Раждане в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Mark_2013

Re: Раждане в Канада

Мнение от Mark_2013 »

julia1 написа:Ами именно нямаме много средства и затова питам. Има ли друг начин? И има ли време за това?
Най-бързият начин да получиш безплатно раждане и услуги е да подадеш молба за бежанец :) Всички услуги свързани с раждането ще бъдат безплатни от момента от който молбата ти е заведена и се разглежда.

Трябва да се провери колко време отнема и колко това ще навреди на спонсорирането ти от съпруга после.

Но едно е сигурно, докато чакаш резултата всичко свързано с раждането ще бъде безплатно.
Аватар
Mark_2013

Мнение от Mark_2013 »

julia1

Мнение от julia1 »

За контролен преглед с ехограф давам 40 лева в местната поликлиника през 2 седмици, но ще трябва да се проведат скоро и други прегледи които най -евтино ще са към 100 лева едното. Препоръчаха ми частен доктор при когото няма много свободни часове, но ако все пак има някой свободен час, прегледа ще струва повечко. Ако някой се интересува от тази информация.
pumpy

Мнение от pumpy »

Ай сиктер бе.....за какво за тези контролни прегледи с ехограф през 2 седмици ? Да не би на бебето да му порасне трета ръка междувременно ? Жена ми имаше ехограф за първото почти всеки месец и то само защото АГ лекарката в болницата ни беше приятел и пациент и колчем се качеше в кабинета я взимаше за "разходка" до АГ кабинета и се връщаха винаги със "снимки". За второто в Монреал имахме ехография на 12 и 20 седмица. Днес, доколкото знам се прави ЕДИН ехограф на 20 седмица и толкова. Или може би има още един преди раждането за да се подтвърди ориентацията на бебето ? Ама през 2 седмици - поредната гавра на световно добрите специалисти .......
dzverum

Мнение от dzverum »

Докторе,
технически си прав, само че в татковината нещата се развиват по няколко сценария.
При наличие на осигурено лице и нужда от болничен и майчински след това си длъжен да имаш гинеколог по здравна каса.
При който наистина ходиш през 4 седмици примерно и той ти прави, когато се сети ехография и я гледа я не гледа.
Julia1 сигурно има в предвид пренатална/фетална морфология, което в БГ е задължително към 4-5ти месец и после към 7, може и да бъркаме с точността. По желание има ранна морфология около 12-13 седмица.
Така държавният доктор ти прави нещо подобно на истинска морфология, но се препоръчва да си отидеш и при спецовете, за да не стане грешка. Та при спецовете си плащаш по едно 80-100 пари 2 пъти. Има малко медицински тестове за кръвни групи, антитела и т.н. Те са средна хубост като пари.
Обаче, ако си решил да раждаш в частна болница, цялата процедура протича още веднъж с изключение на морфологията и си ходиш при двама лекари паралелно. За пример Токуда лекарите си те гледат всеки път на ехограф, цената на прегледа е фиксирана и няма значение дали ще те гледат или не/35лв/.
Малко е досадно да ходиш напред назад и на мамата почва да и писва по някое време, но това е положението...
Последните седмици задължително го гледат на ехограф - примерно моето, така и не се обърна и се надявахме накрая да се обърне, но си беше решил, че ще го вадят :D
F*ck Google, ask me!
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Задължително е и на 12-тата и на 20-тата седмица пумпи. На 12-тата мерят nuchal translucency и носния хрущял за Даун, а на 20-тата е морфологията.
Циганите - на Сатурн !
pumpy

Мнение от pumpy »

В Кебек/Монреал от години не мерят НИЩО на 12, просто защото такъв преглед НЯМА. Приятели бяха онзи ден на първия си ехограф в 20 седмица
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

pumpy написа:В Кебек/Монреал от години не мерят НИЩО на 12, просто защото такъв преглед НЯМА. Приятели бяха онзи ден на първия си ехограф в 20 седмица
Пумпи, друг път се съгласявам с теб, но сега се изказваш неподготвен. Зависи къде се ходи на лекар явно, но при мен първата бременност я следиха в Роял Вик и ехография се правеше при всяко посещение, като първата беше на 12 седмици. За втората не можах да се вредя в болницата, но въпреки това досега имам 2 "големи" ехографии (12 и 20 седмици) плюс задължителна "проверка" всеки път на сърдечен ритъм и други "дреболии". Но да твърдиш, че нещо не съществува...
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

То за май зависи от лекаря. За двете ми деца имах двата ехографа, кито АНхели спомена т.е в 12седмица и в 20 седмица. Моят лекар ме прати за допълнителен ехограф в 34 седмица с първото, а с второто защото се завъртя късно след 34 седмица проверяваше позицията на бебето всеки преглед, така докато не се обърна :D
На всеки две семици и то в началото ми се вижда прекалено. Тук ако решиш да правиш ехограф на частно е 150 долара.
При мен и в двата случая първия преглед беше в 7 седмица, винаги при един и същи лекар.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
pumpy

Мнение от pumpy »

Independent написа:
pumpy написа:В Кебек/Монреал от години не мерят НИЩО на 12, просто защото такъв преглед НЯМА. Приятели бяха онзи ден на първия си ехограф в 20 седмица
Пумпи, друг път се съгласявам с теб, но сега се изказваш неподготвен. Зависи къде се ходи на лекар явно, но при мен първата бременност я следиха в Роял Вик и ехография се правеше при всяко посещение, като първата беше на 12 седмици. За втората не можах да се вредя в болницата, но въпреки това досега имам 2 "големи" ехографии (12 и 20 седмици) плюс задължителна "проверка" всеки път на сърдечен ритъм и други "дреболии". Но да твърдиш, че нещо не съществува...
Да не съм живял в Монреал, да не съм имал дете родено в Роял Вик, да не са най-добрите ми приятели в 22 седмица бременни в Монреал и да им е второ дете за последните 2 години, да се изказвам неподготвен...но не е така. Сигурно някъде има и някъде няма, ю но ехограф всеки две седмици - както казах по-рано "ай сиктер"....
Аватар
martin_1

Мнение от martin_1 »

Здравейте,

Да попитам и аз едно въпросче, ако двамата отидем в Монреал и се роди дете до първата една година детето взема ли автоматично канадско гражданство?
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

martin_1 написа:Здравейте,

Да попитам и аз едно въпросче, ако двамата отидем в Монреал и се роди дете до първата една година детето взема ли автоматично канадско гражданство?
Дете родено в Канада получава веднага канадско гражданство, не разбирам обаче тази част от въпроса - какво имаш предвид с това - до първата година?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
martin_1

Мнение от martin_1 »

Koko написа:
martin_1 написа:Здравейте,

Дете родено в Канада получава веднага канадско гражданство, не разбирам обаче тази част от въпроса - какво имаш предвид с това - до първата година?
Ами понеже имаше отзиви за положителни и отрицателни за това реших да питам. Колкото до перида до първата година го казах просто така като пример!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Дали детето родено в Канада ще получи правото на гражданство зависи от статута на родителите. Ако сте туристи не, ако сте постоянни жители или граждани, да.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
martin_1

Мнение от martin_1 »

Говорим заминали, чрез имиграция в Квебек както сме в този форум :)
Публикувай отговор