Резултатът е до голяма степен късмет. Но Марто, аз и преди съм казвала, че съм завършила френска гимназия преди много години. И макар да не съм упражнявала изобщо езика, този факт не е за пренебрегване. Смятам, че ако сега се запиша за изпит примерно след 2 месеца - да, ще ги покрия. Но ако се явявам днес - едва ли.martatabs написа:karelia79, според подписът ти имаш нива В2/С1 изкарани края на октомври 2011 година. Към настоящия момент смяташ ли, че би ги покрила отново?
В очакване на покана за интервю...
Re: Забавяне на accusé-то 2
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
когато нашето семейство подаваше молбата 09/2011 в сайта пишеше: Pour accélérer le traitement de votre demande, joignez à votre Demande de certificat de sélection (DCS) une attestation de l'un des deux tests reconnus par le ministère de l’Immigration et des Communautés culturelles (MICC) pour l’évaluation des connaissances linguistiques en français – soit un Test d’évaluation du français adapté pour le Québec (TEFaQ) ou un Test de connaissance du français pour le Québec (TCFQ).
Съвсееееем, ама съвсем нормално е да се даде приоритет на кандидатури, които са си доказали точките с документи, още повече и добрите нива на езици.
Карелия, ти сега ли си прати TCFQ, след като се явява последния път или още миналата година го прати. А оригинала ли прати или копие?
borkoo, на последното интервю се явяваха кандидати с готови досиета до 11/2010 и така като гледам статистиката не мога да си представя как семейства, подали средата или есента на 2010 /както казваш/ и на които са били пълни досиетата не са поканени март 2012. И си в много голяма заблуда, че явяването на тестовете за езици, без да са поискани от имиграционните, е загуба на време и пари. Карелия доказва точно обратното.
Съвсееееем, ама съвсем нормално е да се даде приоритет на кандидатури, които са си доказали точките с документи, още повече и добрите нива на езици.
Карелия, ти сега ли си прати TCFQ, след като се явява последния път или още миналата година го прати. А оригинала ли прати или копие?
borkoo, на последното интервю се явяваха кандидати с готови досиета до 11/2010 и така като гледам статистиката не мога да си представя как семейства, подали средата или есента на 2010 /както казваш/ и на които са били пълни досиетата не са поканени март 2012. И си в много голяма заблуда, че явяването на тестовете за езици, без да са поискани от имиграционните, е загуба на време и пари. Карелия доказва точно обратното.
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Според написаните отчетите тези , които не покриват заявените нива на интервю и ако точките са им на кантар, връщат се за език, не се връщат кандидати с сертификати за език и с приоритетните професии. Сесията води някаква Моник Фортен, жената на възраст и е строга. Много проверява знанията на език със страничните въпроси като например: да раскажат за своя град, за климата, за политическата обстановка в държавата от която идват, въпросите от тяхното ежедневие и т.н. Също така, сериозно се проверяват дипломите и ако нещо й се стори подозрително взема за проверката и ако всичко е наред обещава да прати сертификати по пощата.cantare написа:При какви условия връщат за сертификат по френски? Любопитно ми е, при това положение кандидатите събират ли точките или са на кантар и затова им искат и изпит?Tish написа: Само да кажа, в момента чета как протича сесията в Москва, голямата част от кандидати са върнати да се явят на изпит по френски и да пратят сертификати в срокът до 1 г.
Това е сайт http://www.razgovory.com/ru/forum/viewt ... start=5640" , някъде от 189-190 страница започват отчетите
milly, оригиналите на сертификатите ги пратих наскоро, както се вижда от подписа ми. Преди това им бях пратила нот.заверени копия, понеже се притеснявах да не се загубят. Но ни вест, ни кост. Пратих им мейл със запитване дали ще ги вземат предвид тези сертификати, като не са оригинали, като им обещах да донеса оригиналите на интервюто. Обаче ми отговориха, че няма да ги вземат предвид, а приемат само оригинали. Затова втория път им ги пратих оригиналните сертификати.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
Здравейте!
Аз пък съм на мнение,че ще ни извикат сега на интервю/когато и да е това сега/
Познавам двойка от Варна,които бяха получили акюзе много след кандидати чакащи от преди 2 сесии интервюта преди тяхното.Е,извикаха нашите познати от Варна за интервю като оставиха на изчакване кандидатуриу от преди година и половина чакане./от акюзе до интервю 6 месеца/.Лично аз не виждам нищо лошо в самонавиването.Но аз съм си аз.
Ако трябва да съм реалист и да си кажа,че ще сме на интервю след още една година,то например не виждам смисъл повече в това да се занимаваме постоянно с френски при положение,че сме подготвени и сега за явяване/например с времето се отпускам и не поддържам едно и също темпо на учене/
Колкото до руснаците,лично аз не съм убеден дали връщането за сертификат не е изкуствено наложено с цел да се бави още процедурата./просто чиновниците следват инструкции/
Един вид за да не се замрази изкуствено процедурата просто ще ги позабавят изкуствено във времето.Хм!
Аз пък съм на мнение,че ще ни извикат сега на интервю/когато и да е това сега/
Познавам двойка от Варна,които бяха получили акюзе много след кандидати чакащи от преди 2 сесии интервюта преди тяхното.Е,извикаха нашите познати от Варна за интервю като оставиха на изчакване кандидатуриу от преди година и половина чакане./от акюзе до интервю 6 месеца/.Лично аз не виждам нищо лошо в самонавиването.Но аз съм си аз.
Ако трябва да съм реалист и да си кажа,че ще сме на интервю след още една година,то например не виждам смисъл повече в това да се занимаваме постоянно с френски при положение,че сме подготвени и сега за явяване/например с времето се отпускам и не поддържам едно и също темпо на учене/
Колкото до руснаците,лично аз не съм убеден дали връщането за сертификат не е изкуствено наложено с цел да се бави още процедурата./просто чиновниците следват инструкции/

Един вид за да не се замрази изкуствено процедурата просто ще ги позабавят изкуствено във времето.Хм!
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
-
borkoo написа:Предварително се извинявам за дозата писимизъм която ще внеса сега,но нека бъдем реалисти.Карелия79,честито и от нас.Радваме се за всички,които са преминали първото сито и чакат с трепет интервюто.Но приятели,моля не се заблуждавайте за две неща.Пъвото е,че като са ви изпратили заветното писмо и ще бъдете поканени на следващото интервю.Няма такава гаранция.Писах го веднъж и ще се повторя.Има не малко хора подали документи средата,есента и зимата на 2010 година,които също имат писмо,че са включени в списък за бъдещо интервю,тоест те не бяха поканени на интервюто през март 2012 година.Убедена съм,че първо ще поканят тях и след това ще канят кандидати подали документи през 2011 година.И второ,не се навивайте излишно,че тази година ще има нова сесия.Така се навивахме и ние през 2010 и 2011 година,но уви имаше само по една сесия.През 2010г само 2 седмици,а през 2011г 3 седмици.Тази година сесията беше само 2 седмици.А до 2009г включително е имало по 2 сесии на година за по 2 седмици.Личното ми предчувствие е,че ще има зимна сесия 2012 дано се окажа права,но не се самонавивайте,така разочарованието е по-голямо.Искам да кажа и още нещо за мнението на ВИК относно тестовете за ТСФК.Пак ще се повторя,извинете,но за мене това явяване е загуба на време и пари,ако освен имиграционните не са ти поискали такъв.Говоря за хората подали документи до 05.12.2011.Разбира се след тази дата теста и задължителен и всеки кандидат желаещ повече точки трябва да го мине,а водещия задължително.Никой не може да промени мнението ми.Убедена съм,че никой не е минал без интервю,само с тест,ако този тест е бил негова самоинициатива,тоест не му е бил поискан.Мисля,че Карелия79 за пореден път е живото доказателство.При тези високи нива,доказани по безпорен начин,тя ще бъде повикана на интервю.Ами сори,ако съм попарила нечий оптимизъм,но мисля,че трябва да бъдем преди всичко реалисти.Учете френски,гответе се да защититите вашия работен проект за Квебек и съм убедена,че ще успеете.
Напротив Борко, има колеги със сертификати по френски език, получили сертификатите си за селекция направо по пощата, прескачайки етапа интервю. Лично ние познаваме едно такова семейство от Варна. Ако се разровите из форума ще намерите и други.
Лично мое мнение е, че щом са толкова затрупани с досиета и работа (както ни писаха в отговор на мейлите и на писмото, което получихме) най- лесния и бърз начин да ги разчистят е като започнат да пускат сертификати и по поща на кандидатури, идеално подкрепени с документация по всяка една точка, включително езиците. Но така мисля аз. А какво е в главите на имиграционните ще разберем рано или късно.
Браво на Карелия от нас и шапки долу за положените усилия и труд!
DSC - 11.11.2011
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
Да се похваля и аз. Преди 30 минути са ми пратили същият e-mail като на Карелия, от същата госпожица или госпожа. Сега трябва да се чака покана за интервю. 

- jasmin_veni
razorman честито!
Вие пращахте ли сертификати? Чисто информативно питам
Вие пращахте ли сертификати? Чисто информативно питам

DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно

Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
razorman честито и от нас!
доколкото виждам в статистиката, имате сертификати по френски
скоро и с покани за интервю да се похвалите
доколкото виждам в статистиката, имате сертификати по френски

скоро и с покани за интервю да се похвалите

Документи Виена : 11.08.2011
Интервю : 09.04.2013
Документи Нова Скотия : 4.06.2014
Баркодове : 29.08.2014
Медицински : 07.09.2015
Покани за визи: 22.09.15
Визи: 03.10.15
Интервю : 09.04.2013
Документи Нова Скотия : 4.06.2014
Баркодове : 29.08.2014
Медицински : 07.09.2015
Покани за визи: 22.09.15
Визи: 03.10.15
Честито! Много се радвам за вас!razorman написа:Да се похваля и аз. Преди 30 минути са ми пратили същият e-mail като на Карелия, от същата госпожица или госпожа. Сега трябва да се чака покана за интервю.

Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
Честито на печелившите! Това са много добри новини. Дано в скоро време има повече хора с подобни e-mail-и.
Здравейте! И ние получихме писмо за очакване на интервю
За обнадеждаване на аудиторията, искам да споделя, че не сме прилагали сертификати за езици. Тъкмо бяхме прибрали учебниците по френски в гардероба...
Пак ще се вадят
Успех на всички !!!

DCS-Montréal-25.07.2013
Accusé de réception-04.10.2013
CSQ по пощата - 09.09.2015
Втори пакет документи-Sidney, NS, Canada - 22.10.2015
Баркодове - 18.01.2016
Медицински - 26.02.2016
Покана за визи - 02.03.2016
Визи - 22.03.2016
Accusé de réception-04.10.2013
CSQ по пощата - 09.09.2015
Втори пакет документи-Sidney, NS, Canada - 22.10.2015
Баркодове - 18.01.2016
Медицински - 26.02.2016
Покана за визи - 02.03.2016
Визи - 22.03.2016
Re: В очакване на покана за интервю...
Много ви благодаря!
При подаване на документите до Виена приложих сертификат по английски, а в началото на юни са получили и сертификата по френски. Не знам дали това е повлияло по някакъв начин.
Честито и на veselqk!

При подаване на документите до Виена приложих сертификат по английски, а в началото на юни са получили и сертификата по френски. Не знам дали това е повлияло по някакъв начин.
Честито и на veselqk!

ОооооВеселяк, супер! Честито и на вас! Като гледам - явно се разработиха и бързо ще се съберем хора за 3 сесии...veselqk написа:Здравейте! И ние получихме писмо за очакване на интервюЗа обнадеждаване на аудиторията, искам да споделя, че не сме прилагали сертификати за езици. Тъкмо бяхме прибрали учебниците по френски в гардероба...
Пак ще се вадят
Успех на всички !!!

Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.