agent Ozo написа: 1. Хвалба и лицемерие е, че избра точно случая с коронката да извадиш на показ. Дори и да се е случило точно така в този съботен ден, то е ясно, че не всяка събота правиш коронки за по $1336. Или ще започнеш сега да ни убеждаваш, че всеки 75 мин. от работното ти време ти носят минимум $1300? Това освен хвалба, би било и чиста лъжа.
Интересно защо не избра друга услуга като направа на протеза или имплант примерно, та да ни удариш в земята с изкарани няколко хилядарки за броени минути, а не само $1336.
Не е лицеметрие, а факт, че вчера, докато отговарях на глупостите на батката, сестрата ми правеше временна коронка, на описания случай. Никъде и никога не съм казал, че винаги правя само коронки. Никъде не съм казал, че всеки час работа ми носи минимум 1300 кинта. Не съм го казал даже и за вчера: това са твои инсинуации и измишльотини. Ако беше имплант, нито отнема броени минути, нито носи 1300 кинта. Изобщо това с носенето е много относително: между това какво плаща пациента и какво аз правя има една огромна разлика наречена "разходи" за който обаче един наемник НИКОГА не мисли и не се интересува.
2. Изобщо не е ставало въпрос дали е трудно и скъпо да имаш фирма. Казах, че ти постоянно се хвалиш колко си на кяр като представяш редица лични разходи за фирмени такива. Или пък как наметелите ти плащат разходите по недвижимите имоти.
Това не е хвалба, а ФАКТ. Твоите интерпретации на фактите са си твой проблем. И не го пиша за да се хваля, а за да може, някой който се интересува и иска да знае, че има и друг начин, освен да си цял живот на тръстиката и непрекъснато да хленчиш да прочете и ако иска да се заинтересува.
Лицемерие е да посочваш, че пенсията на майка ти е 250 лв., без да уточняваш, че последната получава рента от няколко недвижими имота в размер на 3000 лв.
Не е лицемерие, а е факт, че на майка ми пенсията е 250 лева. Никъде и никога не съм казал, че живее от пенсия само, но е факт, че милион пенсионери поне в БГ го правят. Също е факт, че почти всички българи в чужбина пращат обратно пари на роднините си в БГ, някои години даже са най-големия инвеститор на кинти обратно в родината ни.
И никъде и никога не съм те наричал "спекулант", това е чиста лъжа, а споменаването на някакви принципи и норми на социализма е нито обосновано, нито въздействащо на когото и да било. Това си е опит за заяждане, защото си се почуствал засегнат и ядосан.
Това няма да го коментирам, всички, които те четем и познаваме тук от години, знаем за какво иде реч.....
3. Естествено, че не съм компетентен да оценявам квалификацията ти и никога и на ум не ми е минавало да го правя. Но съм абсолютно убеден, че и ти не си в компетенцията да преценяваш квалификацията на колегите си на база отделни случаи. А ти го правиш постоянно.
Да не говорим, че самооценката е нещо субективно, а обективността се постига чрез оценяването ни от другите.
И ето тук бъркаш невероятно. Моята специалност не е субективна, а невероятно обективна. Има нещо, което се нарича SOAP (subjective, objective, assesment, plan). Както виждаш единствено информацията получена от пациента е субективна, всичко останало е базирано на наука и стоматология, базирана на доказателства, такава каквато се практикува в Северна Америка. Почти всичко от това, което правя има обективни критерии, стандарти на лечение и ако ги постигам съм ОК. Има документи и снимки, които лесно могат да докажат дали съм постигнал поставените стандарти във всеки един момент. Точно като твоите черчевета - те или стават или не стават и това е лесно да се установи. А това, че ти с твоета си мнение не ме харесваш като човек и си мислиш, че това ме характеризира и като специалист, мен лично изобщо не ме интересува. Да не говорим, че и няма къде да си ми пациент за щастие.
Аз, например, никога не бих дошъл при теб, защото опитът ме е научил, че такива фарфарони, моито се мислят за най-велики, обикновено допускат и най-големите и катастрофални грешки. От прекалена самонадеяност.
Защо България не е добро място за живеене
Re: Защо България не е добро място за живеене
Отново ръсиш глупости и демонстрираш незнание, Бистре. Книжката се сменя на 4 или 8 г. - RENOUVELER ET PAYER LE PERMIS DE CONDUIREPyrelight написа:
Книжка за 250$ няма! И се сменя на 4-5 години в зависимост от това коя изтече първа здравната карта или книжката.
И няма как сроковете за валидност на здравната карта и шофьорската книжка да са различни, след като са "вързани" с датата ти на раждане т.е. изтичат в един и същи ден.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Лъжливото овчарче/Танграта,
В Албърта, регистрация на колата може да се подновява автоматично и си получаваш документи и лепенките по пощата. Това е всъщност данъка на колата.
Застраховката също се подновява автоматично и всяка година се получават документите по пощата.
Застраховката на колата ми е комбинирана със застраховката на къщата.
Та колко е таксата за подновяване на свидетелство за управление на МПС в България - няма такса 10 лева?
В Албърта, регистрация на колата може да се подновява автоматично и си получаваш документи и лепенките по пощата. Това е всъщност данъка на колата.
Застраховката също се подновява автоматично и всяка година се получават документите по пощата.
Застраховката на колата ми е комбинирана със застраховката на къщата.
Та колко е таксата за подновяване на свидетелство за управление на МПС в България - няма такса 10 лева?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
- Pyrelight
- Напуснал форума
Ivan1007 написа:Ало лъжливото овчарче/Танграта колко е таксата за издаване на свидетелство за управление на МПС в България?
Жокер - няма за 10 лева.
Цена на булгаристанска книжкаПри издаване на свидетелство за управление на МПС се издава и нов контролен талон.
При промяна на постоянния адрес водачите на МПС са длъжни да подменят наред с личната си карта и свидетелството си за управление на МПС. В този случай картонът на водача се изисква по служебен път от съответния сектор „Пътна полиция” в населеното място по постоянен адрес чрез подаване на молба по образец от заинтересованото лице.
Такси за издаване на свидетелство за управление на МПС
СУМПС _________________Обикновена услуга__________Бърза услуга
_________________________ /до 30 дни/______________/до 10 дни/
На лица до 58 год.___________25 лв__________________50 лв
На лица от 58 год. до 70 год.__11 лв___________________22 лв
На лица над 70 год.__________безплатно_______________не се издава
На инвалиди________________3 лв____________________6 лв
Забележка: В цената не са включени контролен талон и комисионни на банките.
Да не говорим, че + тези 50лв последният път ми се наложи да дам 40лв на ръка за да имам валидно медицинско. Инак щях да видя за 10 дена книжката си през крив макарон. Знам, че е незаконно, ама там всички така правят.

Та от 10лв отидохме на 90 + разкарването.
Продължавай да дерзаеш, Тангра! Ние като взехме, че ти повярвахме!

П.П. Да потвърдя. Около КАТ наистина няма къде да паркираш, което си е направо жива мизерия.

Последно промяна от Pyrelight на Нед Дек 23, 2018 5:56 pm, променено общо 1 път.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
powered by pumpy
Добре бе, Пумпи, като не те интересува хорското мнение, защо се засягаш и почваш да си служиш с лъжи и инсинуации с цел да уязвиш и обидиш?
Кажи кога и къде те нарекох "спекулант" и от кои мои изкавания си направи извода, че според мен спекулантите трябвало да бъдат обесени всичките. Отделно, че това няма нищо общо със социализма и неговата идеология и реторика. Къдо го чу или прочете този призив по времето на соца? Кой спекулант е бил обесен заради спекула?
Познавал ме бил той. Познаваш ме трънки.
Кажи кога и къде те нарекох "спекулант" и от кои мои изкавания си направи извода, че според мен спекулантите трябвало да бъдат обесени всичките. Отделно, че това няма нищо общо със социализма и неговата идеология и реторика. Къдо го чу или прочете този призив по времето на соца? Кой спекулант е бил обесен заради спекула?
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- Pyrelight
- Напуснал форума
М-Не, не ръся. Тая година си поднових здравната карта. Писмото ми пристигна пролетта.agent Ozo написа:Отново ръсиш глупости и демонстрираш незнание, Бистре. Книжката се сменя на 4 или 8 г. - RENOUVELER ET PAYER LE PERMIS DE CONDUIREPyrelight написа:
Книжка за 250$ няма! И се сменя на 4-5 години в зависимост от това коя изтече първа здравната карта или книжката.
И няма как сроковете за валидност на здравната карта и шофьорската книжка да са различни, след като са "вързани" с датата ти на раждане т.е. изтичат в един и същи ден.
След това автоматично ми смениха и книжката на рожденната ми дата, която е през лятото.
П.П. Прекалено работиш с търсачката Гугъл. Това ти е проблемът, ама като нямаш реален опит... е така.

''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
powered by pumpy
- Kan_Tangra
Близко е до ума, освен ако не си изключително глупав.Pyrelight написа:Ivan1007 написа:Ало лъжливото овчарче/Танграта колко е таксата за издаване на свидетелство за управление на МПС в България?
Жокер - няма за 10 лева.Цена на булгаристанска книжкаПри издаване на свидетелство за управление на МПС се издава и нов контролен талон.
При промяна на постоянния адрес водачите на МПС са длъжни да подменят наред с личната си карта и свидетелството си за управление на МПС. В този случай картонът на водача се изисква по служебен път от съответния сектор „Пътна полиция” в населеното място по постоянен адрес чрез подаване на молба по образец от заинтересованото лице.
Да не говорим, че + тези 50лв последният път ми се наложи да дам 40лв на ръка за да имам валидно медицинско. Инак щях да видя за 10 дена книжката си през крив макарон. Знам, че е незаконно, ама там всички така правят.![]()
П.П. Да потвърдя. Около КАТ наистина няма къде да паркираш, което си е направо жива мизерия.
Тъй като книжката се подновява на 10г, а моята я подновявах 2012та последно не ходя да следя всяка година колко са увеличенията на книжките.
Добре, не е 10, а 25лв за 10 ГОДИНИ. Не е като да е няколко стотин $ регистрация на номера, ежегодно.
В крайна сметка говорехме за квадратурата в офиса и подземните паркинги.
А Хъла, ни в клин, ни в ръкав, имал приятел цървул в бг, който на 10г го мързи да иде да си поднови книжката и иска приятелите му да го карат с колата.
После следваха гнусотии, че видиш ли Канада се 'грижила' за хората си, да не се разкарват,
а то какво излезе, че в Канада се занимаваш 1000 пъти повече и по-често с бумащни, пък и ти взимат 100 пъти повече пари.
Аз нямам претенции, че книжките в бг са безплатни, или се подновяват за 1 секунда.
А че не е по-зле от Канада, и е гадно и гнусно да се плюе и да се отваря темата.
А може да си повтаряте до безкрай, колко всичко е "автоматично".
Но автоматично, колко да е автоматично, като само ежегодното подновяване на регистрацията има 2 страници със чекбоксове, декларации, подписи, а после е необходимо и плащане. Което също трябва да се организира някак. С магия все още няма как да става плащане.
То в и в бг застраховката може да се подновява автоматично. И остава само подновяването на книжка, като единствено и еднократно занимание за 10 години. Но и това им тежи на хейтърите и мрънкалата.

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Уау, това просто не е истина..... десетки хиляди са били избити без съд и присъда. Да не говорим колко са били избитите, от редовете на армията, в която ти си служил, просто защото са се опитали да избягат от България на юг към Гърция.agent Ozo написа:Добре бе, Пумпи, като не те интересува хорското мнение, защо се засягаш и почваш да си служиш с лъжи и инсинуации с цел да уязвиш и обидиш?
Иначе теб лично не те познавам, но по писанията си напълно ясен от къде идваш и накъ те влече нон стоп.....
Иначе по времето на соца ни обясняваха в каква прекрасна система живеем и как американците си биели негрите. Да ти свучи познато и днес, тук в този форум, подобна теза, защитавана от няколко трола, танграта, батката и теб ?
Или пак аз не мога да чета и разбирам написан български език ?
Лъжливото овчарче / Танграта,Kan_Tangra написа:Близко е до ума, освен ако не си изключително глупав.Pyrelight написа:Ivan1007 написа:Ало лъжливото овчарче/Танграта колко е таксата за издаване на свидетелство за управление на МПС в България?
Жокер - няма за 10 лева.Цена на булгаристанска книжкаПри издаване на свидетелство за управление на МПС се издава и нов контролен талон.
Да не говорим, че + тези 50лв последният път ми се наложи да дам 40лв на ръка за да имам валидно медицинско. Инак щях да видя за 10 дена книжката си през крив макарон. Знам, че е незаконно, ама там всички така правят.![]()
Тъй като книжката се подновява на 10г, а моята я подновявах 2012та последно не ходя да следя всяка година колко са увеличенията на книжките.
Добре, не е 10, а 25лв за 10 ГОДИНИ. Не е като да е няколко стотин $ регистрация на номера, ежегодно.
В крайна сметка говорехме за квадратурата в офиса и подземните паркинги.
А Хъла, ни в клин, ни в ръкав, имал приятел цървул в бг, който на 10г го мързи да иде да си поднови книжката и иска приятелите му да го карат с колата.
После следваха гнусотии, че видиш ли Канада се 'грижила' за хората си, да не се разкарват,
а то какво излезе, че в Канада се занимаваш 1000 пъти повече и по-често с бумащни, пък и ти взимат 100 пъти повече пари.
Аз нямам претенции, че книжките в бг са безплатни, или се подновяват за 1 секунда.
А че не е по-зле от Канада, и е гадно и гнусно да се плюе и да се отваря темата.
Но автоматично, колко да е автоматично, като само ежегодното подновяване на регистрацията има 2 страници със чекбоксове, декларации, подписи, а после е необходимо и плащане. Което също трябва да се организира някак. С магия все още няма как да става плащане.
То в и в бг застраховката може да се подновява автоматично. И остава само подновяването на книжка, като единствено и еднократно занимание за 10 години. Но и това им тежи на хейтърите и мрънкалата.
Установихме, че лъжеш за това колко струва подновяването на свидетелство за управление на МПС в България и че пишеш за Канада, за която нямаш информация.
В Калгари свидетелство за управление на МПС се подменя във всяко registry, които са няколко десетки в града на практика на не повече от 10 Мин с кола едно от друго и отнема не повече от 15 Мин със снимката, която се прави на място, а готовото свидетелство си го получаваш по пощата в рамките на седмица.
Това е всичко и се прави веднъж на 5 години, няма второ ходене, няма лична карта.
Застраховката на МПС се подновява автоматично, всичко се получава по пощата.
Регистрация на МПС, може да се подновява автоматично, може и лично в произволно registry в което и да е населено място и отнема не повече от 10 Мин. Всичко, което се изисква е удостоверение за платена застраховка.
Та ставаше въпрос за офиса ти, който има още да поработите та да заприлича на ресторант на МакДоналдс.

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Ти прекрасно разбираш, Пумпи, но зорлем се правиш на утрепан, когато написаното не ти изнася. 
Питах те конкретно и ясно кой, къде и кога е издигал по времето на соца след 70-те години лозунга, че всички спекулнати трябва да бъдат обесени? Ти започваш с пропагандни клишета за жертвите на комунизма от времето на Димитър Благоев насам.

Питах те конкретно и ясно кой, къде и кога е издигал по времето на соца след 70-те години лозунга, че всички спекулнати трябва да бъдат обесени? Ти започваш с пропагандни клишета за жертвите на комунизма от времето на Димитър Благоев насам.
pumpy написа:Уау, това просто не е истина..... десетки хиляди са били избити без съд и присъда. Да не говорим колко са били избитите, от редовете на армията, в която ти си служил, просто защото са се опитали да избягат от България на юг към Гърция.agent Ozo написа:Добре бе, Пумпи, като не те интересува хорското мнение, защо се засягаш и почваш да си служиш с лъжи и инсинуации с цел да уязвиш и обидиш?
Иначе теб лично не те познавам, но по писанията си напълно ясен от къде идваш и накъ те влече нон стоп.....
Иначе по времето на соца ни обясняваха в каква прекрасна система живеем и как американците си биели негрите. Да ти свучи познато и днес, тук в този форум, подобна теза, защитавана от няколко трола, танграта, батката и теб ?
Или пак аз не мога да чета и разбирам написан български език ?
ако и като зъболекър си толкова слаб както като философ и психолог и аз никога не бих ти седнал на стола
така ,че по психология 2/двойка/
на батката темата са новопоканачените и поамериканчени булгаристанци/както ги нарича бистра/,а тезата към която се придържам е че болшинството от тях са много болни.конкретна диагноза не им поставям.това го оставям на четящите тука сами да я установят като ги снабдявам с нужните сравнения и факти.
ти къде отиде че чак ме закачи и за социалзма ,че чак и защитник на тезите му ме назначи.
ама аз съм открай време върл американофил и соросоид

По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Не, такова нещо не си ме питал НИКЪДЕ по-горе. За пореден път си измисляш, когато и както ти е удобно, само и само да отклониш вниманието и да се разсееш.agent Ozo написа:Ти прекрасно разбираш, Пумпи, но зорлем се правиш на утрепан, когато написаното не ти изнася.
Точно колкото ми и отговори аз къде съм казал, че майка ми живее от 250 кинта пенсия.
Ам карай си не ми пречиш. Пак ти казвам, хората които имат глави на раменете си могат да ни преценят и двамата, не че и това има някакво значение....
- Pyrelight
- Напуснал форума
Никакви 2 страници. Само един отрязък. Късаш, попълваш сумата и чекваш, че не си си сменил адреса и пращаш по пощата. След 10-тина дни ти връщат книжката пак по пощата.Kan_Tangra написа: Близко е до ума, освен ако не си изключително глупав.
Тъй като книжката се подновява на 10г, а моята я подновявах 2012та последно не ходя да следя всяка година колко са увеличенията на книжките.....
.....
Бла-бла-бла....

Ами, аз очевидно не съм медиум за да отгатвам, какво си искал да кажеш, ама ми правят впечатление разни нещица.
Моята я поднових 2013 година и е със срок 10 години.
Твоята очевидно е изтекла след като си я подновил 2012 година, ама ти имаш пари да плащаш като те спрат с невалидна книжка, така че да не те мисля!

Признаване и валидност на шофьорски книжки
И по-надолу четем:От 2013 г. всички шофьорски книжки, издавани в ЕС, са в стандартен формат – пластмасова карта с размер на кредитна карта, и с по-сигурни защитни елементи.
Все още можете да използвате настоящата си книжка, но когато я подновявате или при всички случаи най-късно до 2033 г., ще ви бъде издадена книжка в новия формат.
Ако имате безсрочна шофьорска книжка, обърнете се към националните органи, за да разберете кога трябва да я смените с новия стандартен модел книжка.
Валидност в различните страни от ЕС
Когато срокът на валидност на вашата шофьорска книжка изтече, трябва да я подновите в страната, в която пребивавате обичайно.
Новата шофьорска книжка може да е с различен срок на валидност и за нея ще важат ограниченията/условията, които се прилагат в новата страна.
10 години: Белгия, България, Хърватия, Чешка република, Естония, Италия, Испания, Унгария, Ирландия, Литва, Латвия, Люксембург, Малта, Нидерландия, Португалия, Румъния, Словения, Швеция, Обединено кралство
15 години: Австрия, Кипър, Германия, Дания, Финландия, Франция, Гърция, Полша, Словакия

П.П. Преди това не беше за 10 години. Оставям те да откриеш за колко е било.

BTW, като стана въпрос за срок 10 години....Миналият месец си поднових канадския паспорт и го направих със срок 10 години. Да нямам проблеми като пътувам до съседката ни, а и в останалата част от света.

Последно промяна от Pyrelight на Нед Дек 23, 2018 7:18 pm, променено общо 3 пъти.