.
Айде да не се засилваме на 22% от канадците, щото там нещата ще изглеждат още по-стресиращо
Около 9.5% от канадците са под прага на бедността, като този праг е различен според това къде живеят
Туй след данъци Йорко.
Това са около 3500 канадски долара на месец след данъци, колкото правят нема и един стадион хора в България преди данъци.
https://www.cbc.ca/news/business/statis ... -1.5033796"Albertans had the highest median after-tax income in 2017, at $70,300, a figure that declined by $1,000 from 2016's level. Nova Scotia had the lowest, at $50,200.
Та това е положението - най-бедните в Канада са в пъти по-добре от "средната класа " в България
Средната заплата в Канада е 3649 долара бруто/ 2897 долара нето, около 1900 евро.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... erage_wage"
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... erage_wage"
Йорко,
Не е за учудване, че навремето не са те пуснали в Канада - ти не може да прочетеш и осмислиш елементарен текст.
Заплата и доход на семейството са две различни неща Йорко.
Помисли малко, преспи, утре пробвай пак - може и да успееш да разбереш, макар че се съмнявам.
Не е за учудване, че навремето не са те пуснали в Канада - ти не може да прочетеш и осмислиш елементарен текст.
Заплата и доход на семейството са две различни неща Йорко.
Помисли малко, преспи, утре пробвай пак - може и да успееш да разбереш, макар че се съмнявам.