Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Vedren

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от Vedren »

Всичко е корупция в БГ и е направено не за сигурност по пътищата за да дерат кожата на народа. Виждал съм как се вади таково медицинско бях с бртовчед ми като го вади. Отидохме в поликлиниката. Там са лекарите. Питахме за медицинско за изтекла шофьорска книжка на рецепцията. Една лелка каза. Имате две възможности. Едната давате 40 лв тук и имента на шофьора и идвате утере да си го вземете готово. Другия вариант е седите и чакате пред няколко кабинета. Пред всички има хора които чакат. Някои лекари са сутрин днес а другите следобяд.
Познай какво избират повечето хора които ходят на работа и чуят подобно нещо.

Така че в БГ нито е по сигурно да се кара кола нито умират по малко хора от катастрофи на 100 000 човека в сравнение с Канада.

Ако беше лесно и просто подменянето на книжка моя човек щеше да си я извади а не да рискува да го глобят. Човека работи отговорна работа и не може да отсъства ей така. Ще го направи някой ден ама трябва да вземе отпуска един ден когато не е натоварено в работа.
Последно промяна от Vedren на Сря Дек 26, 2018 12:11 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Жоро написа:
Ти кога беше в КАТ в София?
В КАТ бях това лято Август месец.
С отговорна дейност. Да пазя новото БМВ на братовчед ми докато го регистрира и е без номера.
Братовчед ми отиде в 06 сутринта за да чака на каналите за сверка на номер на шаси и на двигател. Към обяд ми се обади да ида да пазя колата. Отидох и той бе готов с каналите в 14 часа. Сигурно имаше 500 коли за същото нещо. След това ми даде колата аз я закарах незаконо без номера на 1 км на едно кафе и седях да я гледам и да пазя колата още 2-3 часа. През това време той чакаше на други гишета за номер и талон за собственост.
В КАТ като минеш каналите трябва да излезеш от района на КАТ . Паркинг няма. Това е масова практика двама човека да ходят при регистрация. Единия да пази колата защото още няма номера и застраховка а другия да виси по други гишета.. А крадците точно такива коли обичат. Незастраховани и не регистрирани още.
pumpy

Мнение от pumpy »

joro написа:.....аз ходя по 2-3 пъти на година на зъболекар да ми оправя зъбите. .....
Това не е възможно: в БГ зъболекарите са невероятни, какво ти оправят по 2-3 пъти в годината ? От къде толкова развалени зъби, при такова добро и ефтинко зъболечение ? Консултирай се с танграта да те оправят веднъж за винаги и после само да поддържаш ;) той ги знае добрите зъболекари в София. Или батката и той е специалист по въпроса
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

joro написа:
myhata II написа:В Торонто медицинско, Няма за обикновенна шофьорска книжка, попълва се формуляр със въпросник относно твоето здравно състояние, демек твоята сума е закон, слагат те на една машинка да ти мерят очите с едни лампички и числа и си готов
Не е врат, а шия. Не се вади медицинско, а се попълва формуляр- че каква е разликата?
Единственото предимство на Канада е по-високата средна заплата в сравнение с България.
Разликата, Йори, е 1 седмица на палатков лагер пред поликлиниката и КАТ, при положение, че си бил 10хил км за да видиш близките си за 2. :D
Хъм...изпуснах и паспортното преди това. :rofl: :lol:
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
pumpy

Мнение от pumpy »

Интересно ми е на какви ликари ходите в Кебек ? На мен ми се е случвало да чакам два пъти: веднъж в спешното, за процедура, което очевадно не беше спешна и ми мина и без да ме видят :)
Веднъж за специалист, отново за процедура, която според статистиката не беше нито показана, нито спешна. Статистиката се оказа права;
Като изключим тези две случки, не ми се случвало да вдигна елефона да си запиша час и да не ме вземат или днес или утре. В крайна сметка и аз има график и е трудно да се координираме за след повече от няколко дни....
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

На мой приятел бабата си замина точно от инфаркт в София, защото там медицинското обслужване е толкова бързо, че само като си помислиш и те обслужват по телепатия. |(
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

pumpy написа:
joro написа:.....аз ходя по 2-3 пъти на година на зъболекар да ми оправя зъбите. .....
Това не е възможно: в БГ зъболекарите са невероятни, какво ти оправят по 2-3 пъти в годината ? От къде толкова развалени зъби, при такова добро и ефтинко зъболечение ?
Явно не си си доучил навремето, истинските български зъболекари работят перспективно, като ти направят нещо следващата година трябва пак да отидеш, за да го доправят или поправят. :D Каквото ми направи моя пич навремето (доктор Влаев с офис до НАТФИЗ), всичкото трябваше да бъде redone в Щатите, “вадените” от него нерви се възпалиха, пломба се разду и цепна зъб на две и т.н. След като си оправих всички зъби в Щатите 2002-03 не съм имал никаква друга процедура освен почистване (което често пропускам поради мързел).
pumpy

Мнение от pumpy »

roumensp написа:
pumpy написа:
Това не е възможно: в БГ зъболекарите са невероятни, какво ти оправят по 2-3 пъти в годината ? От къде толкова развалени зъби, при такова добро и ефтинко зъболечение ?
Явно не си си доучил навремето, истинските български зъболекари работят перспективно, като ти направят нещо следващата година трябва пак да отидеш, за да го доправят или поправят. :D Каквото ми направи моя пич навремето (доктор Влаев с офис до НАТФИЗ), всичкото трябваше да бъде redone в Щатите, “вадените” от него нерви се възпалиха, пломба се разду и цепна зъб на две и т.н. След като си оправих всички зъби в Щатите 2002-03 не съм имал никаква друга процедура освен почистване (което често пропускам поради мързел).
Сакън да не си посмял да кажеш такова нещо. Тук всички са тарамбуки и нищо не разбират. В България зъболекарите са май-добрите и най-евтините (ама, че оксиморон). Най-правилното поведение е да си чакаш ваканцията и да си "оправяш" зъбите в БГ. И така година след година...
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа: Тук всички са тарамбуки и нищо не разбират.
Че то ти самият го твърдиш това бе, Пумпи. Или сега и това ще отречеш, че си го казвал? :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Kan_Tangra написа:
joro написа:
myhata II написа:В Торонто медицинско, Няма за обикновенна шофьорска книжка, попълва се формуляр със въпросник относно твоето здравно състояние, демек твоята сума е закон, слагат те на една машинка да ти мерят очите с едни лампички и числа и си готов
Не е врат, а шия. Не се вади медицинско, а се попълва формуляр- че каква е разликата?
Единственото предимство на Канада е по-високата средна заплата в сравнение с България.
Колко да е висока тая канадска средна заплата, след като за 10г период оквичаха света, че книжката не струвала 10лв, ами 20лв.
Да се смееш ли, да плачеш ли. Това пари за един обяд няма. Дето канадците си го носят завито от къщи. Че по тия плаци, няма ресторанти с бели покривки. :lol:
Не е и 20, ами 25 или по-скоро 50, защото това е за горе-долу същото време за което става в Албърта. На това слагаш 20 лева за медицинско, станаха 70. Слагаш заплата за два до четири дена - примерно твойта ако е станала вече 2000 лева на месец, това са още 200-400 лева отгоре и цената отиде на 270-470 лева, сравнено с 85 канадски долара. 8)
Това без да броим удоволствието в България да идеш в 6 сутринта, да се ръгаш с циганите около теб, да се запишеш в тетрадката и на всеки половин час да се явяваш на проверка като в казармата :facepalm:
Като гледах на снимките във вашата трапезария нямаше бели покривки, а пластмасови маси и столчета - в Макдоналдс определено изглежда по-добре.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
Kan_Tangra написа:
joro написа:
Колко да е висока тая канадска средна заплата, след като за 10г период оквичаха света, че книжката не струвала 10лв, ами 20лв.
Да се смееш ли, да плачеш ли. Това пари за един обяд няма. Дето канадците си го носят завито от къщи. Че по тия плаци, няма ресторанти с бели покривки. :lol:
Ясни са ми българите в Канада. Повечето от тях са или на цоциал, или на минималната заплата. И се утешават с измислени истории за България- ние може да сме много зле,ама в България са по-зле.
Йорко,
Няма как да ти е ясно, след като информация за българите в Канада имаш единствено от този форум, в който участваш, щото още не можеш да преживееш, че не са те пуснали в Квебек на минимална заплата и социал и сега се утешаваш с измислени истории за Канада. 8)
Даже Батката, Танграта и пУтполковника не са били на минимална заплата в Канада, дето продължаваш да си мечтаеш за нея 8)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:[
Ето това ти е проблема - че си напълно убеден, че щом за теб дадено нещо е факт, то и за всеки друг трябва да е така. А то не е така.
Естествено, че не мога да видя всичко, каквото се вижда от даден прозорец както го вижда човек, застанал на прозореца. Но по изгледа от гугъл-мапса мога да ти кажа не детайлно, но достатъчно точно, какво се вижда от въпросните офиси. За твоя вече ти го доказах, а Хълката може да потвърди за неговите.

На теб, също така, една аеро-фото снимка нищо няма да ти говори, но аз мога да я разчета и на нейна база мога да пресъздам как изглежда местността с достатъчна за определена цел точност. Ти не би могъл да направиш профил на местността от една топографска карта с нанесени хоризонтали, но аз мога. Затова не бъди толкова самоуверен за всичко.

Пък какво си искал да кажеш с дадено изказване си е твоя работа. Аз ти казвам какво читателят разбира. Ако, като читател, съм разбрал не онова, което си искал да кажеш, може би вината не е изцяло моя. Как мислиш? ;)
Читателят разбира, че се хвалиш с това, че за толкова години в серж-колежа са те научили нещо дето се учеше от децата занимаващи се със спортно ориентиране.
Оттогава насам топографските карти с хоризонтални останаха да се ползват главно за тази цел, а вече и децата имат Google Earth на смартфона със Стрийтвю и 3D вместо профили :D

joro

Мнение от joro »

Pyrelight написа:
joro написа:
Разликата, Йори, е 1 седмица на палатков лагер пред поликлиниката и КАТ, при положение, че си бил 10хил км за да видиш близките си за 2. :D
Хъм...изпуснах и паспортното преди това. :rofl: :lol:
Тия глупости си ги разправяй на себе си. Нали ти обясних за колко време се попълват и предават на гишето формуляри за нови документи- лични карти, паспорти и т.н. Личната карта и паспортът можеш да си смениш и в Канада, не е нужно да идваш до България. Ставаш смешен с това плюене по България.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:
joro написа:
Kan_Tangra написа:
joro написа:
Ясни са ми българите в Канада. Повечето от тях са или на цоциал, или на минималната заплата. И се утешават с измислени истории за България- ние може да сме много зле,ама в България са по-зле.
Йорко,
Няма как да ти е ясно, след като информация за българите в Канада имаш единствено от този форум, в който участваш, щото още не можеш да преживееш, че не са те пуснали в Квебек на минимална заплата и социал и сега се утешаваш с измислени истории за Канада. 8)
Даже Батката, Танграта и пУтполковника не са били на минимална заплата в Канада, дето продължаваш да си мечтаеш за нея 8)
Добре, че не ме пуснаха в Канада да стана изкукуригал хейтър като теб.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Айде още един на който гроздето му кисело и високо. :D

Съберете с Танграта на седянка за Нова Години и се убеждавайте един друг как на света няма по практична, по ефикасна институция от КАТ която мисли и се грижи за клиентите които обслужва. Няма нужда нас да ни убеждавате.
Публикувай отговор