Linko написа:Язък за чакането и големите надежди, пълно разочарование.
filipne, за поредене път се убеждавам, че в главата ти е голяма боза и нямаш никаква представа за реалният живот и неговото необхватно многообразие. Работиш с някакви свои си постулатчета, чути или формулирани на базата на малкият ти личен житейски опит, но претендирайки да са есенцията на най-малкото половинвековна житейска мъдрост.
Обобщения от този род са най-малкото неуместни. Всъщност те са и обидни.
Това би трябвало да ти е ясно като администратор на този форум.
Ще те помоля за в бъдеще да се въздържаш от подобни
злобни коментари, никак не отиващи на претенциите ти за "позитивист".
Linko написа:
Каква ще да е тази позиция "максимално близо до специалността" и в същото време е ниско платена или не е платена изобщо?
Надявам се не искаш списък на всички възможни такива ?
Всеки може да си напрегне акъла и да открие такива за своята специалност.
А който не може задава въпроси като твоя.
Linko написа:
Защо да не може да почнеш като чистач в автосервиз да речем и да не можеш да станеш главен майстор и управител или пък като камериерка в хотел и да не можеш да станеш комплексен управител?
Може и да може. Не може обаче да започнеш като пицаджия и да се издигнеш до термоядрен инженер.
Linko написа:
Ти като ще даваш съвети за своята област защо не прецизираш и аудиторията си ами се опитваш да глобализираш?
Прочети най-първия ми постинг където съм направил необходимите уточнения за обощаването и прочие, именно с цел да ме отговарям многократно на подобни изявления.
Linko написа:
И като казваш "търсена специалност" то не трябва ли да обясниш и какво имаш предвид? Не е задължително хората да имат предвид и търсят точно търсената от теб специалност. А може би което не е търсено и ценено от теб не може да бъде търсено и ценено от друг?
Обяснявам с подробности за тези, които имат трудности с разбирането.
Търсена специалност най-общо казано е такава за която има относително голям брой позиции спрямо броя кандидати. Мисля, че в някой от правителствените сайтове имаше и списък на такива специалности, но аз лично не му вярвам много.