Имате ли нерви да пазарувате от Brault & Martineu?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

sashka написа:
krimon написа:
Училищата не се занимават с траспорта на учениците, към училищните комисии има специални транспортни фирми, които са ангажирани за целта. В училището можеш само да получиш информация, но те не са отговорни за смяната на спирките. За да се смени спирка е необходимо да има поне 3-ма ученика, които да посещават същото училище или поне да използват същият маршрут.
А именно тях имах предвид, че си прехвърлят топката - комисията :arrow: училището и училището :arrow: комисията и така до безкрай :lol: А колкото до нагаждането кво да правим ща се нагодим ама преди това що да не опитаме да се побориме малко :nut: хе хе.
Не виждам за какво ще се борите, просто е безсмислено в този случай.

просто фирмата, която отговаря за транспорта не се управлява от училището - става въпрос за различен вид работа и едните нямат права над другите, не е просто прехвърляне на топката, а задължения единствено на превозвача ... знам го от личен опит, защото и аз съм имала вземане-даване и съм изисквала смяна на спирки, часове, маршрут, номер на училищен автобус и тъй нататък, но това може само транспортната фирма да го направи и вече обясних при какви условия

Все пак ако си решила да се опиташ: намери номера на превозвача и опитай с него. Но съвета ми е да го помолиш, а не да настояваш :wink: Добрата дума железни порти отваря.
Последно промяна от krimon на Вто Авг 30, 2005 10:15 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Guinness написа:
krimon написа:, все повече и по-разбрани хора срещам, направо се учудвам как имат толкова търпение.....
....да те ислушат с усмивка и със същата фалшива усмивка да те пратят на майната ти :twisted: :twisted:
всеки както си постеле - мен не ме пращат на м***
може би не съм толкова предубедена и приемам хората открито и с чисто сърце :)
Joy

Мнение от Joy »

Имам чувството, че сами си търсите проблеми...Не ви устройвали автобусите и спирките! В България имахте ли училищни автобуси? :shock: И ви спираха пред вратата сигурно...
Ние досега изобщо нямахме автобус, защото по закон детето трябва да живее на повече от 2 км. ако не се лъжа от училище, пък ние живеем на 50 м. по-близо. И какво? Да воювам защо детето ми да ходи 2 км пеша? Даже през ум не ми е минавало- такъв е закона и това е. :roll: Като не те устройва, търси си жилище по-близо... или по-далече. :lol:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

joy ти пак почна да се включваш навсякъде.
не ти ли омръзна да си компетентна във всичко?
и най-вече прочети преди да пишеш! боко бил ходил в агенцията, ама то било същата агенция дето и хемоглобина се обаждал, е нейсе важно е да покажем че знаем за митичната агенция.
само ми е чудно боко на какъв език е мучал в агенцията?

ако на теб ти е все едно детето ти да ходи 2 км пеша, на други не е.
Все пак твоето е голямо, а и село Шатогьой и Монтреал са несъвместими по риск от вървенето пеша дори и 300 метра.

Пишете, хапете, борете се до капка кръв! Затова тази страна е мечта на толкова хора - защото никой с нище не се е примирявал!
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Joy

Мнение от Joy »

Какво общо има изказването ми с "компетенция" бе, човек? Има си закони и против тях и да си съдереш д-то, какво ще направиш? Истрията на Хемоглобин и тази с училището са коренно различни. Там става въпрос за чиста вода мошенничество, а тук за законни разпоредби и положения. И като стана дума за агенцията, тя служи за това да си търсиш правата по закон там, където се нарушават, а не да се бориш със законите. :roll:
И положението със законите на теб като никой друг трябва да ти е много добре известно.
Alina

Мнение от Alina »

Хеми, ЕВАЛА, шапка ти свалям.

Но не всички магазини са така в Квебек. Тук в Гатино, което е в Квебек, се е случвало да връщам неща, от които не съм доволна в Зелърс или Канадската Гума, и никакви проблеми не съм имала. Веднъж си купих една ръчна машинка за кълцане на зеленцуци на парченца, някакъв Чопър или нещо такова звучеше. Да, ама като ги кълцам те се залепваха за ножовете и така на базата не оставаше нищо за донакълцване, само ме нервеше, и я върнах. Никакъв проблем. От Зелърс си купих колело, на което няколко пъти му падна веригата в рамките на 1 месец, което е периода в който можеш да върнеш стоката. Единият път беше в трафика и едва не се утрепах, и го върнах. Казаха ми, че можели да го ремонтират за 2 седмици. Аз им викам - не искам ремонтирана стока. Веднъж стигне ли се до ремонт, оттам нататъка е само ходене по мъките. Искам си ново и здраво.

Sashka, явно само в това училище е така, или е Квебек, не знам. Тук в Отава едно дете идваха да го вземат с шофьор от вкъщи и да го карат до училището. Да ти кажа само, че "детето" е на 15 години.
Alina
sashka

Мнение от sashka »

JOY написа:Имам чувството, че сами си търсите проблеми...Не ви устройвали автобусите и спирките! В България имахте ли училищни автобуси? :shock: И ви спираха пред вратата сигурно...
Ние досега изобщо нямахме автобус, защото по закон детето трябва да живее на повече от 2 км. ако не се лъжа от училище, пък ние живеем на 50 м. по-близо. И какво? Да воювам защо детето ми да ходи 2 км пеша? Даже през ум не ми е минавало- такъв е закона и това е. :roll: Като не те устройва, търси си жилище по-близо... или по-далече. :lol:
Ще ме извиняваш Джой ама не ние ами май ти си с големите претенции нали нашите деца не могат да учат в у-щето на щерка ти па и ние не сме дорасли нито за у-щето ви нито за квартала ви. А ако обичаш стига си се правила на големото доброутро и друг път чети по задълбочено, защото аз не мога да нарамя бебето си всеки ден и да ходя на две пресечки от нас / или според теб кърмейки и вървейки ще е най-добре/ за да изпратя или посрещна сина ми. И освен това в БГ точно обратното на твоето мнение всеки ден идваше автобус, който взимаше детето пред блока ми и го връщаше на същото място след у-ще и искам да те уверя, че то не беше частно а държавно. Какво искаш да ми кажеш че си създавам проблемите- да човек си ги създава когато няма избор и няма кой да му помогне. :schmoll:
survivor

Мнение от survivor »

sashka написа: И освен това в БГ точно обратното на твоето мнение всеки ден идваше автобус, който взимаше детето пред блока ми и го връщаше на същото място след у-ще и искам да те уверя, че то не беше частно а държавно. Какво искаш да ми кажеш че си създавам проблемите- да човек си ги създава когато няма избор и няма кой да му помогне. :schmoll:
Абе всеки ден се убеждавам, че всеки си е живял в своята си алтернативна България. Какъв автобус в държавно училище, какви 5 лева. За първолаците само имаше занималня, после съвсем я закриха. Държат ти детето само половин ден, иди че работи ако можеш. Който има пенсионирана баба се спасява с нея, други пък гледаха да родят второ точно когато детето им ставаше в първи клас, а който си нямаше баба пенсионерка или не можеше или не искаше да ражда повече, не мога да го мисля. Кажете, скъпи кандидат имигранти, случило ли се е на някой друг от държавно училище да му пращат автобус, хайде да не е точно на входа. По-рано имаше автобуси и то по обясними причини само за училището за т. нар. даровити деца в Горна Баня и събираха децата само на няколко пункта в София, пък и мисля че събираха пари от родителите за това. Аз поне за друго такова не знам. За тези 3 години явно страната е станала неузнаваема, просто не знам дали ще я позная като се върна.
sashka

Мнение от sashka »

Тъй като думите ми са подложени на съмнение ще поясня. Училището е 17 СОУ Дамян Груев в Западен парк. Естествено е че транспорта беше платен, но го имаше. Не целя нищо с този факт просто го споменах, защото Джой го изтъкна по-рано. И тъй като нямахме баби, които да търчат до у-щето сутрин и вечер си разрешихме проблема по този начин с избор на у-ще с транспорт. Но дали си в БГ или тук не виждам какво толкова лошо има човек да се бори и търси интересите си с цел да подобри и улесни живота си. В крайна сметка нали за това сме дошли.Или според вас понеже сме в Канада дай да нахлупиме розовите очила и да се оставим на течението, защото ние сме имигранти и трябва да приемем всичко, което ни казват за чиста монета ,да спазмваме правилата безмълвно докато не ни на***** кан****. Както по-рано споменах тук живота много ми харесва и дори не ми е толкова мъчно за БГ, но това не значи , че трябва покрия лицето си с пепел и да се съгласявам със всичко само защото идвам от бедна страна. Примирението в даден момент се превръща в липса на самочуствие. Това е лично мое мнение с което не целя да засегна никой.
survivor

Мнение от survivor »

Какво общо имат тук розовите очила не разбрах. Кримон вече ти каза правилата, а те са ясни. Правилата са ясни и те се спазват, колкото и да ни е трудно да го възприемем. Ти като толкова се бориш за интересите си, да беше издействала от районното ви училище в България безплатен автобус, който да ти спира пред входа.
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Сашка ,не се ядосвай и не им се връзвай.Естествено, че ще се бориш до дупка.И аз така бих постъпила в твоето положения.
Joy

Мнение от Joy »

Вярно е, че това училище в Зап. парк е със собствен транспорт, но май не са много подобните... :roll: В случая като гледам точно ти си от голямото доброутро и чакаш килимче да ти се постила.

И за какви претензии ми говориш? В случая ти си с претензиите- аз спазвам законите и не се опитвам да ги променям така, както на мен ми е изгодно. Не че би било зле, ама има много други неща, с които да си троша главата, и излишни нерви за нищо са просто излишни.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

JOY написа:Вярно е, че това училище в Зап. парк е със собствен транспорт, но май не са много подобните... :roll: В случая като гледам точно ти си от голямото доброутро и чакаш килимче да ти се постила.

И за какви претензии ми говориш? В случая ти си с претензиите- аз спазвам законите и не се опитвам да ги променям така, както на мен ми е изгодно. Не че би било зле, ама има много други неща, с които да си троша главата, и излишни нерви за нищо са просто излишни.
Жой за какви закони говориш бе човек?
Ти наистина почна да ставаш ОПАСНА.
Пак инфо на ухо от руски или румънски източник.
АМАН! Съобразявай се с това което пишеш и си направи труда да прочетеш преди да погълнеш поредната доза инфо на ухо.
То не беше учебници дето се приспадат от данъци, то не беше стипендии и заеми, то не беше чудо.
СПРИ СЕ БЕ ЧОВЕК.
Не може да препредаваш само информация - научия сама един път.

Само руснак, румънец или нашенец може на всичко което е чул от приятел да му казва ЗАКОН!

Разбира се, че няма закон, а правила и разбира се правилата са различни за Шатоги, Монтреал, Катуница и Бухово и най-вече разбира се правилата са затова правила, а не закони, за да могат да се променят лесно.

БОРЕТЕ СЕ ЗА ВСИЧКО, ВСИЧКО СЕ ПРОМЕНЯ И НИЩО НЕ ИДВА НАГОТОВО!!!
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

survivor написа:Какво общо имат тук розовите очила не разбрах. Кримон вече ти каза правилата, а те са ясни. Правилата са ясни и те се спазват, колкото и да ни е трудно да го възприемем. Ти като толкова се бориш за интересите си, да беше издействала от районното ви училище в България безплатен автобус, който да ти спира пред входа.
правилата са правила, а не закони ТОЧНО за да могат лесно да се променят.
Трябва да се борим, "колкото и да ни е трудно да го възприемем" за да променяме правилата и те да ни служат, както би трябвало да е.

Всеки си гледа от камбанарията: майки с 14-15 годишни деца, не ги е много еня за транспорта, хората в Канада уж ги е много еня за БГ, абе изобщо всеки е сам за себе си
survivor

Мнение от survivor »

Ами правете скандали на секретарките и променяйте така правилата, пък се похвалете като постигнете нещо. Аз от моята си камбанария нямам проблеми с училищния автобус. Всяка година си спира на едно и също място, е не ми е точно пред входа, ама ми е достатъчно близо. Ако някой си уреди автобусът да спира точно пред неговата врата, за нас може да стане по-далеч. Ако пък решат автобусът да спира пред всяка врата, извозването ще продължи не знам колко време, а пък шофьорите на леките коли ще има да псуват че им запушват пътя. Успех на Сашка с бебето, пък и с автобуса!
Заключено