България скоро няма да я има

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
c200

Re: България скоро няма да я има

Мнение от c200 »

Поздравявам автора на темата и други родолюбци с песента "Prokleta je Amerika" в изпълнение на Мухарем Сербезовски :D

http://www.youtube.com/watch?v=3Xx0kVKY ... re=related"
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

ablood написа:И естествено правителството било виновно. :lol:

Писал съм го и преди - еманципацията ще доведе до изчезването на бялата раса.
Вместо да раждат деца, тръгнали да правят кариера. Естествената селекция ще ни заличи за век-два.

Пък и българските приоритети за ясни: по-важно е да имаме гъзарски телефон, лъскава кола и маркови дрешки, отколкото още едно детенце.

Снаха ми (добре платена мениджърка) си купува какви ли не скъпи боклуци, но не иска второ дете, щото не можела да му осигури добро бъдеще.

Аз го казах това във една фейсбук страничка и купища жени ми се нахвърлиха, че съм бил сексист (аз не знаех какво е тая дума - мислех си, че произлиза от секс + спортист, и първо се зарадвах, щото харесвам секса, а то се оказало, че значело, че съм мразил жените или нещо подобно там, пълни глупости)
Радвам, се че не само аз мисля така за еманципацията и кариерата......преди 30-40години в университетите в щатите са били 80 процента мъже и 20 процента жени..........сега в университетите са 60процента жени и 40 процента мъже.........и се борят за кариери, и т.н.......и т.н....ама то не става и децата и кариерата.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Става,става. Аз поне бях така.Първо малко кариера, после 2 деца и сега цял живот кариера. :D
To пък една кариера, ама карай купон да става! ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ablood написа:
budtel написа:Фолклора (не поп-фолка и чалгата) е неповторим и известен в цял свят.
С'а да не забра'иш за азбуката, компютрите и древния календар!
За фолклора не си прав. Единствените българи, които съм виждал да пълнят голяма зала в Канада бяха "Мистерията на българските гласове". 95% от публиката не бяха българи. Те имаха концерт във Ванкувър преди 3 години и аз направих кратък клип от 4-5 минути, който постнах на Тубата. И до ден днешен хора от цял свят оставят положителни коментари за клипа (който е доста аматьорски). Ето един коментар оставен вчера: "Just seen and heard them tonight in Brighton England. Outstanding. I think this is the highest form of art. Quite incredible.". Аз самият не съм любител на фолклора, ама не можем да казваме на бялото черно.
grozdan

Мнение от grozdan »

Californian написа: сега в университетите са 60процента жени и 40 процента мъже.........и се борят за кариери, и т.н.......и т.н....ама то не става и децата и кариерата.
А в Саудитска Арабия са 99% мъже. Ти учил ли си в техническо училище? Колко жени има там?
Стига се прави на луд - защо да не учат жените? Ти какво искаш само тигана и метлата да въртят, а ти като някой дерибей там. Айде стига глупости!

Колкото по-развито е едно общество, толкова повече жените успяват в него. По това ще го познаеш ;)
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
budtel

Мнение от budtel »

Искам да предложа на всички, които гордо заявяват, че идват от най-загубената страна (България) следващия път като се сблъскат със здравната система на Канада, да не отиват да се лекуват в България (защото това ще е в противоречие с "идиологията им"), a да се отправят към Турция или да потърсят някой цигански изцерител, или да пробват с чалготерапия. За тези, които не им харесва чалгата остава варианта с Турция. :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Кой пък те излъга теб, че се лекуваме в България?Аз в момента имам здравословен проблем и си се лекувам в Канада.Не се очаква в близките години да ходя до България, па камо ли да се лекувам.Не страдам от излишен патриотизъм.Не мога само да разбера, защо повечето българи като отидат в чужбина започват толкова да милеят от разстояние за благото на България, като преди това безжалостно са я плюли? Аз поне си признавам, че не ме интересува.Драскам по Форуми за да си упражнявам езика и съм дотам.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

budtel написа:Искам да предложа на всички, които гордо заявяват, че идват от най-загубената страна (България) следващия път като се сблъскат със здравната система на Канада, да не отиват да се лекуват в България (защото това ще е в противоречие с "идиологията им"), a да се отправят към Турция или да потърсят някой цигански изцерител, или да пробват с чалготерапия. За тези, които не им харесва чалгата остава варианта с Турция. :)
Я хубаво си прочети линка който си пуснал.
http://bolgari.net/10_prichini_da_se_go ... h-182.html"
Колко от тия Бьлгарски откриватели са го постигнали в Бьлгария? Да не говорим че Джон Атанасов нито е роден нито e учил в БГ.
Естественo e че идваме от най-смотаната дупка в Европа.
Не си спомням някой турчин да ми е опрял нож на гьрлото че да слушам чалга.
Колкото до бьлгарския фолклор той е пьлен с индийски ритми и ладове, ако не знаеш.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

България си я ИМА и ще си я ИМА,какви са тези черногледи настроения не мога да разбера :o :D
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

Дали България е смотана или несмотана дупка е въпрос на гледна точка. За мен това е моята Родина. Какво толкоз има да се срамуваме.
Да бедни сме. Да корумпирани сме. Да слушаме чалга. Да емигрираме. И още много да-та. И кво от тва? Такива сме каквито сме. Аз лично предпочитам да общувам с беден, корумпиран, емигрант-чалгаджия отколкото с мазен "канадец" дето е еволюирал от състояние "българин" в състояние "канадец".
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Присъединявам се към поста на Ванилия
vaniliq написа:Дали България е смотана или несмотана дупка е въпрос на гледна точка. За мен това е моята Родина. Какво толкоз има да се срамуваме.
Да бедни сме. Да корумпирани сме. Да слушаме чалга. Да емигрираме. И още много да-та. И кво от тва? Такива сме каквито сме.
Апела ми към вечно плюещите, по един или друг начин милата ни родина е, по-малко се вживявайте в ролята на "прецаканите" че сте живели толкова време в България. Най-малкото ставате досадни за вас и другите около вас. Дали ще я има или няма, има кой да се грижи. Осем века робство, I и II световни и балкански войни... сме оцелели, та сега ли няма. На пръсти се броите тези, които във всеки възможен момент пускате провокиращи теми, или материали. Не знам какъв Ви е проблема....
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Еволюцията Драги(а) vaniliq, е процес на качествено изменение на мисленето и мирогледа, който започва още от България с решението ти за емиграция. По друг начин казано: Приемам реалността в България такава каквато е и не хвърлям излишни усилия за да я променям, респективно не показвам видимо страдание от това....Там хората са си на място и нормални.След като аз не се вписвам в картинката се махам и търся други, които да ми импонират.Мазни или не, поне ми спестяват големи ядове при комуникацията си с тях.Така, че това е!Който жали, че България си отива, бих посъветвала да се върне да оправя на място, а не от разстояние да сипе съвети и препоръки! :)
От българин в канадец няма как да еволюираш, просто защото си роден в България, учил там и ти е минал половината живот там.Това трудно се променя за нас възрастните, а и не е нужно.Аз не се срамувам например, че съм българка, но и не храня излишно родолюбие.Животът е прекалено кратък и се живее само един път за съжаление. :hai:
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

В Европа има доста по-скапани места за живот от България...
Албания
Косово
Беларус
Молдова
Украйна
Босна и Херцеговина
Македония
Manchester United Football Club
crusader

Мнение от crusader »

martatabs написа:Присъединявам се към поста на Ванилия
vaniliq написа:Дали България е смотана или несмотана дупка е въпрос на гледна точка. За мен това е моята Родина. Какво толкоз има да се срамуваме.
Да бедни сме. Да корумпирани сме. Да слушаме чалга. Да емигрираме. И още много да-та. И кво от тва? Такива сме каквито сме.
Апела ми към вечно плюещите, по един или друг начин милата ни родина е, по-малко се вживявайте в ролята на "прецаканите" че сте живели толкова време в България. Най-малкото ставате досадни за вас и другите около вас. Дали ще я има или няма, има кой да се грижи. Осем века робство, I и II световни и балкански войни... сме оцелели, та сега ли няма. На пръсти се броите тези, които във всеки възможен момент пускате провокиращи теми, или материали. Не знам какъв Ви е проблема....
Проблемът им е ясен (поне за мен) - избиване на комплекси за малоценност.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

България няма да изчезне и ще я има, но никога ням ада се промени, понеже хората ще си останат същите.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Заключено