Ivan1007 написа:joro написа:Ivan1007 написа:
Йорко,
Ми те нейде около 70% от хората в България мизерстват с под 550 лева на месец.
Аз все някак си ще преживея с 1000 долара на месец, но няма да ми се наложи.

Сигурно имаш предвид 2005 година, защото в момента минималната заплата е 560 лева, а средната над 1200 лева. В София средната заплата вече е над 1000 канадски долара чисто, след данъци и осигуровки, което е към 1/3 от средната в Канада по номинал.
Йорко,
В момента около 22% от българите живеят под прага на бедността, който е 350 лева.
Около 70 % са с доходи около или под минималната заплата.
Ако ще сравняваш София, я сравнявай с Калгари и Едмънтън - в Албърта заплатите са около 1.5 пъти по-високи от средните за Канада, подобно на София.
Та средната нетна заплата в Калгари е около 4.5 пъти по-висока от София.
Коли, бензин, електроника са по-евтини отколкото в София.
Режийните (ток, вода, отопление) и облеклоса колкото в София.
Хранителни стоки са 30-40 % по- скъпи отколкото в София.
22% от българите имат доход под 350 лева на месец, но това са доходи на член от семейство, като заплатите на родителите се разделят на тях и децата. Този въпрос сме го дъвкали.
Това, че 70% от хората в България са с доходи под минималната заплата е глупост.
Много се връзваш на фалшиви новини.
Дрехи, храни, електричество, различни услуги като фризьорство, кино, театър и др са много по-скъпи в Канада. Бензинът е по-евтин, но пък разстоянията в България са по-малки и на хората тук не им се налага да пътуват по 200 км всеки ден от къщи до работа и обратно.
Новите коли в САЩ и Канада са много по-скъпи отколкото в България и другите страни от ЕС и ще стават още по-скъпи заради митата на Тръмп. Също и електрониката. За наемите и цените на недвижимите имоти да не говорим. Данъците на недвижимите имоти в България са символични- около 100 лева годишно за къща с градина.
Между 2 и 3 пъти средно по-високи са цените в Канада, това е положението.