Културен шок - що е то и какво ни се случва?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
prace

Re: Културен шок - що е то и какво ни се случва?

Мнение от prace »

demococcus написа:
pumpy написа: ... модерно оборудване, лъскави джаджи в кабинета...
Българите си обичаме лъскави работи, да. Ако и да са менте.
А тук пък странно как на вид допотопни неща са всъщност полезни, здрави и удобни.

Хеле пък момите - хубавки, усмихнати, пък не се сещат едно лъскаво коланче и едни токчета да си сложат. Като са се влюбили в тея кецове... ;)
Я кажи къде са тия хубавите моми в Канада?
Щото аз по-разплути свине никога не бях виждала преди. Виждала съм пълни хора в България и Европа, но такива дебели, разплути свине само по американските документални филм за Мак доналдс бях виждала и сега тук.
apple

Мнение от apple »

Я кажи къде са тия хубавите моми в Канада?
Щото аз по-разплути свине никога не бях виждала преди. Виждала съм пълни хора в България и Европа, но такива дебели, разплути свине само по американските документални филм за Мак доналдс бях виждала и сега тук.
И аз толкова дебелаци не бях виждала събрани на едно място. И някак по особено дебели са, БГ шишковците и шишките :lol: дори когато са дебели малко по-стегнато стоят на външен вид. Тук се тресат като желе като ходят пък и държат да покажат прелести с клинчета и то без туника, целия задник навън и целулита прозира през трикото щото то горкото се разтегнало до прозрачност чак... Грозна картинка. Но все пак се срещат и хубавки по улиците, но повечето не са канадки, а емигрантки или емигрантски щерки. Особено смесените са симпатяги повече. А пък във Ван миналия месец имаше "Еко фешън" фестивал или няква подобна измислица...по смотани манекенки не бях виждала никога... И с грозни крака, и без походка, и без сценично поведение. А дизайнарите :o о ужассс. Е много не им достига в сравнено с европейките и това си е...
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Човек вижда най-добре разликите първите няколко дни.
Като ходих в България последният път, първата разлика която се набива на очи са обелените и запуснати сгради.
Втората разлика е запуснатите и тревясали площи между блоковете.

По-слаби и по-красиви хора - такава разлика, твърдо не съм видял.
Разлика в обличането в полза на българките - това да.
За съжаление въпросното по-добро обличане ми се струва, че губи скорост и все повече включва малоазийски елементи (лъскавко, бляскавко и пр.)
По-слаби и по-красиви - повтарям - твърдо не.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Върнах се от България миналата седмица, направи ми впечатление, че българките наистина са слабички и стройни но това не е от здравословен живот и спорт а от пушене на по 2 кутии цигари дневно и глад. При мъжете биреното шкембе си е класика, тези които ходят на фитнес пък се стремят не към хармоничност а към "маса" и в един момент са колкото широки толкова и високи. Аз ходех всеки ден да тичам в Борсовата градина в София и много рядко виждах някой друг да тича. Иначе времето беше хубаво и пейките пълни с ученици на по 13-14 години всеки с биричка двулитровка пред него. Та това е моето впечатление от София и дебелшки си има не по-малко от Квебек. А пък се оказа че има гимназии в които изобщо нямат часове по "физическо" това ще се забелязва все повече за в бъдеще за съжаление. Отделно , че като цяло българина като премине 50 години и се "отписва" направо от живота, сдухва се психически и физически.
Dead Eyes See No Future
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

prace написа: Я кажи къде са тия хубавите моми в Канада?
Такива места като крайречната вело алея, която минава току под прозореца ми се подразбира - редовно има нимфи на ролери, велосипеди и тичащи. Много мимичета сутрин ходят на работа с колело и хич, ама хич не са зле! Дори и лелките, ако не си ги видял в лице а само в гръб, има да се блещиш и чудиш!
Освен това в градския транспорт и отново - не само сред младите. И не само момичетата - момчетата също са с добро тяло. Понякога направо ми е неудобно от жената, чудя се накъде да си завъртя главата така че да нямам изглед към красиво момиче.
Незнам какви заведения по центъра имате, но тук са популярни едни дето не са точно ресторат, ама има някакво хапване, бира и пастички. Предполагам че студенти наемат - няма как да не ти трепне сърцето - все стройни и усмихнатки. А пък каго погледнеш и клиентите - и те такива!
Освен това по магазините, не говоря за евтините хранителни, а за тези, в които се продават неща като за хора получаващи заплата - персоналът обикновено и с тяло, и с държание блесва.
За хората които се срещат по националните паркове, тези участъци дето са за разходки сред природата, мисля няма нужда да споменавам. Дори и по полянките в градските паркове, дори и там пълните хора не са мнозинство.

Имам приятел от Чикаго, който редовно идва на гости и той потвърждава че няма нищо общо между тяхните дебеланки и тукашните момичета.

Ся дали са имигрантки.. чак всичките - едва ли. Пък и приличат на местни по акцент и по визия.

Виж признавам обаче че в среднообразователното училище в което жена ми учеше френски, картинката уверено върви към закръгляне и изпростявате.
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

apple написа:...по смотани манекенки не бях виждала никога... И с грозни крака, и без походка, и без сценично поведение. А дизайнарите :o о ужассс...
В моя курс има три (само, язък...) момичета, дето припечелват с моделство. Нямат нищо, ама нищо общо с качествата, които с неприязън си споменала :D За дизайнАрите, виж, въпроса явно се базира на вкус. Преди седмица-две имаше изложба-базар на местни (квебекарски) дизайнерски студиа, та споменатите ми колежки ни подбраха целокупно натам, и се намираха доста представителни парцалки и аксесоари. Ей ти линк с всички изложители, да се осведомиш http://www.braderiedemodequebecoise.com/griffes-eng.htm"
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
jovani

Мнение от jovani »

optics написа:Човек вижда най-добре разликите първите няколко дни.
Като ходих в България последният път, първата разлика която се набива на очи са обелените и запуснати сгради.
То това си има обяснение - жестоките мейнтенанс фийс, както и правила за тези с къщите да си косят градинките и да почистват снега.
Примерно аз плащам 650 долара за мейнтенанс на месец, отделно малко под 1% от цената на имота данъци на година.
Реално погледнато само от тези суми парите които си хвърлил по имота се удвояват след 40 години (като се има в предвид и цените на имотите в Канада, които никак не са ниски).
Много ясно, че повечето от сградите ще имат по-добър вид, въпреки че и тук съм виждал грозни картинки, особенно в Монтреал и много ясно, че градинките ще са окосени (въпреки, че лично аз не намирам особен смисъл във френетичното косене на тревните площи - може и някой да ми обясни).
Друг фактор, който има значение е, че в центъра на София или другите градове има сгради с над 100 годишна история, които в Торонто например са рядкост (просто защото талашитените конструкции не могат да имат подобна дълготрайност). Една известна сграда, строена преди скромните 100 години е превърната в музей - Каса Лома (един от малкото музеи в Торонто, които се броят на пръстите на едната ръка).
Та всичко си има обяснение - няма фанстастична ръка, дето да ремонтира сградите безплатно - просто тези неща струват пари и стресират допълнително плебеите, за повечето от които къщата или кондото са най-голямата инвестиция в живота им...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

jovani написа:... Една известна сграда, строена преди скромните 100 години е превърната в музей - Каса Лома (един от малкото музеи в Торонто, които се броят на пръстите на едната ръка)...
http://www.toronto.worldweb.com/SightsA ... s/Museums/"
Явно имаш доста пръсти на едната ръка...
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:
optics написа:Човек вижда най-добре разликите първите няколко дни.
То това си има обяснение - жестоките мейнтенанс фийс, както и правила за тези с къщите да си косят градинките и да почистват снега.
То абсолютно всичко на този свят си има обяснение, но крайния резултат е важен. В банановите републики имат още по-малки мейнтенанс фийс от България (в БГ поне плащаш за чистачка и асансьор, в доста от новите затворени комплекси има годишна такса от по 500-600 евро и нагоре) и резултата е още по-плачевен от БГ.
jovani написа:Друг фактор, който има значение е, че в центъра на София или другите градове има сгради с над 100 годишна история
optics едва ли е имал впредвид историческите сгради, когато е писал "обелените и запуснати сгради", а най-вероятно жилищните блокове, строени след Втората Световна. Даже доста от новите кооперации, които са построени по време на строителния бум (2006-2009) и са само на 4-5 години вече изглеждат все едно са на 10-15 години. Голям фактор освен липсата на поддръжка е и че в София въздуха е много по-мръсен и съответно фасадите почерняват много по-бързо.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Американската певица Марая Кери шокира публиката с тесните си панталони, с които се появи по време на концерт в курорт в Австрия.
Звездата направи моден гаф, който почти всекидневно виждаме по софийските улици. Публиката, която стоеше далеч от сцената можеше да види очертанията на интимните части на Марая Кери, покрити с плътно прилепнали, яркочервени панталони.

http://life.dir.bg/news.php?id=11060640"

Ето и директен пример от високата българска мода:

http://life.dir.bg/gallery.php?id=11060161&page=1"
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Супер са ! :y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Който е шокиран, да не гледа :)
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

UnHoly написа:
apple написа: Преди седмица-две имаше изложба-базар на местни (квебекарски) дизайнерски студиа, та споменатите ми колежки ни подбраха целокупно натам, и се намираха доста представителни парцалки и аксесоари. Ей ти линк с всички изложители, да се осведомиш http://www.braderiedemodequebecoise.com/griffes-eng.htm"
Разгледах няколко от сайтовете и мога да кажа едно- Браво!
За кръжока ''Първи стъпки в кроенето и шиенето'' направо са върха. 8) 8) 8) И детските дрехи са срахотни -като цени.Направо ти чупят зъбите със замах. :clap: :clap: :clap:
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

Какво да ти кажа... Не всички в тоя живот носят само анцузи :D
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
jovani

Мнение от jovani »

emilcho написа:
jovani написа:... Една известна сграда, строена преди скромните 100 години е превърната в музей - Каса Лома (един от малкото музеи в Торонто, които се броят на пръстите на едната ръка)...
http://www.toronto.worldweb.com/SightsA ... s/Museums/"
Явно имаш доста пръсти на едната ръка...
В посоченият списък има места, които определено не са музеи - напр. Design Exchange (едно от бившите помещения на Торонто Сток Ексчейндж), което съм имал честта да посещавам много пъти на банкети и изложения (и дори един от моите продукти редовно се демонстрира там в последните 3 години). Та Design Exchange може и да е "историческа" сграда, но определено няма музейни експонати. Също както и в много от примерите, които са в линка, който си пуснал - освен ако не броим за "музей" всяка сграда на 50 и повече години (Монтгомъри'с Инн) или всяко място в което има 2-3 експоната и най-вече "Хокей Хол ъф Фейм" където могат да се видят хокейни фланелки и стикове, няколко снимки и едно копие на Стенли Къп...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Заключено