Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
pumpy

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:Те това ви е типичната такита на лъжците-лицемери - да сменяте веднга темата и да вкарвата неказани думи в устата на опонента т.е. да генерирате нови лъжи. :).
И това го казва човека, който твърди, че аз съм бил казал, че майка ми живее от 250 лева пенсия ? И още колко други инсинуации. Е това не е истина....
pumpy

Мнение от pumpy »

Vedren написа: Темата е:
Защо БГ не е добро място за живеене.

Отговора е.
Защото не е помислено за народа, за клиента, за този който плаща и получава услугата.
Отанало и наследено е от комунистическо време да е удобно за чиновника. Работното време на КАТ и преди демокрацията бе същото.
КАТ е идеален пример за това.
Стара не функционална сграда. Без чисти тоалетни, без барче да си купиш вода, сандвич и кафе след като може да прекараш часове наред там. Без паркинг. Само на един адрес за цяла София с над 1 000 000 лични автомобила и още толкова хора с книжки.
Трябва да си кон с капаци за да не го виждаш и да твърдиш че било по удобно от Канада.
:y: :y: :y: :y: :y:
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Vedren написа:Извърташ Линко вместо да признаеш иситната.

В Бг ти трябва медицинско, лична карта и платена такса.
В Канада ( Онтарио ) ти трябва само платена такса за да подновиш книжка и става по интернет. След това ти пращат книжката по пощата без да ходиш никъде.
Лъжеш, Хълка. Не ти трябва медицинско в България, а карта за физическа годност, подписана от общопрактикуващия лекар. Tова за медицинското е само в случай, че срокът на книжката е отдавна изтекъл и ти реално кандидатстваш за нова.
В този случай и в Квебек (Канада) редът е съвсем друг. Ето какъв:

Изображение

Както се вижда ново чакане за рандеву, нови изпити, нови такси и т.н. Докато в България се изисква само ново медицинско с минаване през точно определени специалисти за установяване на състоянието на зрителната система, слуховата система, нервната система, вътрешните органи, хирургичен и ортопедо-травматологичен статус. Което не е никакъв проблем там да стане за един ден. Докато ако това трябваше да стане тук в Канда би отнело месеци и години. :)

Запомни, Хълка. Когато не лъжете и не лицемерничите вив новопканачените парвенюта, аз не се обаждам. Което значи, че съм наспълно съгласен с казаното. Когато започнете да се оливате от лъжи и манипулации, тогава се намесвам за да ги разпобличавам.
Това е.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа:
agent Ozo написа:Те това ви е типичната такита на лъжците-лицемери - да сменяте веднга темата и да вкарвата неказани думи в устата на опонента т.е. да генерирате нови лъжи. :).
И това го казва човека, който твърди, че аз съм бил казал, че майка ми живее от 250 лева пенсия ? И още колко други инсинуации. Е това не е истина....
Не е истина горното, естествено. Аз казах, че такава бе твоята инсинуация, споменавайки само размера на пенсията и съпоставяйки я с опредлени разходи, без да споменаваш страничните доходи на майка си.
Ти доказваш точно това, което и казвам - слагаш ми никога не казвани думи в устата. :)

Както прави и Хълката, когато твърди, че аз съм казал нешо си за това къде някаква си процедура е по-удобна, по-лека или не знам каква си. А аз говоря само за цени и такси и къде са по-големи, доказвайки че Танграта не е лъжец. Какъвто настоящи лъжци се опитват да го изкарват. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Агента комунист/лъжец,
В Албърта освен в случаите на медицинско заболяване посочено като условие в свидетелството за управление или възраст над 75 години не се изисква никакво медицинско свидетелство.
В България отнема 3 дни да подадеш документ и един за получаване. Хората са го установили на място, независимо какво дрънкаш ти и Танграта.
Подаването на документи за подновяване на шофьорската книжка може да отнеме три дни, а обслужването на един клиент е от 7 до 10 минути, установи екип на "Черноморие". Първият ден е предназначен за изваждане на медицинско свидетелство. Вторият ден е за заплащане на таксите и попълване на декларация и удостоверения, а третият - за чакане пред гишето за подаване на документите.
https://chernomorie-bg.com/post/v-burga ... menti-5732"

В Албърта отнема 30-40 минути максимум и е съвсем естествено, че е така - реджистрито е на максимум 10 Мин от теб, има поне 5 гишета отворени във всяко и има няколко десетки реджистрита в Калгари отворени до 7 вечерта и работещи и в събота

Как пък не се намери един да твърди, че в Албърта му отнема 4 работни дни?
В България посочих няколко линка освен за Бургас - Враца, София, Благоевград, Шумен и навсякъде.
Не е по-евтино в България, щото губиш между 2 и 4 работни дни - времето е пари. 2-4 работни дена са повече от средната месечна заплата в България.
Това без да смятаме нервите и висенето на опашки.
Последно промяна от Ivan1007 на Вто Дек 25, 2018 5:24 pm, променено общо 1 път.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Линко пак не разбрал че не говрим за 50 лв. срещу 80 долара.
Говорим за лесен достъп до услуга, за удобство за клиента, за време загубено за да се свърши нещо. За използване на нови технологии като интернет. Да не се отсъства от работа цял ден или да се взима отпуск за нещо дребно като подновяване на книжка.

Медицинско или карта за физическа годност все тая. Пак изкисква ходене до поликлиника, губене на време и плащане.
А че Танграта лъже, че не е запознат нито за БГ нито за Канада стана пределно ясно.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Как е в Албърта не знам и не ме интересува. Не си спомням и Танграта да е сравнявал конкретно тази канадска провинция с България по отношение цените на въпросната услуга - подмяна на шофьорска книжка. Той живееше в Квебек и говори на база познанията си относно ситуацията в Квебек, А това, че казва понякога Канада, то е защото Квебек е част от Канада - географски, политически, административно и всякак.
Пък какво мислят иванчовци по този въпрос няма никакво значение. :)

Въпросният екип от "Черноморие" може да е изгубил и 5 дни или седмици за подновяване на една книжка, но това си е било въпрос на тяхната организация. И не означава, че това е валидно за цяла България. В което и се състои жалкия ти опит за манипулация т.е. лъжата.
Нито карта за физическа годност при личния лекар се вади за един ден, нито пък който и да е от другите изискващи се документи.
Казах - необходими са 2 дни максимум и то не по цял ден. В единият минаваш през лекаря и внасяш заявлението, а през други отиваш да си получиш документа.

Не коментирам дали и къде е по-удобно. Коментирам само лъжите ви. За мен също е по-удобно да си поръчам нещо по телефона и да го получа по пощата. Това го виждам като практика в Квебек (Канада) и все още недостачно разпространена практика в България.
Просто не е неободимо да се изкривяват нещата и да се лъже, че едни неща са такива каквито не са. Това е.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Vedren написа: Медицинско или карта за физическа годност все тая. Пак изкисква ходене до поликлиника, губене на време и плащане.
А че Танграта лъже, че не е запознат нито за БГ нито за Канада стана пределно ясно.
Все тая е за новопоканачен български фарфарон, за нормалните хора не е все тая. Различават се двете неща и то много.

Та това, че си лъжец и изкривяваш нещата както ти е удобно, се доказва за пореден път и от това ти нелепо твърдение.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Представям си каква врява щеше да е ако беше обратното - в Канада се изискваше медицинко, а в България не. :D
Колко сигурна е Канада и как в България никой не мисли за сигурността, вместо сегашното колко се чакало за медицинско в Бг-то.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Kpetrov написа:Представям си каква врява щеше да е ако беше обратното - в Канада се изискваше медицинко, а в България не. :D
Колко сигурна е Канада и как в България никой не мисли за сигурността, вместо сегашното колко се чакало за медицинско в Бг-то.
А, те в България много мислят за сигурността - двайсе лева на касата и може и да не влизаш в кабинета :D
В Албърта ти правят тест на зрението в реджистрито, включено е в цената :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

jet

Мнение от jet »

agent Ozo написа:
Vedren написа:Иван написа:
Да ти имам заниманията - да ровиш в нета за това каква е гледката от офиса на Vedren, от зъболекарския кабинет на друг, какво работя аз, жена ми и сина ми, какъв е адреса ми, какво писала друга във Фейсбук
Ами те на това са ги учили в Милиционерските училища. Да шпионират, да гледат през ключалките, да слухтят , да пишат доноси за да се издигнат малко в партията. Ама за съжеление на комунистите тази дейност в Канада нито е престижна, нито е дохона, нито води до прогрес.
Ти пък кога завърши и милиционерско училище та знаеш какво учат там?
Аз милиционерско училище не съм завършвал никога. А в артилерийското съм учил да гледам през бинокъл, бусоля, оръдейна панорама и различни оптични мерници.

Съжалявам, че те дразня, Хълка, с това че изобличавам лъжите и превземките ти. Затова просто спри да лъжеш и се превземаш. ;)
Преди дори да помиришеш бусолята трябва партиен билет инак не става, което е договора ти към партията, че ще служиш, ще пишеш доноси, ще гледаш през ключалки и ще слухтиш, както и ще ни пазиш ако пак ни нападнат канадците.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:Как е в Албърта не знам и не ме интересува. Не си спомням и Танграта да е сравнявал конкретно тази канадска провинция с България по отношение цените на въпросната услуга - подмяна на шофьорска книжка. Той живееше в Квебек и говори на база познанията си относно ситуацията в Квебек, А това, че казва понякога Канада, то е защото Квебек е част от Канада - географски, политически, административно и всякак.
Пък какво мислят иванчовци по този въпрос няма никакво значение. :)

Въпросният екип от "Черноморие" може да е изгубил и 5 дни или седмици за подновяване на една книжка, но това си е било въпрос на тяхната организация. И не означава, че това е валидно за цяла България. В което и се състои жалкия ти опит за манипулация т.е. лъжата.
Нито карта за физическа годност при личния лекар се вади за един ден, нито пък който и да е от другите изискващи се документи.
Казах - необходими са 2 дни максимум и то не по цял ден. В единият минаваш през лекаря и внасяш заявлението, а през други отиваш да си получиш документа.

Не коментирам дали и къде е по-удобно. Коментирам само лъжите ви. За мен също е по-удобно да си поръчам нещо по телефона и да го получа по пощата. Това го виждам като практика в Квебек (Канада) и все още недостачно разпространена практика в България.
Просто не е неободимо да се изкривяват нещата и да се лъже, че едни неща са такива каквито не са. Това е.
А, те и във Враца, Шумен, Благоевград, София също умират от кеф да се мотат по 4 дена, само и само да опровергаят Танграта и пУтполковника, който бил казал :D
Танграта излъга, че струва 250 долара в Квебек, което се оказа, че било всъщност глоба за неспазване правилата за движение.
Обаче таз лъжа таваришч пУтполковника я прескочи и досега продължава да я прескача

Танграта всеки път, когато се обади твърди глупости за цяла Канада, които не са верни дори за Квебек или Монреал дори - като почнеш от зоологическата градина та до вадене на свидетелство за управление
А, ти си спориш за спорта, като типичен фелдфебел от запаса, щото не можеш да керезиш през прозореца на комшиите с бинокъл, за което уж си бил учил :D
Последно промяна от Ivan1007 на Вто Дек 25, 2018 6:52 pm, променено общо 1 път.

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

jet написа:Преди дори да помиришеш бусолята трябва партиен билет инак не става, което е договора ти към партията, че ще служиш, ще пишеш доноси, ще гледаш през ключалки и ще слухтиш, както и ще ни пазиш ако пак ни нападнат канадците.
Tоя пък и договор някакъв с партията подписвал. :rofl:

А писането на доноси, слухтенето и гледането през ключалки не се учи никъде, то си е в кръвта на човека. И като гледам кой се изказва с вещина по тези въпроси, никак не съм изненадан. То само режимите се сменят, хората си остават същите, макар и пребоядисани. :)
jet

Мнение от jet »

Отричаш, че си партиен член или се правиш на ударен.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа:
Танграта излъга, че струва 250 долара в Квебек, което се оказа, че било всъщност глоба за неспазване правилата за движение.
Толкоз, че и 16-на долара отгоре, струва на година правото да караш собствен автомобил в Квебек. И за този раход Танграта е прав, сбърка само в наименованието. :)

Колкото и да се пънеш, няма как да изкараш, че правото да имаш и караш собствен автомобил в България е по-скъпо, отколкото в Квебек (Канада). Най-много да изкензаш поредното миризливо словесно лайно. :)
Публикувай отговор