аз на неверващите им препоръчвам да отидат на една българска сбирка или купон както искайте го наричате по повод на някой празник ,които се организират в големи зали с капацитет 500-600 човека,предимно църковни помещения и да видят какво се случва.
на който не му стиска мога да преразкажа сценария на една такава сбирка.
обикновенно организацията е следната -наема се залата по повод на някой празник,организира се бюфет-ракия,вино,бира ,кебапчета,к
фтета.залата задължително е с голям дансинг на който може да се танцува,дисководещият обикновенно е на защитено место ,я на някой по висок подиум,я зад някоя решетка от гледна точка на сигурност щото често яде бой пренебрегвайки нечии музикални вкусове и интереси.
старите/родителското тяло/ се позитират предимно във вътрешноста на залата където е бюфета с каебапчетата и ракията и по далеч от дансинга и музиката по разбираеми причини,докато младите предпочитат да са вътре в нещата ,т.е. по близо до купона демек дансинга.там обикновенно е ситуиран и изхода на залата със санитарните възли.общо взето както на всякъде тукашните млади не се различават много от връстниците си в българия.младежите стил рапър с изсулени гащи гледаш на кръв,девойките кукли барби стил фолк звезда.
младите долу горе заформят една агитка около стотина тинейджъри и вече към втория час от партито под въздействието на алкохола и джойнта са понабрали скорост и започват да прехвърчат първите изкри.обикновенно се започва със подвиквания и псувни,минава се през няколко счупени бутилки на дансинга докато се стигне до истински таркал м/у бабаитите.до сега не се е случвало до трагини инциденти,щото старите ги разтърват от време на време за щастие.и този сценарий се повтаря няколко пъти докато дойде време да поотупат диджея и той да прекрати партито с пожеланието кой от където дошъл там да си ходи.
сега кое на мен ми прави много лошо впечетлени.аз ги разбирам млада кръв ,кипи.нормално е да се сдърпат и да има малко кръв по дансинга ,обаче много ме дразни като ми се наложи да посетя тоалетната по малка нужда за да се облекча.ужас

все едно влизам в деветия кръг на ада ,навсякъде оповръщано,опикано,стъкла от потрошени бутилки на пода и мирише,ама страшно вони на марихуана и други видове треви,аромат който аз не навиждам,та в такъв момент ми идва да взема микрофона от диджея и да кажа :
-родители кажете на децата си по малко да пият и по малко да се друсат с тия гадости,вредно е за здравето им ,но после си казвам -що пък ,на тях не им дреме какво правят 14-15 годишните им невръстни деца ,та аз ли съм тоя дето ще ги оправи.
преразказах ви как протича едно такова събиране с цел незнаещите да бъдат информирани какво е твърде вероятно да се случи с техните деца в канада подобно на вече пребиваващите тук по програмата за селекция на образовани и квалифицирани имигрант.
родители бдете ,защото причината да се случват подобни неща не е в България ,а във вашите ръце.