Случайно ли си изтрил емотикона

mice написа:Според мен Блъди е прав със съвета за десктоп/лаптоп.
ivalin, някого си е много точно използвано в изречението, което си цитирал.
Клисуров, да, обявата ти не е за да впечатлиш лингвистите, но това е твоята визитна картичка, пътят ти до клиентите. Те не познават работата ти, но виждат обявата с грешки. Ако виждат грешки в текста, още преди да са се запознали с теб, какво ще си помислят за работата ти, за желанието ти да изпипваш, а не да претупваш нещата. Едно време един преподавател изтри цялата дъска - стана чисто бяла. Направи с маркер една черна точка и ни попита - какво виждате - всички казахме - черна точка. Отговорът му беше, на цялата бяла изчистена дъска, вие виждате тази мъничка черна точка. Точно това ще видят и интервюиращите ви за работа, когато ви четат СВ-то. Изпипвайте възможно най-добре нещата, не претупвайте СВ-то, защото всяка малка грешка ще се отличава като тази черна точка. Не знам дали ме разбра, но ако човек държи на качеството и на сериозни клиенти, трябва да се постарае.
ablood, да ти е живо и здраво бебето!ablood написа:Проблемът е, че вместо да посоча грешката, аз просто я цитирах и цапнах един ухилен емотикон. Имах бебе в дясната ръка и не ме биваше за писане.
klisurov го разтълкува като подценяване на способностите му да оправя компютърни проблими и си го отнесох. Може би заслужено.
Много хубав пример. Звучи ми още като "бутилката е наполовина празна/ наполовина пълна". Негативизъм/позитивизъм. Песимизъм/оптимизъм.mice написа:...Едно време един преподавател изтри цялата дъска - стана чисто бяла. Направи с маркер една черна точка и ни попита - какво виждате - всички казахме - черна точка. Отговорът му беше, на цялата бяла изчистена дъска, вие виждате тази мъничка черна точка.
Пък според мен ти не си прав/а и това е очивадно за специалистите! Явно няма как да знаеш кое е по-правилното и причините за това могат да бъдат много или ЕГН-то (предполагам от факта, защото едно време всички дъски бяха черни) или некачествени даскали по БЕЛ и т.н. ти си знаеш най-добре...mice написа:Според мен Блъди е прав със съвета за десктоп/лаптоп.
ivalin, някого си е много точно използвано в изречението, което си цитирал.
Клисуров, да, обявата ти не е за да впечатлиш лингвистите, но това е твоята визитна картичка, пътят ти до клиентите. Те не познават работата ти, но виждат обявата с грешки. Ако виждат грешки в текста, още преди да са се запознали с теб, какво ще си помислят за работата ти, за желанието ти да изпипваш, а не да претупваш нещата. Едно време един преподавател изтри цялата дъска - стана чисто бяла. Направи с маркер една черна точка и ни попита - какво виждате - всички казахме - черна точка. Отговорът му беше, на цялата бяла изчистена дъска, вие виждате тази мъничка черна точка. Точно това ще видят и интервюиращите ви за работа, когато ви четат СВ-то. Изпипвайте възможно най-добре нещата, не претупвайте СВ-то, защото всяка малка грешка ще се отличава като тази черна точка. Не знам дали ме разбра, но ако човек държи на качеството и на сериозни клиенти, трябва да се постарае.
ivalin написа:...
Подбирайте си битките! Човекът е специалист.ivalin написа:Пък според мен ти не си прав/а и това е очивадно за специалистите! Явно няма как да знаеш кое е по-правилното...mice написа:...
//offivalin написа:!Marto написа:becks няма проблем. Ти имаш и той е, че си неграмотен.
За съжаление, все още НЕ съмmortigur написа: По темата искам да попитам klisurov има ли успех в намирането на работа? Интересно ми е просто....
За позиция, примерно Help Desk / Desk Side Support, нямам диплома, а за там, за където имам диплома, все още нямам право.bgdawg написа:си намерил някаква нормална работа
За малко, не значи, че си.Kan_Tangra написа:Help Desk не ти искат никаква диплома.
Аз навремето преди 7г за малко да се цаня. А тогава имах само икономика от бг. Даже непреведена.
Сега си викам ... добре, че не почнах ...
BTW, две години и половина по-късно, все още ли мислиш, че можеш да започнеш като инженер някъде другаде в Канада, освен в Кебек?Kan_Tangra написа:Диплома от университет в Монреал да не се признава в BC или другаде в Канада!?
В нашия университет (Конкордия) периодично се правят сбирки/срещи с потенциални работодатели. На тия срещи се изсипват популярни фирми от цяла Канада, че и от Щатите. Редовно има HR-и, и дори президенти на фирми от Торонто, Ванкувър, или щатите. Например майкрософт долитат от Сиатъл. Наскоро дойде лично един пич, (главния му офис е Торонто, но има филиали и в Хюстън) дето напрвил 7 компании, като 1та от тях продал за милиард и половина.
Та не знам какво образование сте завършили в Монреал, ама моето определено се признава навсякъде (в северна Америка) ...