Това казано, мен не са ме обслужвали зле, не са ме обиждали, не са ми се карали

Gimme a break, Californian, will ya? Не се ли усещаш, когато фантазиите ти започват да излитат като неуправляеми снаряди? В българският жаргон обикновено се казва "да избиеш рибата" или пък "да удариш г**а в тавана". Това, дето си го написал, особено в контекста на ситуацията от последните три години в щатите, е все едно да обасняваш как днес си имал интересен обяд с извънземни някъде в системата на Сириус, след което си успял да се прибереш за вечеря в къщи. То и ние ядем домати, ама никога с колците. Иначе за топлотата и любезността на американците нямам впечатления. Чувал съм само, че в доста квартали дори на не особено големи мегаполиси не е препоръчително да се появяваш даже и в брониран автомобил, ама това все пак са непотвърдени слухове, предполагам разпространявани от завистливи канадци.Californian написа:докато за Щатите или поне някой ареи - 80-120к, си почва всеки нормален мъж/жена без връзки, любовници и тем подобни още като си дойде в Америка.
Е ти сега Айова тръгна с Торонто ли да я сравняваш.anxeli написа:В интерес на истината в Манхатън на 39-та и Бродуей ми предложиха да ме уважат, но аз отказах...
Гийк, изпуснал е да каже че пак само за суперпрограмисти става въпрос, предполагам. И само са някои ерии на силиконовата долина.
В моя бранш със сигурност знам че в Айова например получават заплати като в Торонто, но за 2 години вместо за една...
Californian може и да послъгва нещо, ама не е много. Калифорния не е Айова и заплатите в 2-та щата нямат нищо общо. Сумите, които споменава въобще не бяха нещо изключително допреди няколко години, но в момента как е - не знам. Колкото до намиране на работа като програмист - в Щатите е в пъти по-лесно да намериш работа, отколкото в Канада, дори и в момента. Аз се изнесох от Сиатъл преди близо 6 години, но US-рекруитери продължават да ми спамват имейла ежедневно.anxeli написа:В интерес на истината в Манхатън на 39-та и Бродуей ми предложиха да ме уважат, но аз отказах...
Гийк, изпуснал е да каже че пак само за суперпрограмисти става въпрос, предполагам. И само са някои ерии на силиконовата долина.
В моя бранш със сигурност знам че в Айова например получават заплати като в Торонто, но за 2 години вместо за една...
roumensp написа:Californian може и да послъгва нещо, ама не е много. Калифорния не е Айова и заплатите в 2-та щата нямат нищо общо. Сумите, които споменава въобще не бяха нещо изключително допреди няколко години, но в момента как е - не знам. Колкото до намиране на работа като програмист - в Щатите е в пъти по-лесно да намериш работа, отколкото в Канада, дори и в момента. Аз се изнесох от Сиатъл преди близо 6 години, но US-рекруитери продължават да ми спамват имейла ежедневно.anxeli написа:В интерес на истината в Манхатън на 39-та и Бродуей ми предложиха да ме уважат, но аз отказах...
MrGeek написа:Gimme a break, Californian, will ya? Не се ли усещаш, когато фантазиите ти започват да излитат като неуправляеми снаряди? В българският жаргон обикновено се казва "да избиеш рибата" или пък "да удариш г**а в тавана". Това, дето си го написал, особено в контекста на ситуацията от последните три години в щатите, е все едно да обасняваш как днес си имал интересен обяд с извънземни някъде в системата на Сириус, след което си успял да се прибереш за вечеря в къщи. То и ние ядем домати, ама никога с колците. Иначе за топлотата и любезността на американците нямам впечатления. Чувал съм само, че в доста квартали дори на не особено големи мегаполиси не е препоръчително да се появяваш даже и в брониран автомобил, ама това все пак са непотвърдени слухове, предполагам разпространявани от завистливи канадци.Californian написа:докато за Щатите или поне някой ареи - 80-120к, си почва всеки нормален мъж/жена без връзки, любовници и тем подобни още като си дойде в Америка.
Не, само синът ми го има (роден е там). Аз нямах нерви да си дочакам края на процеса за спонсориране, нещата много се бяха "закучили" по мое време и се чакаше с години. М/у другото, имал съм 3 такива процеса, поради честа смяна на работодателите, и не дочаках края на нито един.Californian написа:Ти имаш ли щатско жителство или гражданство?roumensp написа:Californian може и да послъгва нещо, ама не е много. Калифорния не е Айова и заплатите в 2-та щата нямат нищо общо. Сумите, които споменава въобще не бяха нещо изключително допреди няколко години, но в момента как е - не знам. Колкото до намиране на работа като програмист - в Щатите е в пъти по-лесно да намериш работа, отколкото в Канада, дори и в момента. Аз се изнесох от Сиатъл преди близо 6 години, но US-рекруитери продължават да ми спамват имейла ежедневно.anxeli написа:В интерес на истината в Манхатън на 39-та и Бродуей ми предложиха да ме уважат, но аз отказах...
Сори за любопитството
Те тия места в Силициевата долина трябва да са пълни само с балъци явно, за да поддържат виртуалната фантазия на калифорниеца, щото с това ниво на ИТ безработицата и аутсорсването на услуги в необятния индийски "океан", ситуацията розовее та се къса. Пък там е работата, че повечето подобни суперспецове ги познавам и знам много добре къде и как започнаха още в годините на якото раздуване на технологичния балон в щатите в края на миналия век, когато взимаха без да подбират. Та пак казвам, хайде да не ядем доматите с колците, освен ако на калифорниеца не му е приятно просто да си прави вятър на устата.anxeli написа:Гийк, изпуснал е да каже че пак само за суперпрограмисти става въпрос, предполагам. И само са някои ерии на силиконовата долина.
Ти очевидно идея си нямаш как се започва работа като Senior Software Engineer/Developer дори в щатите, да не говорим за Attorney/Lawyer. Никой не оспорва, че е далеч по-добре да си на съпоставима позиция някъде из Силициевата долина вместо където и да било в Канада, обаче това няма никаква връзка с раздуването на свободни фантазии тип "виж колко ми е голямо достойнството" или пък "не съм станал синиър девелопър в Гугъл само щото не съм го поискал още" (апропо, Гугъл имаха наскоро масова кампания за набиране на персонал, да предполагаме ли, че си успял да се класираш?). Предимството на щатите е в съществуването на огромен избор от различни места и градове, където цените и разходите за сравнително луксозен живот са несравними с тези в Канада (особено тези на недвижимата собственост).Californian написа:Ами виж гугъл, човек, прави сравнения, мен не ми вярва - проверявай.