Аз нищо не казвам, казват го хората, които се занимават с туризъм. А ти си мисли каквото си искаш, някои хора си мислят, че Земята е плоска. С невежи като теб е безсмислено да се спори.MrGeek написа:Не знам, но само знам със сигурност, че тези пари няма да влязат в БВП на Македония, затова и дадох цифрите на целия оборот в туризма на България за 2015.agent Ozo написа:Гийк, ако почиващият в Бургас турист е платил престоя си на туристическа фирма със седалище в София и след това е похарчил повечето от джобните си в Рилския манастир, Велико Търново и Преслав, колко от тези пари ще влязат в БВП на Бургаска област?
Йоро, опитваш се май да ме задавиш със сутришното кафе. Колкото повече се напъваш, толкова по-ясно става, че повече от двойка няма как да получиш. Значи викаш бизнеса с возене на файтони, каране на сърф и билетчетата от музеи вади ДВА ПЪТИ повече пари от целия хотелски и ресторантьорски бизнес! В ГЕРБ верно само уникални гении са ви събрали.joro написа:Туризмът освен хотелиерство и ресторантьорство включва и каране на сърф, возене на файтон, посещение на музеи, крепости, манастири, купуване на карта за ползване на ски- лифтовете през зимата, транспортни разходи- туристите не ходят пеш от летището до плажа. Като се включат всички пари, които туристите оставят се получават около 13% до 15% от БВП.![]()
Какво се случва в България?
Re: Какво се случва в България?
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
В София да се возиш на такси е по-евтино, отколкото да караш собствен автомобил- плащаш 10 лева от единия край на града до другия. Не зареждаш гориво, не плащаш за паркиране, не плащаш глоби, само плащаш за растоянието от т. А до т. Б.optics написа:Това за електромобилите е много добра новина и общо взето в унисон с едно мое предсказание, че не след дълго в големите градове ще е разрешено да се карат само електромобили. Хората ще имат ел кола за из града и бензинова за по-дълги екскурзии. Съответно ако посещаваш голям град който е далече, някъде в подстъпите му трябва да се предлагат ел коли под наем за да може да влезеш из града.
Това обаче е много скромно предвиждане, което отива на кино ако измислят батерии с доста по-добър капацитет от сегашните.
Един френд пък предрича че до 10-тина години частните коли ще са изчезнали и ще са останали само оборотни.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
- MrGeek
- Путлер Капут
Йоро, никой не спори тук. Просто си се смеем на гербаджийската пропаганда за канарчета и на ретранслаторите й.joro написа:Аз нищо не казвам, казват го хората, които се занимават с туризъм. А ти си мисли каквото си искаш, някои хора си мислят, че Земята е плоска. С невежи като теб е безсмислено да се спори.

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
- Kan_Tangra
София преди 5 години и днес
http://predi-sled.blogspot.bg/2017/10/5-12_31.html"
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Значи според теб България трябва само да се плюе и изкарва от черна по-черна. И всяко хубаво нещо в България е гербаджийска пропаганда.MrGeek написа:Йоро, никой не спори тук. Просто си се смеем на гербаджийската пропаганда за канарчета и на ретранслаторите й.joro написа:Аз нищо не казвам, казват го хората, които се занимават с туризъм. А ти си мисли каквото си искаш, някои хора си мислят, че Земята е плоска. С невежи като теб е безсмислено да се спори.
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Ми сложно е. Когато кажеш, както в последното уточнение, вие и ние се разбира, но както го написа: вие имате атомни централи, докато в Канада са 20% от сладката вода... какво друго да разбирам?roumensp написа:Kpetrov написа:Митето не е ли в Канада?roumensp написа:С това съм напълно съгласен.miteto написа:В Северна Америка това няма да стане близките 50-ина години, за 10 въобще не говоримoptics написа:Един френд пък предрича че до 10-тина години частните коли ще са изчезнали и ще са останали само оборотни.
Има нещо объркано в тая държава .... вие имате атомни централи и ви карат да пестите ток през лятото, докато в Канада са 20% от сладката вода в света и немалка част от нея е в BC и въпреки това през лятото ни дават да поливаме с пръскачки само 2 дена от седмицата за по няколко часа.miteto написа:А това за електрическите коли предстои да се види, те сега искат ако може да не се ползват климатици в пиковите часове през лятото ...
Защо трябва да не е в Канада ? В Онтарио имат АЕЦ, ние нямаме ... много сложно за разбиране.![]()
Само два дни за по няколко часа защото водата е пречистена и не е нужно да се строят допълнително мощности за едното поливане. Разбираемо е.
Във Ванкувър въобще налага ли се поливане!?
По-големи тъпни отдавна не бях чувал. Първо никой не ти забранява да поливаш с маркучи колкото искаш и не трябват никакви "допълнителни мощности" и второ да, и във Ванкувър се полива, особено когато за 4 месеца не пада и капка дъжд.
Това със общите коли ще стане само ако правителствата го наложат и не оставят избор, а това прилича малко на... всички знаем какво.
Голяма тъпня значи. Това всички да сложат пръскачки и да очакваш разхода на вода да не се увеличи ли е тъпня!?
Като никой не забранява с маркуч защо не поливаш с маркуча тогава? Защото никой няма да кисне 5 часа да полива, докато идиотите ще оставят пръскачките да бичат нон-стоп, мислейки си, че водата ще се телепортира и самопречисти от езерата и реките.
Като имат атомни централи да не би и те да са с нограничена производителност!?
Единственото сбъркано е че се пести малко, а може много повече.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
- ablood
- Обратна връзка:
Тази статия е толкова нагласена, че направо играе лоша услуга за пропагандата. Това, че са подбрали преди/след за нови и освежени сгради е ок, ама можеха да не слагат толкова крещящо подбрани мрачни зимни дни за преди и зелени слънчеви дни за сега.Kan_Tangra написа:София преди 5 години и днес
Иначе бях изумен как изглежда днес старият ми блок:
https://www.google.ca/maps/@42.6578236, ... 312!8i6656"
Мизерията предполагам, че е същата - обири въпреки решетките и блиндираните врати, битово насилие, грозна война за паркоместа, изчезваща крушка в асансьора... имахме даже едно самоубийство на беден пенсионер.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Леле ужас,то война, домашно насилие.. Даже и самоубил се пенсионер. Просто кошмар...! Добре че си избягал в Канада че тук такива неща никога не се случват.Мизерията предполагам, че е същата - обири въпреки решетките и блиндираните врати, битово насилие, грозна война за паркоместа, изчезваща крушка в асансьора... имахме даже едно самоубийство на беден пенсионер.

- roumensp
Поливам с маркуч(и), къде ще ходя.Kpetrov написа:Като никой не забранява с маркуч защо не поливаш с маркуча тогава?
Тъпнята е, че в BC има толкова много вода, а те те карат да пестиш все едно е безплатна. Както е казал българина "вода гази, жаден ходи".
В Канада се самоубиват млади хора, тийнеджъри, а не бедни пенсионери.....къде, къде по- добре звучи...за битовото насилие пък абсурд! Не и в Канада.def34 написа:Леле ужас,то война, домашно наwсилие.. Даже и самоубил се пенсионер. Просто кошмар...! Добре че си избягал в Канада че тук такива неща никога не се случват.Мизерията предполагам, че е същата - обири въпреки решетките и блиндираните врати, битово насилие, грозна война за паркоместа, изчезваща крушка в асансьора... имахме даже едно самоубийство на беден пенсионер.
- MrGeek
- Путлер Капут
Йоро, според мен първо и най-вече трябва да се мисли, преди да се отваря устата или посяга към клавиатурата. Щото ако си мислиш, че цитирането на официални данни от НСИ е плюене по България, то по-добре отиди да се оплачеш в милиционерското училище на ГЕРБ, че нещо съвсем са оплескали опорните точки и вече ставате за смях на кокошките в Банско. Апропо, смехът породен от подобни невежи изпълнения също не е и няма как да е плюене по България. Най-малкото защото по абсолютно НИКАКЪВ начин нито ГЕРБ, нито радиоточките им са олицетворение на България.joro написа: Значи според теб България трябва само да се плюе и изкарва от черна по-черна. И всяко хубаво нещо в България е гербаджийска пропаганда.

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Е точно такива неадекватни включвания като на Ейблъда създават репутацията на вкиснали се имигранти зад граница ака Хейтъри.
Човека от "статията" ясно пояснява че зимните снимки са от Гугъл мапс.
Аз ходя всяко лято в БГ и ги виждам тези неща. България не е Канада и никога няма да бъде (Слава богу) но видимо подобрение в много отношения има и това просто няма как да се отрече.
ОК не всичко е перфектно, все още има кусури колкото искаш и аз не съм сляп и ги виждам и тях, но определено става за живот, не е деветият кръг на ада както някои се самоубеждават и в доста отношение по нищо вече не отстъпва на т. нар "Развити Страни"
Централните части на почти всеки окръжен град в България се ремонтират и реновират
София , Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Плевен, Смолян, Благоевград, Велико Търново (предполагам и някои други градове в които не съм бил скоро) са си напълно нормални места за живеене. Същото е и с черноморските, зимните и планински курорти където пък развитието е неоспоримо.
Навсякъде където съм пътувал земеделската земя се обработва. Не знам от кой и как, но важното е че не пустее.
Аз като "аутсайдър" и турист виждам подобрението, и виждам че много от хората живеят добре и започват да го осъзнават.
Това лято срещнах доста завърнали се и чух доста интересни реплики като: "От тук по-добре няма" Защо да ходя "там като тук имам всичко от което имам нужда" Един познат който върти бизнеси от 20+ години, е доста заможен и пътува често, директно ми го каза. "От това което аз виждам из другите страни в Европа и го сравнявам с България, за мен тук е по-добре"
Сеа знам, има мутри, има чалга, все още някои хора се мръщят, ясно ми е и че има корупция в управлението правосъдието и т.н , но тези проблеми (без чалгата) определено не са запазена марка за България. Има ги навсякъде по света включително и в Канада.
За мен лично най-големият проблем за БГ в момента не е толкова икономически, колкото демографски. По-малките населени места се обезлюдяват и се наблюдава явна тенденция на циганизиране. И за съжаление села и градчета които кипяха от живот сега наподобяват малко на "Ghost towns" или на гета.
Аз ходя всяко лято в БГ и ги виждам тези неща. България не е Канада и никога няма да бъде (Слава богу) но видимо подобрение в много отношения има и това просто няма как да се отрече.
ОК не всичко е перфектно, все още има кусури колкото искаш и аз не съм сляп и ги виждам и тях, но определено става за живот, не е деветият кръг на ада както някои се самоубеждават и в доста отношение по нищо вече не отстъпва на т. нар "Развити Страни"
Централните части на почти всеки окръжен град в България се ремонтират и реновират
София , Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Плевен, Смолян, Благоевград, Велико Търново (предполагам и някои други градове в които не съм бил скоро) са си напълно нормални места за живеене. Същото е и с черноморските, зимните и планински курорти където пък развитието е неоспоримо.
Навсякъде където съм пътувал земеделската земя се обработва. Не знам от кой и как, но важното е че не пустее.
Аз като "аутсайдър" и турист виждам подобрението, и виждам че много от хората живеят добре и започват да го осъзнават.
Това лято срещнах доста завърнали се и чух доста интересни реплики като: "От тук по-добре няма" Защо да ходя "там като тук имам всичко от което имам нужда" Един познат който върти бизнеси от 20+ години, е доста заможен и пътува често, директно ми го каза. "От това което аз виждам из другите страни в Европа и го сравнявам с България, за мен тук е по-добре"
Сеа знам, има мутри, има чалга, все още някои хора се мръщят, ясно ми е и че има корупция в управлението правосъдието и т.н , но тези проблеми (без чалгата) определено не са запазена марка за България. Има ги навсякъде по света включително и в Канада.
За мен лично най-големият проблем за БГ в момента не е толкова икономически, колкото демографски. По-малките населени места се обезлюдяват и се наблюдава явна тенденция на циганизиране. И за съжаление села и градчета които кипяха от живот сега наподобяват малко на "Ghost towns" или на гета.
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Да покажат същите разлики след още 20г. Когато новото строителство, вече не е ново и окапат боите и дограмите.ablood написа:Тази статия е толкова нагласена, че направо играе лоша услуга за пропагандата. Това, че са подбрали преди/след за нови и освежени сгради е ок, ама можеха да не слагат толкова крещящо подбрани мрачни зимни дни за преди и зелени слънчеви дни за сега.Kan_Tangra написа:София преди 5 години и днес
Иначе бях изумен как изглежда днес старият ми блок:
https://www.google.ca/maps/@42.6578236, ... 312!8i6656"
Мизерията предполагам, че е същата - обири въпреки решетките и блиндираните врати, битово насилие, грозна война за паркоместа, изчезваща крушка в асансьора... имахме даже едно самоубийство на беден пенсионер.
Помня 86' като откриха в Смолян "Новия Център" изграден от голи поляни с най-модерното соц. строителство и на какво прилича сега...мъка.
Поддръжката се оказва по-сложна от строителството.
Тя и цяла БГ работи та да има за София (данъците ги събира и разпределя столицата) - това е другия голям проблем. Има населени места- не е пипнато нищо от 50 г., а и там живеят хора.
Това е така, Иване. Аз имам чувството, че София е станала 3 млн. Миналата година, когато се прибрах от Канада изглеждаше доста пренаселена, но сега е направо ужас.ivandaman написа:Е точно такива неадекватни включвания като на Ейблъда създават репутацията на вкиснали се имигранти зад граница ака Хейтъри.
Има доста българи, които се връщат от чужбина, но те се заселват предимно в София. Като оставим това и останалите българи от по-малките градове продължават да идват. Наемите са доста високи, което означава, че има търсене.
Има и доста чужденци, които работят тук. Но най-големият проблем е инфраструктурата. Този град просто не е направен за толкова народ, нито коли. Мутрите и чалгата дразнят, разбира се. Но всеки сам избира дали да си слуша или не. Има също и опера, балет и театър, които също са пълни с народ.
Истината е, че за момента има много работа и ако имаш добро образование и търсена професия - заплащането също е добро. Има много проблеми за оправяне, но България не е по-зле от преди. Определено. А и с тази отворена Европа винаги може да се работи някъде другаде, да се пътува за кеф и това да не отнема години, докато се завърнеш.
И къде в цитираните данни на НСИ, които показваш пише за дела на туризма в БВП?MrGeek написа:Йоро, според мен първо и най-вече трябва да се мисли, преди да се отваря устата или посяга към клавиатурата. Щото ако си мислиш, че цитирането на официални данни от НСИ е плюене по България, то по-добре отиди да се оплачеш в милиционерското училище на ГЕРБ, че нещо съвсем са оплескали опорните точки и вече ставате за смях на кокошките в Банско. Апропо, смехът породен от подобни невежи изпълнения също не е и няма как да е плюене по България. Най-малкото защото по абсолютно НИКАКЪВ начин нито ГЕРБ, нито радиоточките им са олицетворение на България.joro написа: Значи според теб България трябва само да се плюе и изкарва от черна по-черна. И всяко хубаво нещо в България е гербаджийска пропаганда.