За съжаление НЯМА такъв филм.Kan_Tangra написа: Пациентът бил щастлив ... че си имал коронка. А дали нямаше да е по-малко щастлив, ако знаеше, че всъщност хубава коронка може да си сложи и за 200лв?
Брат ми, който живее в Германия и когото по принцип не лекувам, заради разстоянията, идва след около два месеца на зъболекар тук. Не защото не може да си го позволи в Германия, а защото стандарта на лечение е потресаващ. Трябваше дни наред да му обяснявам какво да каже на зъболекарката си, за да му направи правилното лечение - ай сиктер. И накрая когато все пак успях да я "насоча" към реалното състояние на нещата, което тя не можеше/не искаше/или не разбираше да види, нямаше даже едно "извинявай за това, че съм некомпетентна", но ще го направя сега. И започна кореново лечение на ръка в 4 визити - е няма такова нещо през 2018 година.
А аз застраховки не приемам - всичко си е кеш(не в смисъла на мухи под масата), а директно плащане за лечение. Пациента да се оправя със застрахователната си компания. Аз съм зъболекар, не бизнесмен или финансов съветник. Това време е отминало вече. Който иска да му е ефтинко и покрито от застраховката е сбъркал кабинета.
Чувал съм, че англичаните били казала " много съм беден за да си купувам евтини неща". Моята стоматология е точно такава. Тази коронка, която сменях днес беше изкарала 27 години. Това са около 48 кинта на година. Ако това са ти проблемни кинти Тангра, то съжалявам те за високата заплата и качество на живот в София