Мухи, защо направо не поискаш да ти бъде показана данъчна декларация, нотариални актове за собственост и банкови извлечения?myhata II написа:И кое ви е по добрето,дойдохте в Канада да живеетеIRA написа:Не знам как ще си най близкия набор и въобще си ходил в казармата, да го кажа по ясно, пък имаш спомен от соц. времента. Аз не крия ,че сме били зле по това време, но очевидно не е бил проблема в семейството щом нещата се промениха след 1989.myhata II написа:Никъде не съм казвал че съм ходил 2 години !IRA написа:Муха, ка така, хем си най близкия набор , хем си ходил 2 години казарма, хем непрекъснато ни обясняваш какво било през соца?![]()
През соца аз съм бил добре, а ти си била много зле щом го плюеш толкова !
А причината си е била в твоето семейство, а не в строя който сме живели тогава !
Лек ти ден Ира , и не забравяй къде живееш и каква система се строи в твоята провинция !
Това беше България преди няколко десетки години!
Re: Това беше България преди няколко десетки години!
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Не ми и трябва коки, те самите по стари имигранти си го казват тука, че по комунизма в България са живяли по добре от колкото сега
Ако не познаваш такива, да взема да те запозная да чуеш лично от тях....
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Ех, жалба за младост - на млади години живота винаги изглежда по-хубав и човек все още е пълне с оптимизъм за светлото бъдеще.myhata II написа:Не ми и трябва коки, те самите по стари имигранти си го казват тука, че по комунизма в България са живяли по добре от колкото сега
Be yourself - no one else is more qualified.
Е, те това е - право в десятката.Koko написа:Ех, жалба за младост - на млади години живота винаги изглежда по-хубав и човек все още е пълне с оптимизъм за светлото бъдеще.myhata II написа:Не ми и трябва коки, те самите по стари имигранти си го казват тука, че по комунизма в България са живяли по добре от колкото сега

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- roumensp
Съгласен.agent Ozo написа:Е, те това е - право в десятката.Koko написа:Ех, жалба за младост - на млади години живота винаги изглежда по-хубав и човек все още е пълне с оптимизъм за светлото бъдеще.myhata II написа:Не ми и трябва коки, те самите по стари имигранти си го казват тука, че по комунизма в България са живяли по добре от колкото сега
Ако не познаваш такива, да взема да те запозная да чуеш лично от тях....![]()

- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
А бе аз бях малък но помня живота на родителите през 70те.. Редовно ходеха по "Банкети" събирания, Всяка година на Море по бараките. Веселяха се и не мисля че живееха по-зле от сегашните middle class families в "развитите" държави..
За мен видеото е носталгично. Ясно е че е реклама но все пак ни напомня за някои позитивни аспекти от живота в България.. по онова време..
Системата беше идиотска.. Две мнения по въпроса няма, и въпреки това обикновенните хора като че ли живееха относително качествен живот..
Може и да бъркам или да съм забравил но като че ли хората не бяха толкова стресирани по онова време.. Това според мен беше предимството на онази епоха както и човешката комуникация и лични контакти а не като сега.. зомбирани пред Компютрите, таблетите и смарт фоновете..
Според мен тогава хората бяха по-щастливи, особено в България..
За мен видеото е носталгично. Ясно е че е реклама но все пак ни напомня за някои позитивни аспекти от живота в България.. по онова време..
Системата беше идиотска.. Две мнения по въпроса няма, и въпреки това обикновенните хора като че ли живееха относително качествен живот..
Може и да бъркам или да съм забравил но като че ли хората не бяха толкова стресирани по онова време.. Това според мен беше предимството на онази епоха както и човешката комуникация и лични контакти а не като сега.. зомбирани пред Компютрите, таблетите и смарт фоновете..
Според мен тогава хората бяха по-щастливи, особено в България..
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
- ablood
- Обратна връзка:
Зависи от "хората".ivandaman написа:Може и да бъркам или да съм забравил но като че ли хората не бяха толкова стресирани по онова време..
Майка ми (новодипломирана лекарка) по това време е прекарала 11 години назначавана за кратко из различни селца и градчета в БГ. За да си намери доктор постоянна работа в голям град трябвало партиец в семейството.
В едно от тези градчета срещнала баща ми, млад софийски архитект без връзки, натирен да запълва проектантски дупки из провинцията.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
myhata II, с връщането на комунизма през 2001 аз напуснах страната, затова съм тук.myhata II написа: И кое ви е по добрето,дойдохте в Канада да живеете
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
IRA написа:myhata II, с връщането на комунизма през 2001 аз напуснах страната, затова съм тук.myhata II написа: И кое ви е по добрето,дойдохте в Канада да живеете

Стефан Цанев
Стефан Цанев
...и доволна от живота си, което за мен пък е най важното, към тия които страдат по миналото си мога само да изпитвам съжаление.
Радой Ралин
Радой Ралин
Страдания няма, има само сравнения ....!IRA написа:...и доволна от живота си, което за мен пък е най важното, към тия които страдат по миналото си мога само да изпитвам съжаление.
Ако ти нямаш правилна преценка, попитай родителите си и те ще ти кажат истината как са живели и как живеят сега !

Стефан Цанев
Стефан Цанев
С национализация, изселвания, конфискация, невъзможност да пътуват зад граница, с "невъзвращенец" в семейството, с минимална пенсия, мизерия и студ, с квартиранти от енското село, до 1983, без баня в собствения си апартамент до края на 60 години и т.н. и т.н. Добре, че другата ми баба беше АБПФК та това компенсираше положението на "неблагонадежните" в семейството......myhata II написа:[
Ако ти нямаш правилна преценка, попитай родителите си и те ще ти кажат истината как са живели и как живеят сега !
А днес за огромно съжаление живеят без децата си при тях. При трима сина и 6 внуци, няма никой при тях Интересно защо и тримата сме толкова "прости" та не разбираме "хубавия живот" в България и сме някъде по света и у нас. Добре, че все още могат да пътуват и да си стоят при нас.
Е ти мислиш,че не знам как са живяли преди и ка живеят сега, мисля че ясно се изразих ,че сега са по добре.myhata II написа:Страдания няма, има само сравнения ....!IRA написа:...и доволна от живота си, което за мен пък е най важното, към тия които страдат по миналото си мога само да изпитвам съжаление.
Радой Ралин
Радой Ралин
- optics
- Модератор
Веднъж като деца на улицата ни спря странен човек (вече не помня никакви подробности, но всичко у него беше странно - и дрехите - комбинация от официално и много вехто и физиономията и това което ни каза). Накратко искаше ако имаме стотинки да му дадем защото тъкмо го били пуснали от затвора и нямал никакви. Ние се уплашихме и нищо не му дадохме.
Сега като си мисля - ако беше някакъв криминален или педофил или нещо такова - нямаше да иска, а щеше да раздава нещо и в никакъв случай нямаше да казва, че е излязъл от затвора.
Не беше нито тъмно, нито тясна уличка нито е бил много настоятелен и въпреки това се уплашихме - възрастен да иска пари от деца, вместо обратното и споменаването на затвора.
Сега си мисля, че може би са го прибрали още в първите години след 9-ти преди да се задейства комунистическата машина за промиване на мозъци и когато все още много хора са знаели (и лично познавали) че да те вкарат в затвора не значи непременно, че си лош, страшен и т.н. И той честно си каза, не отчитайки докъде са стигнали нещата навън.
Сега като си мисля - ако беше някакъв криминален или педофил или нещо такова - нямаше да иска, а щеше да раздава нещо и в никакъв случай нямаше да казва, че е излязъл от затвора.
Не беше нито тъмно, нито тясна уличка нито е бил много настоятелен и въпреки това се уплашихме - възрастен да иска пари от деца, вместо обратното и споменаването на затвора.
Сега си мисля, че може би са го прибрали още в първите години след 9-ти преди да се задейства комунистическата машина за промиване на мозъци и когато все още много хора са знаели (и лично познавали) че да те вкарат в затвора не значи непременно, че си лош, страшен и т.н. И той честно си каза, не отчитайки докъде са стигнали нещата навън.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- optics
- Модератор
Някой имА ли нерви да изгледа интервюто с бай Тошо ?
Такъв прост човек - начело на държава (и толкова години) !
В сравнение с него иначе тъпият Джордж W. Буш е като Емануел Кант в сравнение с Емануела.
Толко тъп от сатрапите не се сещам / не вярвам никой да е бил - нито Чаушеско, нито Фидель, нито Садам, да не говорим за Кадафито - той беше най-умният.
Такъв прост човек - начело на държава (и толкова години) !
В сравнение с него иначе тъпият Джордж W. Буш е като Емануел Кант в сравнение с Емануела.
Толко тъп от сатрапите не се сещам / не вярвам никой да е бил - нито Чаушеско, нито Фидель, нито Садам, да не говорим за Кадафито - той беше най-умният.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel