Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
jovani

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:
jovani написа:Не разбирам какво я дъвчете тази тема все още.
Жорката е прав - ако си пич и имаш нещо в главата може да направиш невероятна кариера и в България.
А за един аверидж уъркър Канада е абсолютно същото, ако не и по-голямо дърво.
...
Бъди пич и го докажи - иди да направиш кариера в България, вместо да ядеш дървото в Канада.
Аз това вече съм го доказал - имах много прилична кариера с доходи 2-3х твоите през 1998-2002, скоро след като завърших университета.
В Канада съм от близо 14 години и от сравнително скоро съм в положение да мога да кажа, че сам контролирам съдбата си, с което доказах, че ставам за нещо в една силно конкурентна среда.
Не знам къде ще е следващата ми дестинация, но обещавам да ви държа в течение, когато му дойде времето.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

е как къде, пак в България, ще си пиеш ракийката на теферич ! :rock:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
jovani

Мнение от jovani »

myhata II написа:е как къде, пак в България, ще си пиеш ракийката на теферич ! :rock:
Аз ракия не пия муха, пиех отлежало сингъл малт, също така пушех трева в петък след работа, но в момента имам семейство и почти не близвам алкохол и не употребявам опиати - с изключение на може би 3-6 бири на година.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Доказал си грънци.
Ако си получавал два пъти мойта заплата в България 1999-та това означава че си бил с 1000 лева месечно, което са грубо около 750 канадски. На това му викаш кариера?
Което беше горе-долу седмичната ми стартова в Канада като техник.

И на теб Коко трябва да ти сложи такса за реклама. :D?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:Доказал си грънци.
Ако си получавал два пъти мойта заплата в България 1999-та това означава че си бил с 1000 лева месечно, което са грубо около 750 канадски. На това му викаш кариера?
Което беше горе-долу седмичната ми стартова в Канада като техник.

И на теб Коко трябва да ти сложи такса за реклама. :D?
Толкова беше - 1000 лева месечно + бонуси + командировка в Италия 6 месеца в годината, където живеех на хотел и всички разноски ми се поемаха, така че не беше необходимо да си харча от заплатата. Това през 1999, по-късно заплатата ми я вдигнаха, но основният ми "кяр" произтичаше от факта, че 6 месеца в годината живеех на чужди разноски без да се лишавам от нищо.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

jovani написа:
myhata II написа:е как къде, пак в България, ще си пиеш ракийката на теферич ! :rock:
Аз ракия не пия муха, пиех отлежало сингъл малт, също така пушех трева в петък след работа, но в момента имам семейство и почти не близвам алкохол и не употребявам опиати - с изключение на може би 3-6 бири на година.

и ти ли наборе -мъж под чехъл :lol:
на къде отива света. в скоро време истински мъж ще може да се види само в музея :(
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
pumpy

Мнение от pumpy »

Pavel M написа:
на къде отива света. в скоро време истински мъж ще може да се види само в музея :(
Не бе споко, в България и Ориента "истинският мъж" ще пребъде още много години.....
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа: Това е верно Жорка, но в България сте обречени на мизерия и изостаналост в сравнение с другите страни от ЕС, защото си гласувате за бивши комунисти и настоящи мутро-капиталисти. Това, че сте над нивото на Молдова е щото ЕС не иска още 2 милиона българи да подяждат пазара на труда там
Затова ли имаме най-голямото нарастване на заплатите в Европа- по 8% годишно, при фиксиран курс и нулева инфлация? Да сравняваш България с Молдова е все едно да сравняваш Канада със Сомалия. Смешни сте всички вие българите в чужбина. Искате да гласуваме за Слави Трифонов ли? Настоящите “мутрокапиталисти“ са същите хора като вас, които обаче са решили да се реализират в България вместо в Канада. Не съм съгласен с вашите твърдения, че всеки инженер, лекар, програмист, бизнесмен, селскостопански производител е “мутра“ и всички българи слушаме само чалга. И, че българските политици са крадци и бандити, а канадските са ангели и съвършени човеколюбци. И, че българските политици давали ниски заплати защото са лоши, а канадските давали високи заплати щото са добрички. Много наивни и детински са ви разсъжденията.
Тези “мутрокапиталисти“ в България могат да ви купят всичките българи, дето сте в Канада с парцалките ви:
https://webnews.bg/uploads/images/26/42 ... 1463404506"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

pumpy написа:
Pavel M написа:
Не бе споко, в България и Ориента "истинският мъж" ще пребъде още много години.....
за радост макар и българия разположена в югоизточния край на Европа макар и на границата с ориента българския мъж преобладаващо е европейски ориентиран споделящ европейските ценности макар и да има значителна разлика м/у южняка европеец представен от нации като българия,италия,франция ,испания и северняците германци,англичани и скандинавци
за разлика от деспотичните и консервативни негови събратя мюсюлмани араби и израелтяни евреи/м/у които аз лично голяма разлика в менталито не правя независимо от различията в изповядваната от тях религия/ чийто манталитет няма нищо общо с манталитета на съвременния цивилизован европейски мъж
не може в съвременния 21 век жена ти да бъде забулена в бурка или с глава бръсната нула номер маскирана с перука да я чукаш с дрехите единственно през дупката на ношницата за да нямаш достъп до нейната плът за да запазиш тялото си чисто и не замърсено от нейното и да имаш претенции за нещо по вече освен най обикновен оплодител
пумпалов ,това е само една кратка ретроспекция на това що е ориенталщина с пример за навиците на 2 изостанали и ретроградни религии на една от двете на които последовател си и ти които нямат нищо общо със светските европейски ценности
така,че моля те по полека с изхвърлянията кой бил ориенталец и кой не
pumpy

Мнение от pumpy »

joro написа:
Ivan1007 написа: Това е верно Жорка, но в България сте обречени на мизерия и изостаналост в сравнение с другите страни от ЕС, защото си гласувате за бивши комунисти и настоящи мутро-капиталисти. Това, че сте над нивото на Молдова е щото ЕС не иска още 2 милиона българи да подяждат пазара на труда там
Затова ли имаме най-голямото нарастване на заплатите в Европа- по 8% годишно, при фиксиран курс и нулева инфлация? Да сравняваш България с Молдова е все едно да сравняваш Канада със Сомалия. Смешни сте всички вие българите в чужбина. Искате да гласуваме за Слави Трифонов ли? Настоящите “мутрокапиталисти“ са същите хора като вас, които обаче са решили да се реализират в България вместо в Канада. Не съм съгласен с вашите твърдения, че всеки инженер, лекар, програмист, бизнесмен, селскостопански производител е “мутра“ и всички българи слушаме само чалга. И, че българските политици са крадци и бандити, а канадските са ангели и съвършени човеколюбци. И, че българските политици давали ниски заплати защото са лоши, а канадските давали високи заплати щото са добрички. Много наивни и детински са ви разсъжденията.
Тези “мутрокапиталисти“ в България могат да ви купят всичките българи, дето сте в Канада с парцалките ви:
https://webnews.bg/uploads/images/26/42 ... 1463404506"
Жорка, заплатите НЕ СЕ ДАВАТ, а се изработват....я пак си помисли на кой са "детински разбиранията" ?

8% звучи невероятно добре, само дето БАЗАТА, на която се смятат е невроятно зле.
През 2003 с жена ми "правихме" около 65к годишно, 8% ръст би било около 5200 годишно. В същото време на майка ми пенсията е 260 кинта, 8% от които са 20.80 на месец повече, на годишна база е почти още една пенсия от 250 кинта. Нали не е нужно да ти обяснявам какво са 250 кинта в България повече на годишна база ?

И това, че 1% правят кинти в България, точно както 1% правят кинти и в Северна Америка, по никакъв начин не подобрява положението на милиони мизерстващи и на двете места. В САЩ 15% от населението живеят с по малко от 5000 на година, което е 200% под прага на бедността. Въпроса е: колко е % на тези под прага на бедност в България......... И колко години по 8% ръст е необходим за да може само 15% от населението да живее под прага на бедност или даже и по-малък процент от американския и дали ще се случи по времето на моя живот ?
pumpy

Мнение от pumpy »

Pavel M написа:
pumpy написа:
Pavel M написа:
за радост макар и българия разположена в югоизточния край на Европа макар и на границата с ориента българския мъж преобладаващо е европейски ориентиран споделящ европейските ценности макар и да има значителна разлика м/у южняка европеец представен от нации като българия,италия,франция ,испания и северняците германци,англичани и скандинавци
за разлика от деспотичните и консервативни негови събратя мюсюлмани араби и израелтяни евреи/м/у които аз лично голяма разлика в менталито не правя независимо от различията в изповядваната от тях религия/ чийто манталитет няма нищо общо с манталитета на съвременния цивилизован европейски мъж
не може в съвременния 21 век жена ти да бъде забулена в бурка или с глава бръсната нула номер маскирана с перука да я чукаш с дрехите единственно през дупката на ношницата за да нямаш достъп до нейната плът за да запазиш тялото си чисто и не замърсено от нейното и да имаш претенции за нещо по вече освен най обикновен оплодител
пумпалов ,това е само една кратка ретроспекция на това що е ориенталщина с пример за навиците на 2 изостанали и ретроградни религии на една от двете на които последовател си и ти които нямат нищо общо със светските европейски ценности
Уау, що за невежество....
Проблема не е кой кого чука и през какво. Проблема е кой кого УВАЖАВА и това е нещо, по което българския мъж е тотален ориенталец. Даже по-лошо, изповядващите ислям бият жените си с "уважение", българския мъж бие наред: жени, деца, форумници, изобщо каквото попадне. Важното е да се докаже, че е мачо и какъв подобър начин за това освен удари с юмрук по масата или каквото там падне.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

pumpy написа:
Pavel M написа:
pumpy написа:
Pavel M написа:
Уау, що за невежество....
Проблема не е кой кого чука и през какво. Проблема е кой кого УВАЖАВА и това е нещо, по което българския мъж е тотален ориенталец. Даже по-лошо, изповядващите ислям бият жените си с "уважение", българския мъж бие наред: жени, деца, форумници, изобщо каквото попадне. Важното е да се докаже, че е мачо и какъв подобър начин за това освен удари с юмрук по масата или каквото там падне.

така де.проблема е как УВАЖАВАШ
смяташ ли ,че е признак на голямо УВАЖЕНИЕ да стрижеш главата на жена си нула номер както се стриже овца и като компенсация да и купуваш 4 перуки на година с различен цвят според модната линия за сезона
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pumpy написа:Проблема не е кой кого чука и през какво. Проблема е кой кого УВАЖАВА и това е нещо, по което българския мъж е тотален ориенталец. Даже по-лошо, изповядващите ислям бият жените си с "уважение", българския мъж бие наред: жени, деца, форумници, изобщо каквото попадне. Важното е да се докаже, че е мачо и какъв подобър начин за това освен удари с юмрук по масата или каквото там падне.
Пумпи, кой от българските мъже които са твои роднини или приятели в България бие наред - жени, деца, форумници?
Не че няма и такива, ама нещо не ми допада начина, по който се изцепваш. Понеже всичко е относително, проучвал ли си в кои страни какво е нивото на домашното насилие - обърни внимание какъв е цвета на България в тази графика https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ressed.jpg"
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

miteto написа:
pumpy написа:Проблема не е кой кого чука и през какво. Проблема е кой кого УВАЖАВА и това е нещо, по което българския мъж е тотален ориенталец. Даже по-лошо, изповядващите ислям бият жените си с "уважение", българския мъж бие наред: жени, деца, форумници, изобщо каквото попадне. Важното е да се докаже, че е мачо и какъв подобър начин за това освен удари с юмрук по масата или каквото там падне.
Пумпи, кой от българските мъже които са твои роднини или приятели в България бие наред - жени, деца, форумници?
Не че няма и такива, ама нещо не ми допада начина, по който се изцепваш. Понеже всичко е относително, проучвал ли си в кои страни какво е нивото на домашното насилие - обърни внимание какъв е цвета на България в тази графика https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ressed.jpg"

той си мисли,че насилието над жени и доминацията на мъжа над тях което е заложено в неговата религия се възприема за нещо нормално сред останалите нормални хора
да ама не.в българия за разлика от канада и уса не се толерира и той това много добре го знае като е избрал тая дестинация щото в българия номерата му няма как да минат
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Pavel M написа:... в българия за разлика от канада и уса не се толерира ...
... и некадърността ! :rofl: Още един медал ли си просиш ?
Публикувай отговор