MrGeek написа:
Daisy2 написа:Мр. Гийк,
Аз,мисля, изрично подчертах, че ме интересува сами личен опит - кой какво е гледал, кое му е харесало, как го е усетил, коя постановка/опера/представление би препоръчал и кое - не.
Отговорът ми беше продиктуван от това твое саркастично мнение:
Daisy2 написа:Ти ме разби! Не вярвам, че няма театри и концерти в Канада - държава от 33 милиона, с градове в топ на света по "най-добро място за живеене" - там даже имаше критерий за оценка "културен живот и прояви". Все някъде има.
Както и от твърдението ти, че едва ли не в България чалгата е нещо нарочно хиперболизирано и всъщност на практика имагинерно, докато хората основно ходят на театър и опера, за които представления не могат да се намерят билети с месеци напред. Ако съм те разбрал погрешно, моля да бъда извинен.

И защо да е саркастичо?! Това си е съвсем вярно - в тези класации има такъв критерий.
Чалгата в България е рапът и хип-хопът, и латиното при вас. Има си я, има си хора, които я слушат, процентно вероятно са много повече от слушащите опера (вероятно, щото нямам конкертни данни). Но и при вас е същото, и в САЩ, и в Германия (там дори не си представям каква чалга слушат

), и в Испания. Има си ТВ и радио за чалга, има си и за опера, има си и за рок, има си, за каквото се сетиш. Никой никого не кара насила да слуша, освен от някое кабрио, но съм слушала надута и рок музика от коли, както и чалга. Опера до сега не съм, обаче
Иначе в България има и хора, слушащи рок и поп, концерите на АС/ДС, Дейвид Ковърдейл, Юрая Хийп (те пяха в Каварна на Джулай Морнинг) са пълни. Сега през май ще идва Бон Джоуви. Дио беше на концерт тук, пак в Каварна (бог да го прости, голям глас!) Куин идваха, но ясно, че без Фреди. В Каварна на Джулай морнинг знаеш ли какъв купон се вихри

и съвсем не от старци
За България това също е факт - не могат да се намерят за някои постановки с месеци наред. Искам да подаря билети на близко семейство за "Животът е прекрасен" и от два месеца не мога да взема билети. Е, ясно е, че ако спя пред театъра, ще взема. Обаче тази опция не ми харесва. Ама защо основно? Който си ходи, си ходи. Има достатъчно желаещи да ходят, салоните са пълни. Но все пак в театъра има 200-400-600 места, а в коцертна зала има хиляди, на стадион - десетки хиляди.